Pristupova cesta do garaze, ako vyriesit prechod?

Profilova fotka
Ahojte, uz som tu mal podobnu temu asvak tentokrat to chcem riesit bez izolacie. T.z. ako by ste riesili takyto prestup? Jedna sa mi o to ze od folie (zlta) po finalnu vysku je cca 4cm. Je podla vas najlepsie nalepit na zlty pas dlazbu na nejake super silne lepidlo? Alebo zasalovat cely prejazd + od garaze cca 30cm a vsetko spolu to zaliat betonom? Dakujem Vam.
Odpovedať
Ahoj, Ja mam uplne ten osty problem. Ak sa smiem spytat, ako ste to potom nakoniec vyrisili?
Odpovedať
Profilova fotka
@wito13 Ahoj, praveze som to este nevyriesil :( bude ma to cakat na rok....dal som tam velku dosku na pur penu aby som vedel ist autom dnu.... (docasne riesenie)...ale fakt neviem ako bude postupovat dalej...
Odpovedať
@petko_sonka ja som vylial poter az po vonkajsiu stranu a nasledne nalepil na to dlazbu. Pod tu cast dlazby ktora je "vonku" dat este hydroizolaciu.
Odpovedať
@petko_sonka @wito13 Záleží hlavne od toho, aký povrch budeš mať vonku pred garážou. Dajme tomu, že budeš chcieť zámkovú dlažbu. Bohužiaľ prípravu na to nemáš dobrú, pre pojazdnosť autom potrebuješ zámkovú dlažbu aspoň 5 cm. Ja som dal zámkovú až po kraj garážovej podlahy - pozri v tejto téme, sú tam fotky: http://www.modrastrecha.sk/forum/dlaz... Ty to urobiť nemôžeš, lebo nemáš dostatok priestoru na dlažbu pred podlahou garáže. Zámková dlažba tenšia ako 5 cm nie je vhodná pod auto. U teba by som to riešil tak, že by som nad tým žltým urobil betónový poter tak vysoký, aby sa tam zmestila ešte dlažba, ako je v garáži. Ty by si vlastne tú garážovú dlažbu potiahol až po kraj obvodovej steny a tam to napojil na zámkovú dlažbu. Ak máš garáž temperovanú, tak by som ten poter oddelil od interiéru tenkou dilatačnou páskou (napr. 3 mm podložkou pod laminátovú podlahu). Špáru medzi vnútornou dlažbou a vonkajšou by som vyplnil silikónom. Nezabudni uložiť tú vonkajšiu dlažbu do spádu smerom von, aby ti dažďová voda netiekla do garáže. Ak by si robil na dvore obyčajný betónový povrch, tak stačí pri betónovaní plochy potiahnuť ten betón až k podlahe v garáži.
Odpovedať
@petko_sonka Ahoj, No my sme to nakoniec tak vyriesili, ze sme to pred branou vysekali vid foto a na to pojde zamkova 6 cm a presne bude na urovni garazovej podlahy. Kedze garaz nie je zateplena, tepelne mosty som neriesil a neviem si ani predstavit mat polystyren pod zamkovou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?