Príjazdové pásy do garáže

Akým spôsobom čo najlacnejšie vyriešiť príjazdové pásy do garáže, ktorá je vzdialená 33 m od hranice pozemku. Pásy budú široké 50 cm. Uvažujem použiť lomový kameň 16-32, ale nechcem na oddelenie trávy od kameňa použiť betónové obrubníky. Akým iným spôsobom oddeliť kameň? Resp. existuje lacnejšia varianta?
Odpovedať
@user stary koberec, pevna geotextilia, pouzity dopravnikovy pas, pripadne si skus z nejakej fabriky na okoli zohnat plastove dosky, ktore sa pouzivaju na horizontalne rozdelenie drevenych debien-velke firmy to vyhadzuju ako odpad, ja som to okolo domu pouzil na vsetko mozne.
Odpovedať
Koberec môže byť zaujímavá voľba. A čo napr. takýto plastový obrubník: http://www.nonstopstavebniny.sk/sk/e-...
Odpovedať
@user na to keď stúpiš tak sa to zlomí, to je veľmi slabý plast. Ak máš nožnice na plech tak si kúp tabule pozinkovaného alebo hliníkového plechu a nastrihaj si obrubníky. Či ťa to vyjde lacnejšie ako betónové obrubníky, si už musíš prepočítať sám. Ja budem riešiť týmto spôsobom chodníky v záhrade, výplň makadam alebo štrk, plech hrúbka 0,8mm, nastrihám na výšku 10cm a pod štrk/makadam dám asi geotextíliu, kvôli vegetácii a aby som sa už o chodníky nemusel starať. A takisto chcem spraviť aj príjazdové pásy. Momentálne sú z betónu a 85 cm široké. A chcem len 45 cm široké. Pôvodne som to chcel riešiť tými záhradnými betónovými obrubníkmi. Ale to by znamenalo na každý pás 5cm obrubník na jednu aj na druhú stranu. Ale toto zatiaľ ešte počká.
Odpovedať
Profilova fotka
@user taký obrubník som mala medzi záhonom s jahodami a chodníkom z veľkých betónových dlaždíc a vždy po zime vymrznutím vystúpil pár cm nad terén a polámal sa, tento rok som ho vyhodila...
Odpovedať
Profilova fotka
@user Lomový kameň (záleží aký) pokiaľ chcete položiť, musí mať aj kvalitné lôžko, dobre ho ukotviť a nemusíte sa báť ho nechať aj prerásť trávou. Žiadne obrubníky nepotrebujete. Snažte sa kúpiť, vyberať čo najväčšie kusy a dostatočne rovné plochy. Na hrúbke v podstate nezáleží, to viete upraviť počas usadenia. Tráva sa dá dobre kosiť, pokiaľ budú v jednej rovine s terénom. Betónové zatrávňovačky sú asi najpoužívanejšie aj sa rýchlo a dobre s nimi pracuje, lebo sú veľké a rovnaké.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?