Pri rekonštrukcii plynovodu nám plynári poškodili dlažbu

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. V celej prímestskej časti, kde žijem, menia plynovod. Rozkopali nám kvôli tomu pred rokom položenú dlažbu, na našom pozemku, nielen na mestskom. Viem, že napr dlažbu musia dať do pôvodného stavu, aj tak robia, aspoň sa teda snažia. Otázka je, keď rozbili (zničili) obrubníky okolo dlažby na našom pozemku, sú povinní dať tam nové obrubníky? (Nejaký chlapík, ktorý pobehuje pomedzi robotníkov povedal, že žiadne nové nebudú…) Je nejaký zákon, ktorý hovorí o tom, že to musia dať do pôvodného stavu? Máme dlažbu, ktorá sa nejakým spôsobom musí uložiť, nie je to obyčajná zámková. Pochybujem, že tí robotníci si na tom nejak budú dávať záležať. Čo ak sa nám výsledok nebude páčiť? Dá sa s tým niečo robiť? Mám na mysli niečo ako že by som si na to zavolala firmu a SPP mi to preplatí… Ďakujem za relevantné príspevky v diskusii 🙂
Odpovedať
@bambaleante jasne ze pracovnikom zalezat nebude na tom,oni nie su skoleny na pokladku dlazby. A preco vam rozbili dlazbu na vasom pozemku ked plyn sa nqchadza vacsinou na ulici, pred sukr.pozemkom?
Odpovedať
@dent my mame plynomer ešte vnútri v pivnici, menia rúry na chodníku a kto ma takto plynomer vnútri, tak ho vyťahujú vonku.
Odpovedať
Mesto dalo rozkopavku, stazuj sa na mesto. Volaj manažérovi stavby SPP, musia to dat do pôvodného stavu ak budeš trvať na tom tak aj nové obrubníky. Pokiaľ nedá mesto potvrdenie ze je všetko v poriadku nedoplatia im 15% z ceny diela... Niekedy sa to ťahá aj 2roky kým sa všetci uspokoja.
Odpovedať
@bambaleante v povoleni urcite maju ze vsetko co rozkopu musia dat do povodneho stavu,ak tam bol obrubnik musia tam dat obrubnik ale dlazbu asi neulozia podla tvojich predstav.dobre by bolo mat fotky povodneho stavu
Odpovedať
@bambaleante u nas takto vodárne doj..li susede plot a trávnik, musela tam ist spraviť vietor, aby to uracili dat do poriadku. Trvalo to pol roka, ale nakoniec spravili. Jedno šťastie, ze ona to ma len ako záhradu, nebýva tam, lebo mna by piclo, ak by nam rozdrbali plot a pol roka by to tak nechali. Treba si to postrážiť, musia to dat do pôvodného stavu a vy trvajte na svojom. A ak oni znicili obrubníky, musia nahradiť.
Odpovedať
@bambaleante Su povinni to dat do povodneho stavu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?