Premostenie potoka

Dobrý deň prajem, chcem sa informovať, či niekto má skúsenosti, prípadne vlastní pozemok kde musel riešiť premostenie potoka ako prístupovú cestu k pozemku. Koľko Vás také premostenie a projekt cenovo vyšiel? Stretol sa s tým niekto? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Potok a v sukromnom vlastnictve? To sa dost mylis. A ziskat stav.povolenie na urobenie mosta nad potokom nie je jednoduche.Potrebujes rozne povolenia od spravcu povodia,od obce ,projekt atd.
Odpovedať
Niekde som neuviedla, ze je potok v osobnom vlastnictve. Premostenie sa u spravcu toku riesi vecnym bremenom. Ano mas pravdu, ze to cele obnasa kopec vybavovania, papierov, projekt. To vsetko mi je jasne, skor ma zaujima, ci take nieco niekto riesil, pripadne kolko ho to cenovo vyslo.
Odpovedať
Záleží od šírky potoka a tiež od budúceho zaťaženia mosta - či sa po ňom bude chodiť, alebo aj jazdiť autom ("prístupová cesta" je veľmi všeobecne povedané) a potom sa uvidí. Pomáhal som s jedným betónovým, po ktorom jazdia ťažké lesné traktory, aj s malým ku chatke, zhotovený zo štyroch oceľových I-profilov a drevených železničných podvalov, po ktorom jazdia len s bežným osobným autom, tak do 3,5 tony...
Odpovedať
Tie mosty to je úplná ľudová tvorivosť v nekonečných variáciách. Nikto k tomu nemá projekt ani stavebné povolenie, každý to robí svojpomocne z dostupných materiálov, podľa svojich predstáv a čím najlacnejšie.
Odpovedať
Celkom dosť by pomohla informácia ohľadom odhadovanej dĺžky mosta...
Odpovedať
jeden známy robil takýto most, keďže to bol jediný prístup na pozemok, musel to byt most dostatočne dimenzovaný na prejazd ťažkej techniky (napr. plný domiešavač). Aké všetky doklady musel mať neviem, ale po stavebnej stránke bol most s rozponom 6m, železobetónový monolit hrúbky 30 cm na stojaci dvoch pätkách. šírka mosta bola 3,6m. Vyšlo ho to na nejakých 6-7 tis.€
Odpovedať
@pleski ďakujem Vám za odpoveď, u nás tiež bude zohrávať úlohu asi aby bolo premostenie prispôsobené aj nákladným autám. Viete mi povedať, či mu to robila firma, prípadne to zvládol svojpomocne? @gaiusmarius - dĺžka mosta je od jedného brehu k druhému cca 9 metrov. Samotný potok ani tak nie je dlhý ako koryto ktoré ide do V a rozširuje sa, takže piliere budú môcť byť položené až na tom brehu, aby nezasahovali do toku.
Odpovedať
@viktor811 no bohužiaľ bez stavebného povolenia a projektu to v našom prípade nepôjde. Plánujeme výstavbu RD, a k tomu teda zohráva rolu aj prístupová cesta, ktorá je jednou z podmienok k stavebnému povoleniu. Čiže načierno bez povolenia nie..
Odpovedať
@zazulkaa naša firma mu robila zemné práce, výkopy, debnenie a betonáž pätiek + nájazdy na most a zábradlie, samotnú mostnú dosku mu robil niekto druhý, iná firma.
Odpovedať
@dedo758 Som v tomto trošku laik, preto som to nazvala "prístupovou cestou". Bude sa využívať pre prístup k pozemku pre peších a tak isto aj pre autá. Nakoľko tam bude treba doviezť aj materiál, domiešavač s betónom bude potrebné urobiť to premostenie prispôsobené pre autá s vyššou tonážou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?