Poraďte materiál na stavbu múrika vo svahu

Poraďte mi prosím najlacnejší materiál /aspoň trochu trvácny/ na stavbu múrika vo svahu aby som spravila miesto na ohnisko, približne ako na fotografiách. Ďakujem!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Kamen co si sama nazbieras .... inak asi pohladove dtcka
Odpovedať
Zdravim...skus lomovy kamen... ..pekny den...
Odpovedať
Alebo si zozen od niekoho z buracky staru palenu tehlu.
Odpovedať
Pálená tehla bude podľa mňa najvhodnejšou možnosťou, aj to bude najlepšie vyzerať. Dá sa to aj dtčkami, ale tie by si najskôr musela asi kupovať a príde mi to zbytočné. Ak sa niekto chce tehly zbaviť, tak myslím, že v pohodke. Skús sa aj dákych susedov popýtať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
lomovy kamen, stare tehly..tie ale nevydrzia tolko co kamen
Odpovedať
Vsetky moznosti co su na prilozenych obrazkoch su vhodne a cenovo nenarocne. Nie kazde najlacnejsie riesenie je ale vzdy vhodne. A este svahovky, betonove palisady. Najdolezitejsie aku vysku svahu bude ten mur niest, lebo nejakych 30 - 50 cm udrzi aj suchy murik z lomovehop kamena. Na meter uz potrebujes seriozne zalozit a vymurovat mur. (alebo vyliat beton do DTciek) Lomovy kamen z najblizsieho kamenolomu vyjde celkom lacno, ale zas je dost pracne poriadny a stabilny mur z neho postavit. DTcka su tiez lacna zalezitost, len ich treba vyliat betonom. Tehly jedine, ze by ste zohnali stare mrazuvzdorne tehly. Tehla mladsia ako 100 rokov, sa vam po prvej zime rozpadne. Siepany kamen je sice drahsi ale vyskladas z neho aj suchy aj murovany murik, ktory bude dobre vyzerat. A betonove palisady pri malom svahu staci len zakopat do tretiny vysky, pri vyssich muroch, ich treba zabetonovat. Ceny si musis zistit sama. Lebo niekde vyjde lomovy kamen lacnejsie ako DT-cka, niekde je zas lomovy kamen daleko a preprava ho riadne predrazi
Odpovedať
@zienka_z_lesa ahoj :) ja by som ti vrelo odporucala pouzit svahove tvarnice ktore su presne urcene na tieto ucely, dokazes s nimi priestor tvarovat a oddelovat a to podla seba. Su rozne treba pozriet na strankach, ale priamo na vystavnej ploche, z pocutia viem ze maju ludia dobre skusenosti s abw preto mozno skus pozriet na webe ake svahove betonove tvarnice maju, ozvi sa potom ako si to vymyslela. Michal
Odpovedať
@27michal27 ďakujem krásne
Odpovedať
zalezi ako chces aby to vyzeralo, tvarnice su len beton kazda rovnaka dizajnovo nic moc, najlepsi mas kamen a je uz len vec vkusu akeho tvaru a farby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?