Pokládka zámkovej dlažby vačších rozmerov

Zdravím, chcem urobiť v záhrade chodník zo zámkovej dlažby rozmeru 40x40x5cm. Mám otázku, či je možné po uložení ju prejsť vibračnou doskou, ako sa to bežne robí, alebo je už pri takýchto rozmeroch riziko,že by mohla prasknuť. Čítal som jeden návod, kde je napísané,že pri velkoformátovej dlažbe(neviem či 40x40 je už velkoformátová) sa ložná vrstva z 4-8mm kameniva, ktorá sa normálne nehutní(hutní až po uložení dlažby) sa pri velkoformátovej vibruje a po uložení dlažby sa už nehutní, iba poklepe gumeným kladivom. Čo poradíte?
Odpovedať
@ma890 ved sisi odpovedal v predposlednej vete. idelane je takuto dlazbu pokladat ako keramicku dlazbu na lepidlo po celej ploche. ak tam bude diera tak aj beznym furik ju zlomis ked ho mas naplneny pieskom. prejst virbacnou platnou sa da ale platna musi mat vacsi rozmer nez dlazba. rozmer dosky plosny min 1,75 nasobok tej dlazdby inka ju znicis.
Odpovedať
ďakujem za odpoveď.Lepiť to nechcem, chcem aby to bolo lahko rozoberateľné. Vib.doska čo si bežne požičiavam si myslím, že by ten 1,75 násobok splňala, takže bych to možno mohol skúsiť prejsť.
Odpovedať
Takže chodník hotový, prešiel som to aj vibačnou doskou po pokládke a v pohode. Len dával som dlažbu o 1cm vyššie než sú obrubníky, tak ako sa to má, ale i po niekolkom prejdení vibr.doskou tá dlažba už skoro nič neklesla, takže furt je vyšie než obrubníky
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?