Pokiaľ je obec povinná dotiahnuť kanalizáciu k hranici pozemku

Keď sa robí úplne nová prípojka kanalizácie a vody v celej ulici, Kto má platiť za zhotovenie? Myslím tým či si budem ja platiť výkop a rúry ktoré idú cez cestu k môjmu domu. Ako vám boli účtované prípojky?
Odpovedať
Profilova fotka
@jana85946 ahoj mne robili na pozemok až zadarmo v podstate , príplatil som len za šachtu lebo sme dávali väčšiu pre tri prípojky
Odpovedať
Profilova fotka
@jana85946 Po hranicu tvojho pozemku by to mala všetko platiť obec, od hranice po dom si zháňaš, vybavuješ a platíš veci ty. Nám toho roku robia v celej obci.
Odpovedať
@jana85946 u nás v obci si všetko platíš sám aj úpravu cesty ak rozkopeš. Je na jednotlivých obciach ako sa k tomu postavia nemajú žiadnu povinnosť dosiahnúť siete na hranicu pozemku.
Odpovedať
@jana85946 zalezi od obce ako to ma. Treba si to priamo tam zistit. No nam taktiez priviedli az na hranicu pozemku a nic sme neplatili.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana85946 nam neboli uctovane ziadne poplatky, pripojku nam dali na hranicu pozemku.
Odpovedať
@jumt Inak v dnesnej dobe, ked na take veci idu Eurofondy, brutalne velke peniaze a ked obec od nieko pyta peniaze za pripojku k hranici pozemku, tak starosta musi byt peknu *uj ...
Odpovedať
Viacerý píšete že po hranicu vám dali prípojku zadarmo, nieje na to nejaký zákon alebo niečo fakt to záleží od obce? Každý v našej ulici si od hranice pozemku k domu prípojky riešil na svoje náklady. My sme dokonca kupovali rúry na celú prípojku (ktorú nám vodárne naúčtovali ešte raz) A predsa každému so susedov prišla faktúra na 500€ za prípojky. Hoci každý si dom napájal sám Jediné čo kopali je cesta! Preto sa pýtam či je to štandard.
Odpovedať
@atak77 Eurofondy sú vždy zo spoluúčasťou, otázne je preto vždy, ako veľká je ... Minimálne 5 percent je vždy a to pri tak veľkom projekte budú tak ako tak desiatky tisíc Eur ... Ak si to obec rozráta do jednotlivých poplatok za prípojku, nevidím na tom nič zlé vzhľadom na to, ako sú hlavne menšie obce zo strany štátu žalostne podfinancované ...
Odpovedať
@jana85946 samozrejme, že je to na obci ... Je to jej projekt, na ktorý sama zháňa financovanie a je len na nej, ako to prenesie na občanov ... Na druhej strane nie je ani "fér" porovnávať obce bez poznania širších súvislostí ... Vždy bude dosť záležať na finančnej situácií tej danej obce, akú má výšku daní, poplatkov alebo či si už uplatňuje napríklad rozvojový poplatok ...
Odpovedať
@jana85946 podpisali ste snimi daku zmluvu? Podla coho je to vycislene? Lebo zvycajne ak mam nieco platit najprv som si to musel objednat a ak som si to objednal tak mal by som vediet kolko za to budem platit. Tak isto co my bude dodane po hranicu pozemku az do domu atd.
Odpovedať
@vilny39 presne toto som chcel aj ja napisat, lebo je to uplne logicke, ze pokial mam nieco platit, tak musim o tom dopredu vediet a musi o tom byt nieco spisane.
Odpovedať
ja len pridam k tomu, ze tam, kde je kanalizacia, je uplny standard ze si vsetko platite sami - cize pripojky az po "hlavnu" ruru, ukon vodarni - napojenie + pri vode detto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marekjahoda v dnesnej dobe nazvat nieco standardom je silne slovo ;-) Vsetko zavysi ako je napisana zmluva s realizacnou firmou. U nas je to po hranicu pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana85946 treba si pozrieť projekt verejnej kanalizácie, čo je tam nakreslené a rozpočtované, ale naši páni nám v Bruseli vymohli (úradníci napísali), že kanalizácia končí na hranici pozemku, v Čechách je po budovu. S tým sa predstavitelia bývalej 12 ročnej vlády na tlačovkách nechváli, ako to vyriešili v prospech obyvateľov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?