Parkovanie

Ahojte..viete poradit? Planujeme spevnenu plochu pre auto vybudovat vedla domu napravo, problem je ze mame rozny pozemok a nevieme aku branu tam dat aby sme v pohode vosli s autom🤔
Odpovedať
@henyka86 podľa § 82 vyhl. č. 94/2004 Z. z. (k zákonu o ochrane pred požiarmi č. 314/2001 Z. z.) , ktorý znie: § 82 Prístupová komunikácia (4) Vjazdy na prístupové komunikácie a prejazdy na nich musia mať šírku najmenej 3,5 m a výšku najmenej 4,5 m. Od pevnej prekážky musí byť bezp. odstup 0,25 m, čiže pohodlný vjazd podľa predpisov bude cez bránu š. min. 4,5 m.
Odpovedať
Ja som za parkovanie auta pred bránou/oplotením. Tak je to najpraktickejšie
Odpovedať
@jakino je to vec nazoru, lebo napr. Podľa mňa je to najhorsie riesenie. Je na pospas zlodejom, vandalom, môžu ti ho nabúrať alebo inal poškodiť, proste ako keby si býval v paneláku. Vo dvore môže byť odomknute, mozes nechať stiahnute okna ak to potrebujest, proste máš ho doma, alebo môže byť pod prístreškom a td. čo je podľa teba na tom praktické?
Odpovedať
@slavoslav veď prístrešok s vjazdom z cesty bez brány som myslel. Zlodeji aj vandali sú mi ukradnutí, obe autá mám dobre poistené a spávam pokojne ;-) Otváranie brány ručne by ma obťažovalo, najmä v daždi a pri elektrickej sú tiež nejaké obmedzenia, napr. deti si tam bez diaľkového ovládania nemôžu dať bicykle, alebo cez zimu môže bráne zavadzať sneh a ľad a pod. Každý nech si to ale spraví tak, ako mu to vyhovuje :-)
Odpovedať
@henyka86 no neviem ake mas auto, ale na dlzke 5m tak mozno s bicyklom. Ked si odratam hrubku plotu s branou, daky ten cm pri baraku, tak sice vydes z auta, ale budes musiet obist barak aby si vosla do domu :-D
Odpovedať
@rkorba ved chceme parkovat zboku domu..5m siroke auto nemam😉
Odpovedať
@henyka86 pokiaľ tam nemáš strechu tak Ok , ináč tam preto radšej prístrešok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?