Zníženie obrubníkov pred pozemkom - aké je riešenie?

Dobrý deň.. Kúpili sme si pozemok, pred ktorým bola opravená cesta a položený nový asfalt..Súčasťou bola aj výmena obrubníkov na celej ceste..Predošlý majiteľ tento pozemok nevyužival a popri celej širke pozemku nespravili znízené obrubníky pre vjazd vozidiel na pozemok..S autom sa tam teraz nedostanem..Aké je riešenie..vuete poradiť???
Odpovedať
@palo152 Oficiálna alebo neoficiálna cesta. Oficiálna - spraviť projekt "Vybudovanie vjazdu na pozemok", kde sa odstránia tie pôvodné obrubníky a nahradia sa nájazdovými. Osloví sa vlastník cesty, ktorý snáď dá súhlas. Potom stavebné povolenie, realizácia a kolaudácia. Neoficiálne - z betónu urob také nájazdy zo strany cesty pri obrubníku. Možno to nevydrží večne, ale keď sa to uvoľní, tak to urobíš ešte raz.
Odpovedať
a oficiálnou cestou to ako dlho trvá??
Odpovedať
@palo152 To záleží od vyjadrenia zúčastnených strán - hlavne od vlastníka cesty. Tipujem tak pol roka až rok.
Odpovedať
Cesta je obecná..pozemok sa nachádza v bočnej uličke v dedine..
Odpovedať
Profilova fotka
@palo152 napísala by som žiadosť s tým ze materiál i prácu na vlastné náklady a zašla na obecný úrad za starostom. Pravdepodobne na rokovaní stavebnej komisie toto povolia.
Odpovedať
Dobrý..tak bol som na obecnom úrade a tam mi povedali že najlepšie by bolo zistiť názor nejakého odborníka co to už robil a ako by to bolo ideme urobiť..nepoznáte niekoho v Prešove alebo okolí?? Alebo niekoho kto by sa na základe tejto fotky vedel vyjadriť..
Odpovedať
Čo tak ich spíliť velkou kotúčovou pílou na rozmer a miesto aké potrebujete
Odpovedať
@palo152 vydrap a osad znizene ale sprav to poriadne, da sa to bez poskodenia asfaltu
Odpovedať
To chcem práve spraviť .vybrať ich a dať nové znížené..ale potrebujem.nsto aj názor odborníka aby mi to vedel predložiť na obecnom úrade že sa to dá spraviť ...aby mi verili😁😁 lebo oni sa boja že to poškodiť celú cestu
Odpovedať
@palo152, zober velku flexu a vyrez kolko potrebujes ,alebo si s pozicovne nato pozic profi masinu....najjednoduhsie riesenie. lepsie ako sa natahovat s uradmi a este budu plno sprostosti od teba pozadovat , alebo to nechaj tak prejde po tom parkrat bager domiesavac a obrubnik sa sam odlomi...
Odpovedať
Som nový v obci takže všetci susedia okolo by to hneď videli čo robím..a nahlasili na úrad..cize si nechcem spraviť nepriateľov keď tam ešte ani základy domu nebudú😀😀
Odpovedať
@palo152 tak to urobit oficiálnou cestou a než sa úrady rozhýbu tak za obrubníkom vysyp štrk a na cestu klasika zo tri trubky z lešenia zvarit tak aby si prešiel aj osobákom, vysoké to je kolko?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak ja to mám do polovice kolesá vrch obrubníka...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?