Odlievanie dlazby pomocou formy

Ahojte prosim vas ma niekto nejake skusenosti s odlievanim dlazby pomocou plastovych foriem? Zacinam si odlievat a narazil som na vazny problem: "BUBLINKY". Zatial len skusam cize chemiu ako plastifikator a podobne nepouzivam. Strucny popis mojej prace: Formu stetcom na jemno vymastim stolovym olejom naozaj len velmi jemne, nasledne do formy vkladam beton (ZATIAL SOM PRACOVAL S RIEDKYM BETONOM), zapnem vybracny stol a necham uvibrovat tak 3-5min. Vysledna dlazba je na pohlad krasna vsetko je ok ale sam viem ze bublinky ktore su sice len povrchove znehodnotia celu dlazbu a tym padom bude nefunkcna. Prosim vas nemate nejake postrehy ako by soms a mohol zbavit bubliniek?
Odpovedať
dnes uvidim ako dopadne odlievanie s hustym betonom. poslem foto
Odpovedať
Pred 20 rokmi som vyrabal dlazbu a musis pouzit formovaci olej, ten musis jemne nastriekat na formy, nie natierat.formy som umyval v octe. A musel som pouzivat prevzdusnovac a plastifikator! Bez toho sa ti dlazba casom zacne rosypat. Vybrovat nesmies tak dlho, staci do 1min.
Odpovedať
@originalx dakujem myslel som si ze aj to moze byt pricinou dlazbu ktoru si vyrabal stale drzi? to uz vtedy bolo nieco ako plastifikator a prevzdusnovac?
Odpovedať
@mig12 dlazba stale drzi a kazdu zimu ju solim a nic jej nieje.ak by som nepouzil plastifikator by sa rosypala. Beton racio to uz roky predava. Malokto to poznal a skoro nikto to nedaval do betonu.ja ano. ☺
Odpovedať
Takze suchy beton nezabral avsak dlazdica ktora bola vybrovana 5min mala len par bubliniek cize dalsia varianta je pouzitie saponatu na vymastenie formy vibrovat 5min a hustota betonu taka akurat :) ani suchy ani riedky uvidim pozajtra ako to dopadne
Odpovedať
vibracny stol ma dostatocny vykon? nechcelo by sa mi vibrovat 5min potom efektivita prace prudko klesa.
Odpovedať
vybracny stol ano ak by som to mal lajcky povedat jeho vykon je taky ze: Pri plnej forme dlazba 40*40 nadvihuje minimalne polku formy alebo inak pri redsom betone ma tendenciu beton spliechat von respektive voda ktora sa v nom nachadza. To ze 5min vibruje mi vobec nevadi nakolko tam hodim 2 formy a robim si ine veci :)
Odpovedať
konecne sa mi podarilo odliat bezbublinkovu dlazbu stacilo vibrovat o cosi dlhsie a na vytieranie formy som pouzil obycajnu jar mozno toto vlakno niekomu pomoze
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 Wow vyzera to perfektne. Klobuk dole. Este som nevidel a ani nepocul zeby sa niekto do toho tak pustil ako ty. :-) Ak sa smiem spytat kolko foriem pouzivas naraz a kde si ich zohnal?
Odpovedať
@todo2 dakujem za pochvalu formy som objednaval z: http://www.mform.cz/plastove-formy?ze... (postovne na SK 6e) ale mozes pouzit http://www.jazu.sk/PriceList:1 ak sa mi bude chciet dam aj foto podomackovyrobeneho vibracneho stola. Pouzivam 6 foriem co je cca 1m2. Vyroba 1m2 mi zabere max 1,5hod keby mi mal kto miesat tak to stihnem do 30min.
Odpovedať
HOMEMADE STOL hlavne ze robi to co ma. Nozicky su na pruzinach aby som minimalizoval hluk.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Máte další fotky toho vibračního stolu? .. např. pohled na motor. Také se pokouším o dlažbu a zatím furt s bublinkama:) .. Už sem zkusil formu se separačním olejem, bez oleje. Všude se píše, že ve směsi nemá být moc vody ale když se pak podívam na videa tak to zrovna suchý beton není. Odměřujete nějak tu směs nebo jedete po lopatách? Díky za odpověd
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@mig12 ako sa darilo s vyrobou?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Môj otec kedysi si robil vlasnú zámkovú dlažbu a obrubíky.. Výsledok ? Celé sa to rozsypalo. Tak snáď vám bude dobre držať tá dlažba :) Veľa štastia :)
Odpovedať
Mohol by mi niekto poradit.pri vyrobe dlazby sa mi robia bublinky.Mam ich nastriekat nejakym odformovacom alebo riedenym saponatom?.Ked som natieral stetcom odfomovacom tak sa mi robili bublinky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@matos765 ako pokracujes s dlazbou?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Chlapi vykaslite sa nato a kupte si ju naozaj mi to zozralo tolko nervov ze som nakoniec dlazbu kupil
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a cement aky?? 42.5 ?
Odpovedať
vibrovat beton sa ma v sekundach a nie minutach. mas sice hladky povrch ale kamenivo padne dole, cize v tomto pripade na pochodznu cast a z druhej strany sa bude beton vplyvmi mrazov rychlo drolit. prevzdusnovace sa davaju na odolnost voci soliam ale bublinky mat budes daleko viac. doma taky beton nenamiesas. plastifikatory maju trochu ine vlastnosti, je to komplikovanejsi proces na miesanie. kazda tvoja zames bude ina.
Odpovedať
@pepe16 ano 42,5
Odpovedať
@jozefsv ano mas pravdu preto som sa na to vykaslal a kupil hotovu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?