Obecna cesta - uprava - povolenie?

Zdravim , mame domcek v slepej ulici , a pred nas pozemok vedie uz len cesta - hlina , chcel by som si ju upravit makadamom , potrebujem.od obce povolenie? Je to ich pozemok ,je to cca 10 metrov ,
Odpovedať
@duronsan ano
Odpovedať
Profilova fotka
@duronsan určite áno, ale stím nebude problém. Svoju písomnú žiadosť formuluj v takom duchu že chceš zveľaďovať obecný majetok...... :-D Pokiaľ by si to chcel spraviť napr. zámkovou dlažbou tak sa dá ako sponzorské pre konkrétnu vec. Pokecaj zo starostom, určite bude za 8-)
Odpovedať
@duronsan Záleží na tom, či "cesta", ktorá nie je spevnená je aj v KN parc. č. zapísaný pozemok, na ktorom je postavená komunikácia, resp. inžinierska stavba alebo ako zastavaná plocha. Pokiaľ je to tak, podľa stavebného aj cestného zákona by hádam postačovalo aj ohlásenie stavebných úprav, ktoré spočívajú v spevnení vozovky, avšak ohlásenie by mala na príslušný špeciálny stavebný úrad zaslať Obec... ako vlastník a stavebník. Stav. úradom na miestne komunikácie je obec, tzn. obec je aj SÚ aj stavebníkom (je to veľký paradox, že obec sama sebe povoľuje 8-) . To, že zakúpiš makadam, resp. iný materiál a úpravu spravíš ty, alebo obec zakúpi materiál a o ostatné práce sa postaráš ty je vecou odsúhlasenia riešenia starostom, prípadne ObZ. Oficiálne stav. úpravy možno vykonať až po doručení oznámenia SÚ, že proti stav. úpravám nemá námietky, pričom práce je možné vykonať do 2 rokov od doručenia. Pokiaľ "cesta" v KN parc. je vedená ako iný druh pozemku, napr. PPF, to už bude náročnejšie spevňovať, lebo do tohto vstupuje aj Okresný úrad, pozemkový odbor... Na fundovanú odpoveď by to chcelo viac informácií okolo tohto pozemku - "cesty". Dnes sú ľudia veľmi "dobrosrdeční a dobroprajní, nezávidia atď." čiže záleží aj na veľa iných okolnostiach..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?