Náter na staré tehly na chodník?

Ahojte, nasla som starsie diskusie na tuto temu, ale chcela by som kto ma naozaj s niecim realne dlhodobejsie skusenosti a co by odporucil....nasla som na nete kopec pripravkov, len zas mam problem co vybrat...Repesil? Fortesil? Peneco extra? Lukofob? Od Ravenu Impregnačný a ochranný náter muriva ? Proste neviem co vybrat, co ste vybrali vy? A ako ste spokojni. Prosim rady, ze nemam tehly davat na chodnik neradit, uz ich tam mam. Su zo starej budovy asi su dvakrat palene, lebo plot mi z nich drzi bez rozpadnutia uz par rokov (tiez este nenatrety).
Odpovedať
neporadi nik? :(
Odpovedať
Ja sice neporadim, ale sa sem privtrem, lebo planujem nieco podobne - tehly aj na plot aj na chodnik.. Videla som to v jednej kaviarni a vyzera to super, aj toto vase.. :-)
Odpovedať
No ide o to, co chces dosiahnut tym naterom. Podla toho potom treba zvolit tu spravnu chemiu,. A este jedna podstatna vec, musis volit taku chemiu, ktora je urcena aj na pochodznost a nie iba ako efekt na stenu. Ja som osobne rekonstruoval historicku dlazbu v jednej restike, tam sme uvazovali o mnozstve chemickych pripravkov na jej ozivenie, a nakoniec sme volili transparentny dvojkomponentny polyuretanovy nater v matnom prevedeni. Ten vytvoril efekt ako keby mokrej dlazby..To znamena, ako keby si podlahu cerstvo poumyvala.Bol vsak odolny voci UV ziareniu a vplyvom pocasia a co je podstatne, bol difuzne otvoreny pre vodne pary z podlozia. Ak ti ide iba o to, aby to vyzeralo tak ako to je a nenatahovalo to do seba vodu, potom by som volil nejaky hydrofobizacny nater. Ten ti ale zachova presne taku farbu , aku mas. Pripadne nejaku nanochemiu... ta by ti mohla na tom tak isto fungovat. Nevyhodou hydrofobizacnych naterov alebo nanochemie je, ze ma iba obmedzeny ucinok, Teda minimalne tie pripravky, ktore poznam ja. :-)
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 mne ide hlavne o to aby to do seba nenatahovalo extremne vodu....(ja viem ze urcite ciastocne bude, ale lepsie spravit aspon nieco) , ze to zachova sa farba aka je mi nevadi, poradis mi nieco, co mas overene z tych hydrofobizacnych alebo tych nano? ak sa nesmie na ploche poprosim aspon do spravy. Vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@atlantisen Ako ste to poriešili? Niekde som čítal že stačí ako konzervant na plot /nie na chodník / vodné sklo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry. Ma niekto skusenosti s tymi tehlami po rokoch pouzivania. Drzia nedrzia alebo sa rozpadli ci nie.
Odpovedať
mam dočasný chodník z tehál je tam asi 3 roky tehly ktore su bez znaku a evidentne novšie sa rozpadli tehly ktoré maju znak a su minimalne 80 - 100 ročné zatial držia náter na tehlu vám nepomôže žiadny lebo vlhkosť si tahá zo spodu museli by ste natriet každú tehlu vlhká tehla potom v zime niekolkokrat zmrzne a je len otazkou času kedy sa rozpadnu aj lepšie vypalene tehly na plot krasne budem davat aj ja -ale na chodník nie toto som zavrhol.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Rovnako sme stare obycajne tehly z domu pouzili na chodniky v celej zahrade (mame ich 5 rokov). Na nater pouzival a odporucam Lukofob. Tehly po natreti pol roka nesaju vodu a naozaj to funguje, navyse je nater priedusny, takze pripadna vlhkost tehly zospodu sa cez nater odpari. Natieram v oktobri a cca v aprili. Skusal som aj ine hydroizol.natery na tehlu ale boli horsie alebo menili odtien. Moj postup: tehlovy chodnik zhora vyrovnam brusnym kotucom (dam na uhlovu brusku ten kotuc co ma obdlznikove brusne papiere), tym vyrovnam nerovne tehly ci vyhladim tehly, ktore maju uz drobne pukliny (tam, kde som to na par tehlach nespravil, tie sa po 1 zime rozmrvili). Potom chodnik pozametam prip.docistim rajbacou kefou. Nasledne natriem tehly savovou vodou (rozotieram velikym stetcom). To odstrani machy. Po obschnuti natriem velkym stetcom uz tehly zriedenym Lukofobom 1:15. Pozor, netreba koncentrovanejsi, abi viackrat natierat to iste miesto, ak tak urobite, vyzraza sa a vytvori biele flaky, nebat sa teda riedenia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?