Môžu vibrácie pri zhutňovaní poškodiť stavbu (dom)?

Dobrý deň, Budem zhutňovať makadam (vrstva cca 25 cm) ktorý bude pod cestou (dlažbou) ku garáži. Cesta je medzi mojim a susedovým domom (cca 50 cm od môjho a cca 100 cm od susedovho domu). Je mi ponúkaný stroj s hmotnosťou cca 500 kg, zrejme nejaká vibračná doska. Je vhodné používať takýto stroj v uvedenej blízkosti stavby? Môže dôjsť k nejakému poškodeniu stavby vibráciami, resp. máte skúsenosť s použitím takejto techniky v blízkosti domu?
Odpovedať
Ja som mal 1 prasklinku na dome. Kým som nezačal zbíjať a žabovať v dome :) odvtedy je tých prasklín vyrazne viac, aj keď je pravda že som sa tam nazbijal a nažaboval viac ako pod zamkovu
Odpovedať
Profilova fotka
@agentac zbytocne velka opacha.. budes tam chodit inym ako osobnym autom?co tak pouzit mensiu zabu? celkom nerozumiem ako moze byt cesta 50 cm od tvojho a 100cm od susedovho domu.. ? normlana bezna zaba ti nic neposkodi..
Odpovedať
@richard71 Budem tam chodiť osobným autom. Akú menšiu žabu máš na mysli? 100-200 kilovú? Keď z ulice vojdem do dvora na môj pozemok a garáž mám postavenú za domom tak musím povedľa môjho domu prejsť k tej garáži. Keď mám pozemok široký 19m a môj dom má šírku 14,5m tak vedľa domu mi zostane 4,5 m na vybudovanie cesty zo zámkovej dlažby. A keďže susedov dom je hneď na hranici pozemku, tak bude viesť cesta zo zámkovej dlažby povedľa múrov môjho a susedovho domu.
Odpovedať
@agentac ak sa obavas tak radsej normalnu 100kg zabu(odvezies aj v kombiku) . Ak to nemas este navozene tak bude lepsie ked si to rozdelis na dve vrstvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?