Máte niekto zámkovú dlažbu čiernej alebo tmavej farby?

Ma niekto ulozenu zamkovu dlazbu ciernej prip. tmavej farby? Pomohli by mi nejake prakticke skusenosti s udrzbou, resp cistenim dlazby. Konkretne mam zaujem o dlazbu SOFTLINE Exclusive cierna od ABW. Pripadne foto tejto dlazby by mi pomohlo v rozhodovani.
Odpovedať
Nikto?
Odpovedať
Nuz my mame na prekrytej terase ciernu a uz by som to neurobil, lebo staci prejst po nej po koseni v pracovnych topankach a mozem hned vytahovat wapku a cistit a samozrejme celu plochu.. Takze jednofarebnu tmavu z praxe nedoporucujem, skor nejaku sedo-ciernu aspon ciastocne flakatu.
Odpovedať
@xclaymanx Pracoval som vo firme kde sme vyrabali zamkovu dlazbu,obcas aj ciernu,bola velmi pekna ale len urcity cas.Myslim ze s tym budu problemy popisane vyssie.
Odpovedať
@marsial @stowasser Toho sa aj ja obavam, i ked v tomto pripade nejde o uplne ciernu, ale skor melirovanu cierno-sivu.
Odpovedať
@xclaymanx ciernu alebo tmavo sivu dlazbu navrhujem an aprkovisk ana rozdelenie parkovacich stati a nie na celu plohu. jedine co som robil ak raz sme davali cierny kruh do namestia a vyrobca nam povedal ze je to blbost ze to bude za chvilku od prevadzky sede a spinave. mozes z toho spravit vizualne nejaky obraz ale plochu celu nie.
Odpovedať
@andrejh0 Konkretne ide o tuto dlazbu http://www.abw.sk/betonova-dlazba/sof... V spodnom rade prva zlava. Nie je uplne cierna, skor tmavo-siva.
Odpovedať
@xclaymanx proti gustu ziadny disputat ale podla toho co sm videl na fotkach tak to bude hned spinave a sede. radsje si zvol niekoho lepsieho na dlazbu, staci semmelrock alebo premac. a ked chces farebne tak vrch nech je glazovany. stoji to viac ale aj vydrzi dlhsie povrchova uprava. vies ako sa to bude v tele prehrievat ...mozes vajicka prazit. rozmer je ok ale hrubka 7 cm na domace pouzitie je zbytocne plytavanie. staci bohate 6 cm a ked nebude auto tam stat ta 4 cm ale poriadny podklad. hladal som u nas v firme ci nemame katalog a technicke listy a nic. mozno by som siel na tvojom ieste do svetlej a len cierne prvky tam dal na opticky farebne rozbitie plochy.
Odpovedať
@andrejh0 Druha varianta je ta ista dlazba, len v sivom prevedeni. V odkaze o riadok vyssie, prva z prava. Vyrobcu uz nezmenim, obrubniky som osadil na tento typ dlazby / atypicky rozmer sirky 16cm / Este som mal dilemu, ci pieskovana /drsna/ alebo hladka dlazba, ktora je este lacnejsia od tejto. V kazdom pripade, planujem dlazbu naimpregnovat.
Odpovedať
@xclaymanx to mas ako tu ciernu po dvoch rokoch to je lepsie riesenie a naipregnovat...fuha no pekne a treba si dat pozor na nasiakavost dlazby a ked ot budes impregnovat aby bolo vseto +- rovnkao suche. ty mas oburbniky polozene na sirku tychto dlazieb teda 16 cm krat pocet a plus spary a rezerva, tak mas obrubniky dane.
Odpovedať
@andrejh0 Ano, mam tam nasobky 16tich na sirku a 120 na dlzku. Samozrejme pocital som aj s rezervou na spary. Pocitam ze dorezavanim sa na niektorych miestach nevyhnem, ale snazil som sa tieto miesta minimalizovat.
Odpovedať
@xclaymanx tak to je dbre riesenie a minule na stavbe torobili tak ked nechceli dorezavat ze mali len jednu stranu oburniku a od tej davali dlazbu a ked koncili poslednu nedali osadili obrubnik a potom ju tam dali. nasledne previbrovali a zasparovali. jednalo sa o obrazce ktore maly byt pekne bez dorezkov a skoro rovna trasa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, rodinna rada rozhoduje o polozeni pomerne velkej suvislej plochy vonkajsej dlazby - imitacie kamena ciernej farby pod pristresok pre auta a prijazdovu cestu na zapade + chodnik k domu na severnej strane, spolu cca 60 m2. S (ne)farbostalostou aj lahkym zaspinenim sme uzrozumeni. Hlavna obava je cierna farba a slnko v lete, mate niekto nieco podobne? Spravili by ste to znova?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xclaymanx riesili ste nakoniec tu ciernu zamkovu dlazbu?? Sme v stadiu kde nad tym uvazujeme, len sa bojim ci to nebude prilis tmave. Pocitam s tym ze to po par sezonach vybledne :)
Odpovedať
@rimor kupil som tu istu ( znacka, druh ), len v sivom prevedeni. Ta cierna bol pre mna risk.
Odpovedať
@xclaymanx Skus radsej od premacu platne Opus, nespinia sa a jednoducha udrzba, dlhe roky rovnaky vzhlad, posielam foto.
Odpovedať
@monicken ja uz mam kupene, ABW softline exclusive siva
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?