Lepenie dlažby na fatrafol/styrodur

Ako by ste v exterieri lepili dlazbu na takyto nesikovny podklad? Mezera medzi dverami a styrodurom bola zaliata betonom, cez neho je natiahnuty fatrafol. Aby toho nebolo dost, chcem v tomto mieste dlazbu aspon o 1cm zdvihnut aby som vytvoril spad smerom od domu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Kde je problém, však to tam nalep..
Odpovedať
@philos cim?
Odpovedať
@gashtaan mas styrodur ako izolaciu od vonku a prd dvere nelejes beton, ten styrodur ti je tym padom na ho.. ale vsak nevadi. Neviem cit o chyti na tu foliu, ja by tam dal asi hydroizolaciu miesto folie a spravil dilataciu mezi styrodurom a betonom pred dverami cize dat tam skaru medzi kachlickami.
Odpovedať
@sysell a co ked je pred dverami beton? Pod dverami je izolujuci profil az po zaklad, po stranach dveri je EPS, kedze su namotnovane predsadene v izolacii, logicky to nie je vacsi tepelny most ako samotne dvere ci okna. Styrodurodurom sa salovala doska, oddeluje zaklad domu od terasy, izolateri nemali ako navarit tu foliu, ked tam bola diera... Rozmyslam nad tym, ze sa na spad vykaslem a v miestach kde je fatrafol nalepim dlazbu na polyuretanovy tmel.
Odpovedať
Profilova fotka
flex. lepidlom trieda C2T
Odpovedať
@philos to na fatrafole urcite drzat nebude...
Odpovedať
@gashtaan fatrafol naco? hydroizolaciu a na to dlazbu. terasa je nekryta?
Odpovedať
@peto99 no naco tam asi ten fatrafol, podme sa zamysliet...
Odpovedať
@gashtaan nedavaj mi hadanky, naozaj tomu nerozumiem
Odpovedať
@peto99 cely dom mam vo vani z fatrafolu... aj ked tu je to len do vysky prahu, hadam som ho nemal okolo dveri odrezat a supnut tam namiesto neho nejaku hydroizolaciu z kyblika. Proste som chcel vediet ci niekoho nenapadne ako tento detail urobit dobre, nieco odpovedat na otazky typu preco beton, naco fatrafol...
Odpovedať
@gashtaan nerobim si posmech, takze dalsia otazka: fatrafol je kvoli vode na pozemku? bol v projekte? maju ho vsade naokolo? uz to protipoziarne riesenie stropu ma zaujalo ako neobvykle, ale zaujima ma dovod
Odpovedať
@peto99 fatrafol mam kvoli tomu, ze zaklady mam pod urovnou terenu + protiradonova ochrana, dost ludi tu ma PVC hydroizolaciu, preco sa pytas? Neviem co je na mojom protipoziarnom rieseni stropu neobvykle, je to uplne normalne riesenie v pripade samonosneho stropu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan uz mi to doslo. Najlepsia moja rada je prekryt terasu, a to nielen kvoli vode pri dverach, a polozit tam terasove dosky. Pri okne mozes mat pod nimi aj fatrafol. Dlazba je studena v jari, horuca v lete, a ked natrafis na k.kota obkladaca, budes lutovat. Voda si najde cestu casto aj najlepsej izolacii napriek, a ked tam bude v lete 80 stupnov, udzia sa zvary? Strecha je istota. Mne sa najviac paci pergola z nerezu. hoci sam mam drevo.
Odpovedať
po zakryti nemusis riesit spadovanie, lebo voda sa k dveram dostane velmi zriedka. Ja som chcel fartafol k terasovym dveram, nakoniec to zostalo tak, ako to mas teraz ty, len som zakryl doskami.
Odpovedať
@peto99 tuto terasu mam prekrytu presahom strechy, ale ten je vo vyske cca 6m takze ak fuka od juhu, naprsi mi aj na dvere... ale raz bude pristresok pre auto, co to prekryje uplne. Terasove dosky chcem pouzit na velkej terase, ale tu pri vchodovych dverach je prah vo vyste asi 3.5cm od toho fatrafolu, takze tazko... Dlazbu budem robit sam, na k.kotov uz nemam nervy :)
Odpovedať
@peto99 jj, ako som uz pisal, na to spadovanie som zatial rozhodnuty sa vykaslat a dlazbu na fatrafol nalepit polyuretanovym tmelom.
Odpovedať
@gashtaan takze vchodove dvere su uplne nezakryte? nejaku striesku tam predsa mat budes, alebo bezne staci ten previs? v BA fuka od zapadu, ale aj tak sa ti mozu skrutit plastove dvere na juhu. Podla mna to treba zakryt co najskor. terasova doska by tam asi vosla, plastova urcite.
Odpovedať
@peto99 strieska bude niekedy na svateho dindy, ked bude pristresok pre auto :) Zatial je to zakryte len tym previsom strechy, bezne to staci, naozaj malokedy naprsi az k dveram... letne slnko presah strechy zatieni, zvysok roka zase susedov dom oproti. V BA vacsinou fuka zo severu, severozapadu. Veru, aj nad tymi terasovymi dlazdicami som rozmyslal. Ako sa to ukoncuje na okraji terasy?
Odpovedať
@peto99 eee, to som napisal blbost... to letne slnko nezatieni ten presah, na to je vysoko.
Odpovedať
@gashtaan dlazdice na tercoch? ak budu drevene, prichytis peknu drevenu listu, len bude treba nejaku medzeru na odtecenie vody. Ak budu kamenne, prilepis formatovany kamen zboku bez sparovky. Mozes aj skombinovat, kamen na boku, drevene dlazdice.
Odpovedať
@peto99 terce sa mi nezmestia, myslel som len tie dlazdice co maju zo spodu taku tu mriezku a cvakaju sa do seba... neviem si to moc predstavit ako to bude vyzerat, ked z toho na kraji odrezem.
Odpovedať
@gashtaan mozno bude lepsie rezat pri dome, ako riesenie je to vyhovujuce, a mozes ich podlozit fatrafolom po celej ploche
Odpovedať
@peto99 to urcite ano, ale tu terasu mam dlhu 5.5m, cize na celu dlazdicu mi to tymto smerom urcite nevyjde. Tiez na sirku ma ta terasa 1.2m, takze ked zacnem zkraja, vyjde mi spoj akurat na ten prechod styrodur/fatrafol... tam je mierny schod.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ako si to nakoniec vyriesil? ja mam presne tento problem okolo celeho b araku tiez mam fatru pod celym barakom... najviac mi to vadi v garazi kde mam 3cm skok... a neviem cim nalepit dlazbu. vyliat betonom mi nepomoze na 3cm by to popraskalo na tej folii...
Odpovedať
@petko_sonka zatial nijako :( Na terase potrebujem urobit spad od domu, takze cca 2cm betonu budem musiet na ten fatrafol dat, tiez sa obavam, ze to popraska... a mam dat na fatrafol geotextiliu alebo to dat priamo na fatrafol? Nechcem aby to casom nejakymi pohybmi foliu predralo. Rozmyslal som, ze pouzijem toto: http://www.ceretherm.sk/ceresit-cd-25/
Odpovedať
Ja som nemusel riesit problem s fatrafolom, aj tak som rozhodnuty urobit drevenu terasu aj pred domom.
Odpovedať
@peto99 aj keby som urobil drevenu terasu, musim ju predtym vyspadovat, nech sa mi pod nou nedrzi voda...
Odpovedať
@gashtaan vyspadovat ale nemusis nutne betonom. XPS na to este fatrafol, len kotvit bude treba po stranach. Ak bude prekrytie, voda sa pod terasove dosky prakticky nedostane. A dreveny rost sa dilatuje od podlozia, nezhnije, aj ked tam bude obcas voda.
Odpovedať
@peto99 ja tam mam na vyspadovanie max. 2cm kvoli terasovym dveram, tak chcem aspon meter od domu urobit spad z 2cm na 0, zvysok necham v rovine. Potom som chcel kolmo na dom po spade ulozit hranoly/profily a vypodlozit ich tak, aby tento "zlom" podkladu nevadil... na to terasove dosky, ktore by skoncili prakticky zarovno s ramom terasovych dveri. To je jedna z moznosti co ma napadla.
Odpovedať
@gashtaan ja by som nalepil 2 cm xps a skusil ho zbrusit do spadu. Casom bude vchod prekryty, a voda tam aj tak nebude. Ak ta trapi voda, preco si to uz davno nevyriesil? Vchod je nevyspadovany uz dlho, a zatial sa nic nestalo. Voda pod doskami vyschne takisto akl teraz, len trocha dlhsie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?