Kolko makadamu pod zamkovu dlazbu???

Ahojte...chcem sa spitat vás ze chceli by sme dat spravit zamkovu dlazbu na ktorom budeme aj autom parkovat.Aku hrubku makadamu mam dat ???makadam mam 16/32 frakciu.diky za odpovede....
Odpovedať
@ranyi20 Ja myslím, že tak 10 - 15 cm postačuje.
Odpovedať
@ranyi20 vyrobcovia dlazby to maju podrobne popisane v zavyslosti od toho ako bude dlazba zatazovana
Odpovedať
@ranyi20 http://www.stavbarazdva.cz/index.php/...
Odpovedať
A dame 10 15 cm 16/32frakciu a potom staci to naj jemnejsie skoro ako piesok a nato zamkova?
Odpovedať
Profilova fotka
@ranyi20 10,15 je na auto malo, vyrobca ku kazdej dlazbe pise konkretne zlozenie , preco sa tym neriadis ?
Odpovedať
http://www.zamkovadlazba.sk
Odpovedať
@ranyi20 urcite nie, ten jemny piesok ti prepadne do makadamu, nezabudaj na frakciu 0-8, alebo 0-16. Ak date malo, tak to budete po case opravovat. Na casto zatazovane miesta by bola dobra geomreza, pripadne nahrada. Najlacnejsi makadam je 0-63, aj ten sa da pouzit ako podklad.
Odpovedať
Pod auto treba aby sa dlažba po rokoch nevlnila. Ale 20 cm toho čo máš 16-32 dobre ubiť so žabou. Potom už len čistú bez prachu 4-8 lomový kameň v 3-4 cm Zámkovú dlažbu najlepšie 6cm nie 4cm. Výhoda - väčšia hrúbka lomového štrku - nehrozí prerastanie burinou. Pod chodníky stačí 16-32 aj 10cm .....ale ja som dal 20 cm ako som písal žiadna burina potom nehrozí ... Robili sme tak pre 7 rokmi pred rodičovským domom , kde parkujeme tri autá .... a žiadna burina a žiadna prehnutá dlažba ...možno niekde kde sa často stojí klesla len o 0,5cm. Vidím často zámkové dlažby čo klesnú po 5 rokoch používania aj o 3-8cm pod kolesami aut....prípadne chodníky sa vlnia...
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 S tou burinou by som celkom nesúhlasil. Ja som dával aj pod altánok a aj pod chodníky netkanú textíliu, na to 10cm frakcie 16-32, potom 10 cm frakcie 4-16 a na vrch ešte asi 2cm frakcie 0-4 A po dvoch rokoch rastie burina rovnako, ako všade inde. Pravidelne postrekujem a likvidujem. Náletovým burinám sa človek asi neubráni. :-)
Odpovedať
@jamk1 No práve tá 0-4 sa neodporúča cekovo vôbec žiadny prach , tam vie zelina zakoreniť... píšem 4-8 ak sú tam len 20 cm kamene, opakujem len kamene zelina nemá kde zakoreniť....tá troška piesku medzi dlažbou je nič... Tú netkanú textíliu dole si dal úplne zbytočne, vyhodené peniaze... Rozober si dlažbu a uvidíš že kde zelina zakorenila nie dole kde máš textíliu ale hore v tom prachu .... dva cm 0-4 znamená 2 cm úrodnej pôdy......
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 Je možné, že máš pravdu. Ale okrem tých náletových burín sa mi na strane, kde je viac tieň tvorí medzi jednotlivými kameňami zámkovej dlažby mach. Zo začiatku som ho odstraňoval, no teraz som si na neho už navykol a dokonca sa mi zdá aj celkom pekný. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ta burina neprerasta odspodu ale z vrchu :). Spary sa casom upchaju prachom (samozrejme podla okolia), a tam sa dostanu semiacka a je vymalovane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj Mne je to jasné, preto aj píšem o náletových burinách. :-)
Odpovedať
@ranyi20 Bola otázka koľko frakcie 16 - 32 mm. S ostatnými frakciami treba tiež počítať. Burina určite nevyrastá z podkladu i keď je ten podklad plytký . Burina sa zakorení z náletu v špárach medzi dlažbou.
Odpovedať
tak dakujem za prispevky ze ste poradili....vykopali sme a je tam 35-40 cm, minulý rok sme starý chodnik rozbili tak stoho beton som dal na spodok vacsie a mensie kusky....a nato som dal makadam 16/32 frakciu....tak dufam že dobre to bude...narobili sme ako kone....
Odpovedať
@ranyi20 Z toho si nič nerob, to prospieva zdraviu a hlavne je to liek proti depresii. Ja som už zabudoval 20 t lomového kameňa a ešte mi ostáva cca 40 t a to ručne lopatou, mlatom, na fúriku do gabionov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?