Kedy sa oplati kupit vonkajsiu dlazbu

Zdravim, na jar by som sa chcel pustit do realizacie vonkajsej dlazby. Moja "vizualna" predstava je smerom od domu napr biele okruhliaky proti slahaniu hliny na fasadu pocas dazda, potom obrubnik osadeny v suchom betone, dlazba, opat obrubnik a opat okruhliaky az po plot. Pripadne doporucte nejake inspiracie. Zaujimalo by ma ci aj pri zamkovej dlazbe existuje urcita "sezonnost", teda cas ked sa vyrobcovia pretekaju s roznymi akciovymi kampanami a kedy sa oplati kupit. Tiez prosim o doporucenie vyrobcov z BA, pripadne blizkeho okolia a zaujima ma aj vhodny typ dlazby (napr min. hrubka), kedze na nej bude parkovat osobne auto. Dakujem
Odpovedať
Ahoj, najprv k tej sezónnosti čo ja mám skúsenosť oplatí sa kupovať pred zimou alebo počas nej nakoľko sa snažia predajcovia a aj výrobcovia uvoľniť sklady. Tak isto je dobré opýtať sa priamo u výrobcu často mávajú zľavy na tovar ktorý majú dlho skladom a nevedia sa ho zbaviť. V Bratislave priamo máme jedného veľkého výrobcu Premac dlažbu vyrábajú priamo tu na starej Vajnorskej. Čo sa týka iných výrobcov odporúčam veľkých predajcov ako ABW, Premac, IN dlazby, Brož beton, Presbeton, SEMELROCK a podobne. Všetky tieto firmy majú aj svojich predajcov v BA a ich katalógy sú na webe. A čo sa týka tvojich predstáv je to skutočne len na tebe tvojej fantázií. Hrúbka je ideálna 4-6 cm na váhu človeka a 8 a viac cm na auto.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
pekny den vsetkym prajem :) konecne sme sa dokopali k tomu, ze si chceme upravit exterier okolo domu. taktiez by sme na niektore useky chceli dat dlazbu a aj vlastne kvoli tomu som sa rozhodla napisat. ukazte, ako mate spraveny exterier? aku dlazbu ste davali? ktora je do exterieru najlepsia? za vsetky rady vopred dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@klopatka ahoj, ešte síce okolie domu nemáme úplne hotové ale my už máme aspoň vybratú dlažbu. Ideme dávať plošnú. Tá sa nám veľmi páčila, keď sme ju videli aj v obchode a aj kamarátovi na záhrade. Skús sa inšpirovať aj cez google, tam je mnoho fotiek.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan6872 a v com je ina ako napriklad zamkova? ake ma vyhody?
Odpovedať
@klopatka to ste super na tom, keď už idete vonkajšok skrášľovať :-) my bývame už vyše roka v našom dome, ale ešte sme nenašetrili potrebné množstvo koruniek na exteriér, tak ešte u nás nie je čo obdivovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbet525 nooo ved akoze aj my uvidime, aku cenu nam daju za dlazbu ale tak nieco uz nasetrene mame, takze si myslime, ze by to mohlo stacit. mne to vadi, ze vonku to mame take skarede, neupravene :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@klopatka najväčšia výhoda je v tom, že táto plošná dlažba má veľké rozmery a preto sa väčšinou z nich robia námestia alebo nejaké pešie zóny a tak. No tak isto sú vhodné aj na záhradu alebo terasu rodinného domu. A už potom ostatné výhody záležia od toho, akú tú plošnú dlažbu si vyberieš.
Odpovedať
@klopatka a máš aj navrhnuté ako to budeš mať okolo domu spravené alebo si to idete robiť iba tak svojpomocne? lebo ja sa napríklad aj toho dosť bojím. mne sa veľmi páči, keď majú ľudia aj peknú trávu, nejaké kvety a taktiež nejakú časť aj dlažbu. len vôbec si to tu u nás neviem predstaviť. vôbec neviem, ako to spraviť, aby to pekne vyzeralo. normálne rozmýšľam, že oslovím nejakého záhradníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan6872 a ake druhy su? vies mi aj to napisat alebo najdem to niekde na internete? a cenovo ako vychadza takato dlazba? @alzbet525 iba svojpomocne, v hlave mam napad a snad sa mi to podari aj zrealizovat. nebudem platit zahradneho architekta, ved to by nas vela stalo :-( mnoho ludi to zvladlo, tak snad to vzladneme aj my.
Odpovedať
Caute, dali sme si postavit montovany dom, ktory koncom oktobra mame mat hotovy. Potom by sme sa chceli pustit do dlazby. Niektori mi hovorili, ci to nechcem nechat az na buduci rok. Aky mate nazor? November je ok na dlazbu alebo to uz nemam silit? Lebo zase nechcem, aby mi popraskala alebo nieco. Za rady a odpovede vopred dakujem.
Odpovedať
@hatpot za prve dufaj ze to bude tento oktober, nepoznam stavebnu firmu ktora dodrzala termin :-D Byt tebou, skusil by som tento rok polozit obrubniky naviest a zhutnit strkove lozko a nechat do jary sadnut. Na jar to zrovnas, znovu zhutnis popripade dosypes a polozis.
Odpovedať
@rkorba ani nestras, pevne dufam, ze termin dodrzia. Zatial to vyzera tak, ze by mohli. No ako si napisal, moze sa stat hoc co a v dnesnej dobe uz netraba nikomu na 100% verit. Vidis, dobry napad, takto by som to mohol spravit. Asi lepsie ako rychlo aj dlazbu polozit a potom by mi to sadlo a bude to nerovne. Dufam, ze to aj manzelka pochopi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hatpot čau vieš čo my sme to robili úplne rovnako, polozili sa obrubníky, naviezol sa strk, zasypalo sa, do jary sa to nechalo usadiť a na jar sa zrovnávalo, dosypať sme už nemuseli a polozila sa dlažba, radšej to urob tak aby sa nezničila
Odpovedať
Profilova fotka
@hatpot skus ich trosku popohnat,aby termin dodrzali, hlavne to nenahanajte aby to fakt nedopadlo tak, ze to bude krive!
Odpovedať
Zdraví prosím o radu ja určitú časť chcem dať nie kamienky ale chodník zo zámkovej dlažby ako bude vchod do garáže 🤷‍♀️Myslite že to bude dobre riešenie 🙈ako tam dať odtok vody keď to bude realizované až po základy domu a nebudú tam kamienky za každú radu dakujem
Odpovedať
@michallin_ka uz som sa veru aj rozhodol, ze to tak spravim. Nebudem to radsej na rychlo robit, lebo potom by ma porazilo, keby po par rokoch to mam znovu prerabat. A dlazbu ste davali aku? A kedy ste kupovali, kedy su najlepsie ceny? @wendi tak firmu nemam sancu nejako nahanat, kedze oni to maju presne naplanovane. Mne ostava len verit, ze nebudu mat ziadny sklz. Jjj, snad to nebude krive a dobre to spravim. Vsak si zavolam asi aj svagra, ktory sem-tam poklada dlazby, on to vie lepsie nez ja.
Odpovedať
@hatpot kupovali sme dlažbu cca na jeseň, neviem či vtedy boli najlepšie ceny, ale kúpili sme za dobrú cenu :) ,ako myslíš akú sme dávali? zámkovú :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hatpot tak, stale im mozes volat ci je to ok a tak dalej a oni by si zase nemali dovolit mat nejaky sklz, joj tak ty to mas super, ze mas takuto pomoc :) a aku dlazbu by si chcel? mas nieco vybrate?
Odpovedať
My sme všetko vykúrili a pokladali sme chvíľu potom problém zatial nie je problém, ale keby to môžem vrátiť počkám a neprekurujem :)
Odpovedať
@hatpot Urob to radsej poriadne, nenahanaj sa, budes to mat aspon poriadke urobene a hlavne kvalitne. My sme tiez pomaly a dlazbu mame stale krasnu. To ides davat von? @dedkos aku dlazbu mas vnutri?
Odpovedať
@michallin_ka aj si pamatas, kolko vas stala? Aby som vedel ked tak potom porovnat, aj ked mi zamkovu dlazbu moc nechceme. My uvazujeme nad tou plosnou dlazbou, ta sa nam paci. @wendi jasne, to aj volam, toho sa bat nemusis a hlavne ich chodim kazdy den kontrolovat a vacsinou rano ked viem, ze su tam. Uz som pisal Miske, ze rozmyslame nad plosnou dlazbou. Od presbetonu sa nam paci dlazba DAREA alebo ALMA. Asi sa budeme medzi tymito dvoma rozhodovat. Ale tak este casu dost, takze uvidime ako sa rozhodneme 8-)
Odpovedať
@suomi101 este aj ty si mi pisal, sorry az teraz som si vsimol. Ano, bavime sa o vonkajsej dlazbe. A aku mate? Bodaj by si napisal, ze plosnu. Rad by som pozistoval nejake info.
Odpovedať
@jan6872 Čau, ako ste pokročili s tou dlažbou? Čo ste to vybrali za dlažbu? Nemohol by si mi poslať fotku ako vyzerá? Až to ešte nemáte nahodené tak kľudne aj z obchodu alebo tak, len aby som videl ako to vyzerá
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?