Kedy je lepšie robiť obrubníky a plot?

Zdravím, chcem sa spýtať či je lepšie najprv zrovnať celý pozemok a až potom robiť plot a betónovať obrubníky alebo je to jedno?
Odpovedať
Teraz prvý a neskôr plot a obrubníky... Zdvihni si terén koľko treba poprípade podosip kde bude málo a potom sa pustí do ostatného.. my sme sa nechali nahovoriť na plot.plot sme robili 2m z panelov ako prvý medzi susedmi.. keď sa nasťahovali susedia začali si dvíhať pozemky a nakoniec si podvihali od nás o 30cm vyssie.. takze im vidíme hlavy a my sme v jame. Keď prší alebo s stopu sneh mame vsetky vodu na dvore keďže sme v jame.. zvaz si to.
Odpovedať
@majko1989 to dvihanie pozemkov inac vidim casto v posl.dobe, ako aj vravis aj 30 aj viac cm., hlavne nech mam vyssie ako ma sused, hoci aj bezdovodne. Uz hned na zaciatku spoluzitia su vztahy na nule, takze dvojmetrovy-aj viac- beton cim skor a ide sa dalej. (Niekedy pre to pochopenie mam samozrejme, ak si to situacia ziada) Nastastie, byvam v starej povodnej zastavbe, take maniere nikto naokolo nema.
Odpovedať
Profilova fotka
@dent ak si zdvihli pozemok o 30 cm voči vášmu, tak si musia zabezpečiť svoju zeminu (a odvod dažďovej vody) na svojom pozemku.. nenechte si *** na hlavu, toto na mňa skúšal sused tiež (jeho navážka zeminy - cca 120 cm prepadala ku mne, dažďová voda tiež)...debata s ním bola nulová (ešte si dovolil mať reči typu: ,,ak mi neprispeješ na oporný múr, tak ho robiť nebudem") a myslel si, že mu nikto nič nemôže, tak som ho hneď (aj za pomoci stavebného úradu) vyviedol z omylu... ak máš problém so susedom, kludne mi napíš súkromnú správu
Odpovedať
@iamriso ja mam vztahy dobre :-) , mozno recnik predomnou..
Odpovedať
Profilova fotka
@dent sorry, odpovedal som na nesprávny komentár :D (Ps.: ja som chcel mať tiež dobré vzťahy, len bohužiaľ s niektorými sa vychádzať proste nedá..) odpoveď bola smerovaná @majko1989
Odpovedať
@majko1989 ako to myslis ze teraz prvy?
Odpovedať
@iamriso práveže máme veľmi dobré vzťahy.. len vravím že začali sme si robiť ako prvý úpravu terénu a susedia sa nasťahovali o rok neskôr tak si robili podľa seba(terén).. teraz staviam dom ja a už túto chybu nechcem spraviť že si spravím ploty prvý lebo ostatný sa budú dvíhať..počkám si a po dohode O susedmi si upravíme terén... Pri prvom dome sme nemali s kým diskutovať o výške terénu lebo žiadneho suseda sme nemali..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?