Kamienkový koberec na terasu

Aku mate skusenost s kamienkovym kobercom.Rozmyslam ze by som si ho dala na terasu ako ste s nim spokojny a ci cez zimu sa to niako neodlupuje.
Odpovedať
Nikto nwmate skusenost s kamienkovym kobercom.Nevie my tu niekto poradit ci ho este teras mozem dat natiahnut a ci treba pod koberec dat hydroizolaciu mrazuvzdornu a kolko stoji m2.diky za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka Ja ti k tomu viem povedt iba tolko, za vlani v maji mi to na terasu dali a odvtedy sa tomu vytesujem. Neolutoval som ze som sa pre to rozhodol. Prijemne sa po tom chodi
Odpovedať
@prirodokochac A kolkosi dal zato ja by som potrebovala 23m2.A daval si aj izolaciu ci to ti vsetko spravila firma a ak tak my daj kontakt trebars aj do posty.Lebo ja to ties chcem a sa my to paci ze to je v kuse ziadne spary ktore nemusis fugovat A ako sa to sprava cez zimu lebo tu som kdesi citala ze sa im to mrazmi zacalo lupit a opadavat.Dik.
Odpovedať
Hlavne si daj pozor, aby to urobili poriadne. Povrch treba prebrusit bruskou, je jedno ci je to stary alebo novy beton, treba to prebrusit inak sa to oduje. A potom napenetrovat a penetraciu posypat kremicitym pieskom. Treba pocitat s tym ze pri vacsom zatazeni sa niektore kamienky uvolnuju, treba to kazdy rok - dva lakovat, pretoze epoxid vplyvom UV ziarenia zvetrava. My ho mame okolo bazena, je to pekne ale oduva sa nam to pretoze majstri neprebrusili podkladovy beton.
Odpovedať
@klara321 kamienkovy koberec sa vzdy bude oduvat na betone v exteriery, lebo su to dva rozne materialy, ktore inak pracuju v roznych teplotach. Ziadna zivica nebude drzat roky na betone, to len predajcovia tlacia karelaby, aby predali.
Odpovedať
@klara321 dijy za radu.to je s tym este tolko roboty ja som ai myslela ze pride firma namiesa si kamienky a bude hladit ale spon viem naco si mam dat pozor.A kolko si platila za m2 lebo vobec netusim ako idu ceny.
Odpovedať
@originalx A co by si ma ta poradil si dat na terasu.Ked dlazbu moc nechcem ale este si rozmyslim ci niaku dam mrazuvzdornu len ked sa my ta figovacka tam moc nepaci viac sa my to paci ked to je v kuse bez fugovacky.Ale diky.
Odpovedať
@srlinka mam ho 6 rokov a nic sa neoduva.Je natiahnuty na 2xepoxidovom natery.Kamienky nevypadavaju,ale spina sa vie zazrat do hlbky.Raz rocne s Domestosom prekefujem a vystriekam.Predtym som mal dlazbu a pravidelne po 7-8rokoch menil kvoli vyduvaniu.Toto drzi perfektne,nechcem zakriknut.Je drahsi,no uz by som dlazbu vonku nedal.
Odpovedať
@hora111 No ved ani ja tu dlazbu moc nechcem a toto sa my paci ze je to jeden celok.Nevies kolko to teras stoji,
Odpovedať
@srlinka tryskana kartacovana zula nic ine. Ziadne ovce to nepoznaju a slovac nevie ani co to je.
Odpovedať
@originalx A co to je tak my napis ak mas s tym skusenost.
Odpovedať
Je to hociaka zula co sa ti paci podla odtiena a je otryskana, aby bola nesmyklava a potom moze byt kartacovana, aby bola prijemna na dotyk. Do exterieru by stacila aj otryskavana. Po kartacovanej sa chodi naboso prijemnejsie. Nieje to olestene a leskle, takze sa to vobec nesmyka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx no teras si my dal chrobaka do hlavy .mne sa to celkom paci, ale to musi byt asi aj drahe a nahodou nevies kolko stoji m2 a staci to len nalepit ale je to pekne.dik.
Odpovedať
@srlinka Lepšie sú terasové platne, jemné a tenké, akurát vhodné na terasu, príjemne sa po tom chodí, skús pozriť web abw-ečka.
Odpovedať
@hora111 Ja mam vonku na terase dlazbu uz niekolko rokov a bez problemov. Treba to urobit kvalitne... na beton mi davali tekutu hydroizolaciu a dlazbu mi lepili systemom over-float s vodeodolnym lepidlom pouzivanym na lepenie dlazdic v bazenoch a ziaden problem nemame. Dlazba drzi na 100 %. Inak dobry je na to aj Sika-bond, ktory zaroven plni aj funkciu hydroizolacie. Takze dlazba nie je v exterieri problem ak sa pouzije spravny postup a material.
Odpovedať
@hora111 Ja mam kombinaciu kameniva, uplne drobne s vacsimi a tie drobne vypadavaju, tym ze je to ale kombinacia, da sa to v pohode sem tam opravit, nie je to nic strasne. Mame ho okolo bazena, kde pecie slnko, prsi, mrzne, takze dostava poriadne zabrat a oduva sa. Oduva, znamena ze pocut praskanie pri chodzi na niektorych miestach. Minuly rok som ho lakovala a preslo aj to praskanie, uvidime ale po zime, urcite sa to zas niekde oduje. Inak je to k bazenu pekne. Na terasu by som si to ale nedala, predsa len griluje sa tam, vselico popada na zem a zle sa to potom musi cistit.
Odpovedať
@klara321 rovnako môžem oponovať,že kamienkový koberec treba urobiť kvalitne(tiež je nezastrešený) a nebude nič odúvať,každý obhajuje svoju skúsenosť ;-)
Odpovedať
@hora111 kamenny koberec je viac nachylny na poruchy. Ked je aplikovany v exteriery, tak ma otvorenu strukturu a voda v zime ho zakonite narusi o tom ma nikto nepresvedvi ze nie.
Odpovedať
@rkorba Tak ty by si radsej dal dlazbu ako ten kamienkovy koberec.Lebo mne sa to ties paci ale mam pol terasy zakrytej a pol nezastresenej.
Odpovedať
@srlinka Tiez som tomu bol nakloneny, ale je tam viac negativ ako pozitiv. Treba dat kvalitnu dlazbu na kvalitne lepidlo a mas pokoj. Koberec treba obnovovat zivicou.
Odpovedať
@srlinka Ved si daj kvalitnu velkoformatovu gresovu dlazbu so sparami 1,5 mm v rovnakom odtieni ako je dlazba a vobec to nebude rusive, sparovacku si daj kvalitnu aby sa dala lahko ocistit ked casom zajde, to potom ide cistit bez problemov wapkou. Ja mam rako stones na terase a vyzera to pekne, alebo aj tie platne co su v prispevku vyssie su velmi pekne. Zalezi kolko chces investovat ..napr. housegarden - rakusky vyrobca ich ma ozaj pekne a v ponuke aj z prirodnych kamenov, ale tam je trocha ina cena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?