Je nutné dávať okolo celého domu chodník?

Chcela by som poprosiť Vaše praktické skúsenosti či je nutné dávať okolo celého domu popri chodník.Chceli by sme to systémom ako na obrázku vysypať kameňami a potom trávu s nášlapnými kameňmi.Muž je proti že sa blbo odhŕňa sneh ale pohľadovo sa mi to viac páči a určite je to aj lacnejšie.Aké máte skúsenosti?
Odpovedať
@morencova Je to pekne avšak trosku nepraktické. No ale žiadna odpoveď viac ako rok, tak co ste nakoniec vybrali ?
Odpovedať
Profilova fotka
@morencova Možno ste už túto otázku vyriešili a preto len skonštatujeme, že chodník okolo celého domu nie je nutný. Postačí, že je okolo drenážna časť s kameňmi a trávnik je predsa na to, aby sa po ňom chodilo. Koľkokrát za rok sa prejdete tesne okolo domu? Samozrejme nepoznáme všetky okolité prvky, kompozíciu, stavby, či miesta záujmu, ale chodník by mal byť v prvom rade praktický a viesť tam, kam budete najčastejšie chodiť, čiže posedenie, bazén, zeleninová záhradky, prípadne s fúrikom.
Odpovedať
Profilova fotka
No mne sa to takto viac páči. Tiež nechcem chodníky, len šapaje a všade trávu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@rastlinky_sk ako by mala byt spravne spravena ta drenazna cast okolo domu? vdaka
Odpovedať
@netswan slapaje vam rychlo zarastu travou,treba to potom orezavat. A su uplne zbytocne, ri rod. dome sa chodnicek nikdynevyslape.
Odpovedať
Profilova fotka
no dobre vediet, kamoska si to davala, tak sa pojdem kuk k nej ako to dopadlo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca to by zaujimalo aj mna, ako to dobre urobit, do akej hlbky treba vykopat ryhu na kamienky,ci tam treba dat drenazne rury a pod. U par ludi som videl, ze vykopali mozno len par centimetrov, dali foliu, na to par kamienkov, aby ju zakrylo a to bolo vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca Ohľadom hydroizolácie alebo odvodnenia a drenáže stavby Vám skôr poradia fundovaní odborníci v stavebníctve. Ale v skratke. Treba urobiť okolo celého domu výkop, položiť nopovú fóliu, drenážnu rúru položiť do štrkového lôžka a obaliť textíliou a zasypať kameňom. Určte sú aj iné postupy a zvýhodnenia. Všetko musí byť v dostatočnej hĺbke. Všetko závisí od Vašich základov.
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca @johny18 ten výkop by mal mať aspoň 40 - 50 cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
pozeram na fotke. pekne to vyzera. tiez rozmyslam ako to urobime u nas na dome. skor som chcel okolo celeho domu chodnik zamkova dlazba 1m sirka.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to pekné ale realita bude špinavá fasáda. Viem tlakový čistič to rieši ale...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?