Hydroizolacia-schody, vstup do domu

Idem klásť dlažbu na betónové schody ktoré sú ako vstup do domu. Je potrebné dať na schody hydroizolaciu alebo je to zbytočné? Ďakujem.
Odpovedať
Vedro hydro stoji asi 5e nemas nad cim rozmyslat istota guľomet
Odpovedať
@t0ny08 no neviem, 5€ sa mi zdá málo, ale veď to je jedno. Len či na celú plochu alebo len v styku dom-schody?
Odpovedať
@isimuth áno, lebo betón berie zo zeme vlhkosť a bez HI to môže robiť problém. Síce to máš prestrešené, nešetril by som na tom. Inak vidím, že máš zamkovú dlažbu doloženú k betónu. Správne by to bolo urobiť tak, že dlažbu okolo schodov vyberieš, urobíš obklad a potom doložiš dlažbu. Je to kvôli tomu, ak by sa zámková dlažba zdvihla o kúsok aby Ti nepotrhalo obklad.
Odpovedať
@igor256 nieje co dodat👍
Odpovedať
@t0ny08 za 5€ urcite nie je hydroizolacia odolavajuca vlhkosti z negativnej strany, taku co popisujes je zbytocne tam davat, ak nie dokonca na skodu.
Odpovedať
@igor256 ďakujem krásne.
Odpovedať
@gashtaan ty kokos dobre nech stoji 20e radsej nech ta. Je ako nie mudrc
Odpovedať
@igor256 no rozoberať sa mi to nechce. Nedá sa dať nejaká dilatacia k zámkovej dlažbe?
Odpovedať
@isimuth tak aspon to neurob natesno... nechaj tam aspon 5mm... tak aby to opticky neprekazalo ale aby tam bola nejaka vola
Odpovedať
@igor256 tak som to aj plánoval. Určite by som to nedal natesno.
Odpovedať
@t0ny08 vobec nerozumiem tvojej vetnej skladbe Snad ale moja pointa bola pochopena - bezna kyblikova hydroizolacia na take miesto nepatri, lenze ludia su malokedy ochotni zaplatit za tu spravnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@isimuth - od Mapei mozes pouzit napr. Mapelastic, Mapelastic Turbo, Mapelastic Foundation alebo AquaFlexRoof - https://razaporiadne.sk/sk/navody/ako...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igor256 Môžem to urobiť tak že priestor-špáru medzi dlažbou a zamkovou dlažbou cca0.5cm potom vyplníme butylovym alebo polyuretanovym pružným tmelom?
Odpovedať
@isimuth kokos nespekuluj tu s tmelmi a blbostami, proste tych 30 kociek chyt do ruky a vyber.. ides klast dlazbu, do toho sa pustis, no vybrat zamkovu ktora tam je len polozena a z kazdej kocky odrezat 1cm a polozit ju naspat to uz nie a radsej to budes tmelit latat platat... robotu ti to predlzi mozno o hodinu ale bude to spravene jak ma byt a nebudes sa musiet bat ze ti to mraz potrha ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?