Forma na chodník/dlažbu

Poznate niekto magic form? Robili ste s tym niekto chodnik/dlazbu? Zaujima ma trvacnost takto "polozeneho" chodnika, ci dlazby. Pre ukazku: http://www.youtube.com/watch?feature=... Dik za odpovede.
Odpovedať
Vidim to prvy krat, ale vyzera to ako pomocka z roku 1970. Nezaujalo ma to.
Odpovedať
@catscan OK, nejaky navrh z r. 2013 na lacnejsie polozenie chodnikov nemas?
Odpovedať
@mito0 prepac, ale nie. Mna len zarazilo to dospravkovanie, mozno sa mylim, ale podla uvedeneho videa to vyzera tak, ze sice mozno na chodniku usetris, ale bude vyzerat biedne, navyse zrejme aj kvalita a samotna zivotnost nebude excelentna, predsa ten beton by mal byt uvibrovany a nie len ucapkany lyzicou :-/ Ale nie som odbornik na betony, tak to ber iba ako moj laicky nazor. Ked som nedavno riesil u rodicov chodnik, volba padla na zamkovu dlazbu. Ceny v stavebninach su na nase pomery dost vysoke, pomohol som si bazosom, nasiel som tam chlapika z mojho okolia, ktory mi dlazbu predal a usetril som takmer polovicu penazi...Mozno aj toto je cesta k lacnejsiemu (a casovo uspornejsiemu) chodniku ;-)
Odpovedať
Niekedy dávno tak desať rokov dozadu som pomáhal kamarátovi robiť chodník,postup bol opačný,robili sme trojmetrové úseky,10cm hrubé nasypali betón vyrovnali a potom odtláčali formu v tvare kameňov o rozmeroch 50x50. Dala sa aj kúpiť ale on ju mal robenú z pásoviny hore bolo držadlo,bola dosť ťažká takže sme robili dvaja.. Po vytvrdení špáry zasypal pieskom. Chodník bol široký len asi 50cm takže nejaké odvodnenie sme neriešili. Šlo to pekne rýchlo a chodník je doteraz bez problémov a za pár korún...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím Kutyilov:)) poznám túto formu osobne , nakoľko sme pracovali s manželom na Farme v Swiss tak tam sme sa s ňou stretli prvýkrát a už vtedy sme vedeli, že ak budeme robiť doma dlažbu tak také si kúpime..dlho sme to nevedeli nájsť až sme objavili niekde v CZ ..no ale keď to došlo som hneď vedela že to nie je ono a tak to aj dopadlo :-( betón sme s toho museli vyklepať a manžel to po 3 pokuse polámal od nervov... Ale ako plynul čas zrazu vidíme susedovcov robiť cestičku pod auto s touto formou MAGIC a len čo sme hodili reč a obzreli si formu vedeli sme že majú správnu..bolo nám to trápne teraz robiť takú istú dlažbu , ale nakoniec sme sa rozhodli kvôli financiám že ju objednáme už neviem kde , ale tu na Slovensku sa to už predáva. Mi sme si ju prifarbili a robili sme terasu a cestičky v okrasnej záhrade a višlo nás o na 3 zámkovej dlažby. A čo sa týka vibrovania -je to trocha zvádzajúca informácia , ktorú tu často používajú výrobcovia dlažieb alebo predajci.. vibruje sa len ak je nedostatok cementu alebo veľký štrk ..samozrejme sú potrebné tužidlá- čo do klasického betónu netreba- ved už naši dedovia betónovali v pomere 1:2 a dnes sa len šetrí vo výrobách všetkého. záver : vrelo doporučujem aj keby ste mal byť môj sused:)
Odpovedať
ahoj my to mame a vyzera to super,je to pracne a je len na tebe c sa ti chce a mas cas a chut,inak si vytvoris tvar aj popresuvanim malych casti ked stvrdnu,ja som to namalovala na cerveno a obsypala bielymi kamienkami vyzera to super skusim odfotit a pridat..a idem ju asi aj predat tu formu znamemu...
Odpovedať
nechapem vybrovanie alebo nieco podobne,my sme z toho robili chodnik v zahrade takze nie pod auto a davali sme to rovno na zem..
Odpovedať
takto to vyzera ak formou davat rovno na zem popresuvate a natriete ferbou na beton a zasyp bielym kamenim
Odpovedať
Fakt origoš mamakaja veľmi pekne ste to spravili! a prikladám názov pre tých čo by to chceli vyskúšať lacnychodnik.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@mamakaja Vas chodnicek vyzera skvelo...ja som teda v zivote nebetonovala,ale rada by som to vyskusala...mam len par otazociek...odkial prosim mate formu...a v akom pomere ste miesali beton?
Odpovedať
@mamakaja Ahoj. máš ešte tu formu? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majkake01 chcem sa spytat, ta prava forma je z akeho materialu? Pretoze dnes som nasla na zlavach ale plastovu formu, manzel je nadseny ale bojim sa ju objednat, je za 10€. Dakujem!
Odpovedať
Článok sa načítava...
lunkaa cez Jazu.sk tu formu mas za 7.50 E. :-)
Odpovedať
je to super forma ja stou formou robym chodniky,prijazdove cesty a uz som robyl a cely dvor namiesto zamkovej dlazby a poviem vam je to super.ciste rychle pekne a lacne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte,ten chodnik sa nam tiez velmi páčil..Začal som ho dávat dohromady ..Žiadne vybrovanie,hobby beton s vodou...Tiež som rozmýšlal ako zafarbiť betón,tak som našiel ,stačí vmiešať do betónu...Uvidím výsledok.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@markkepi môžem sa opýtať, kde si kúpil formu?... na internete sme našli kopec ponúk, ale tu sme sa dočítali, že nie je forma ako forma...
Odpovedať
Už si to presne nepamatám,cez zlavomat to bolo...Tiež som čítal o tých formách ale zatial to ide...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
som rada ze sa vam vsetkym paci,uz sme sa odstahovali len som urobila chybu a vidim ze kolega to namiesal do betonu ...farbu a ja som len zvrchu potrela a cez zimu popraskala farba beton je ok,doporucujem podlozit strkom nech voda steka dole ..
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja Je to super. Ja mám tú formu už asi 10 rokov, ale vtedy bola nekresťansky drahá, lebo som ju objednával s USA cez Ebay. Treba si uvedomiť, že videá na Youtube vznikli v Amerike, kde mrazy moc nepoznajú a preto sa so zmesou ani moc nepárajú. Robil som s tou formou chodníky, ale dával som 10cm štrkové, zhutnené lôžko a betón som používal hotový vodotesný od Baumitu. Po desiatich rokoch je chodník stále funkčný a pekný. :-)
Odpovedať
@markkepi prosim ta vies mi poslat pracovny postup a pomery surovin na tento chodnik, dakujem prip na janhonza.ba@gmail.com
Odpovedať
@alchymista1970 ahoj,nieje to žiadna veda..Používam hobby beton od baumitu..Miesa sa to s vodou,pomer je napisaný na vreci(už si to nepamätám presne).Ja som to nechal schnúť vo forme cca 24 hodín.Tie červené som získal pridaním práškovej farby od "movychem"..Na videach vidiet ako to zalejú formu a zachvilu vytahujú.Skúšal som to po hodine a proste to nedržalo pohromade...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@markkepi ty si si z tej formy odlial viac dlazdic do predu a potom si ich poskladal dokopy ? alebo preco ich mas v garazi, alebo co to je za miestnost?
Odpovedať
@hubymaster ano,najprv som si to len nachystal do garaze..Potom som to polozil k domu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?