Existuje náter na staré tehly na chodník?

Profilova fotka
Dobrý deň, viete mi poradiť, či existue nejaký náter, s ktorým by som natrela staré tehly a dala ich ku skalke ako malý chodník? Predpokladám, že ak sa nenatrú, časom by sa rozpadli. ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
to neni az taky zly napad tehly na chodnik...a ja ze co s nimi urobim :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Klasická tehla nieje moc vhodná na chodník.Používajú sa na to tehly Klinker. Môžete namáčať do Sokrat-u,alebo duvilaxovej vody.Nieje to síce 100% ochrana ale predĺži to životnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako bolo spomenuté, staré tehly nie sú vhodné na plochy, ktoré sú zaťažované a sú priamo pod vplyvom slnka a vody, vlhkosti, v zime mráz atď. Časom, asi v priebehu 2 zím sa rozpadnú, aj keby ste ich natreli Duvilaxom. Potom ich môžete znovu vyberať a nahrádzať niečím iným, pretože Vám tam zostane len prach – antuka. Tehly Klinker sú na to určené, lebo sú pálené pri vyššej teplote a majú nízke percento nasiakavosti. Pokiaľ sa nenecháte presvedčiť a vybudujete tehlový chodník, ukladajte ho do vhodného lôžka a nie na plocho ale na kant. Zaberie to viac práce a spotrebujete viac kusov, ale vydržia viac. Potom ich treba ešte vyškárovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
..........uz su nanotechnologie na tehly, beton a nasiakave materialy......ukazujem to zakaznikom na jednej tehle.... na strane kde nie je osetrena tehla vodu bublajuce nasiakava a na druhej strane voda po nej nie ze steka, ale priam sa odraza......je to dozivotne.... ale vychadza to draho? tazko povedat, nemozem tu robit reklamu, ak, tak IP.....
Odpovedať
Profilova fotka
Kup si Peneco extra R od Stachema 5 litrový je za cca 24-25 eur je to vyskušaný hydrofôbný material prevyšuje všeliaké talianske zázraky za hromadu penez bez hydrofobneho náteru nedavaj tehlu na chodník lebo za pár rokov to budeš musieť vymeniť (pozametať)
Odpovedať
Osobne mam na dvore vylozeny kusok zo starych PPT-ciek kvoli najazdu do garaze. Jazdim po nich aj autom a uz su tam siedmu zimu a stale su v pohode. Najskor to bolo planovane ako docasne riesenie, no nerobil som s tym este nic. Nie su nicim osetrene a osadene len do zeminy, nemaju ani strkove lozko. Takze na chodnicek ku skalke by som ich nevahal pouzit, ale natrel by som ich aspon Lukofobom.
Odpovedať
nedoporucujem tiez tehly na chodnik existuje betonove imitacie tehly su to tusim tehlove tvarnice ,,ci jako..pouzivaju sa aj na ploty. ja by som sa chcela přidružit s otázkou je niaky nater na zamkovu dlazbu? to iste?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@liliandax - ahoj čítala som siskusiu ohľadne chodníka. Chcem sa opýtať, čím si nakoniec natierala tehly. Mám ten istý problém, potrebujem nejak napenetrovať tehlový chodník a väčšiu plochu pred pivnicou. Ďakujem za odpoved :o) prajem pekný deň
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?