Dreveny chodnik

Bry vecer, co vravite na chodnik do domu a okolo z dreva? Hranoly+laty. Ma niekto?
Odpovedať
1
2
Preco nie? Je to to iste ako srevena terasa,tiez po nej chodis
Odpovedať
Profilova fotka
no trvácnosť krátka, alebo to všetko zakryješ ako terasu, ktorú spomína nick atlaska? ale keď máš peňazí na rozhadzovanie, prečo nie :-)
Odpovedať
@sarabi ked pouzije dobre exoticke drevo nebude mat problem. Nasa terasa nieje zakryta .
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska dobre, ale terasa ja jedna vec, tam niesi nonstop, kazdy den, nie je tak namahana ako nejaky pristupovy chodnik, kde chodis denne, chodis tam aj bicyklom a podobne. Ja osobne povazujem chodnik k domu z dreva za uplnu hlupost, ked sa da pekne spravit dnes z roznych dlazieb a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter MÁM. A úplne v pohode. Terasy okolo novostavby som riešil z pareného jaseňa + cca 8 metrový prístupový chodník. A ďalšiu terasu pri rekonštruovanom domčeku povedľa som riešil zo smreka. Ako podklad pod ňu sme použili ubitý makadam a na to staré palety. A na ne už smrekové dosky. Stabilita 100%-ná. Počkám, kým zošedne po jesenných dažďoch a potom ju nakonzervujem fermežou. @sarabi -Vôbec to nie je drahé a vôbec to nie je hlúposť. M2 smrekových dosiek o hrúbke 2,5 cm sa dá zohnať za cca 12 €. Parený jaseň od cca 20 €. A je to prírodné, priateľské k užívateľom a aj k životnému prostrediu. Betónová dlažba sa nahreje a počas horúceho leta naakumuluje ďalšie nechcené teplo. Drevo nie... Mal som už v predchádzajúcom dome betónové dlažby - ďakujem. Veď stačí sa ísť pozrieť k jazerám - móla sú drevené aj s chodníkmi a terasami. Pri minimálnej údržbe vydrží minimálne 30 rokov. Treba len ťažiskové plochy natierť fermežou a zamedziť styku dreva s vlhkou zemou.
Odpovedať
@leonardom super dik, presne takuto info som chcel :-) @sarabi nechcem dlazbu, hlavne nie betonovu, ako pise leonardom, v lete sa to nahreje a koniec, ani sa mi to nepaci
Odpovedať
@kriloter napad je to vyborny, takisto to zvazujem, hoci dreva mam uz vsade neurekom. Pri pravidelnom osetreni vydrzi dlho aj smrek, ale smrekovec je najlepsie domace exterierove drevo. Stoji o 50 percent viac, ma vsak ovela krajsiu kresbu, a niekolkonasobnu zivotnost. Porzi moj album, ja mam taky sice plot, ale olej je original na terasy. Exoticke drevo nekupuj, nebude vyzerat lepsie ako domace, a pod 50-60/m2 sa nedostanes. na mojom povodnom betonovom plote dal sused bankhirai, mozes porovnat.
Odpovedať
@sarabi my nemame travnik, vsetko mame drevo a rastliny, male deti behaju na kolobezkach a odrazadlach, my chodnime denne ,mame to aj ako chodniky.
Odpovedať
@atlaska fotky chodnikov nejake nemas? ake drevo? @peto99 videl som album asi predvcerom, s tym plotom pekna praca, mam tiez podobny krasny plot od suseda, akurat som tam vysadil brectan, to tvoje riesenie je ale paradne, len tam nemam ako uchytit konstrukciu, jedine nalepit, ale to je uz ina tema Inac, co som cital pocul zatial, tak z nasich drevin do exterieru vraj najlepsi agat.
Odpovedať
@kriloter agat stoji trojnasobok cerveneho smreku, a musi sa nadpajat po cca 1 metri, dlhe dosky v kuse sa nerobia. Pocitaj s tym, ze pod 40 E/m2 za hoblovany a nadpajany agat to urcite nebude. Mal som ponuku na nehoblovany agat prirezy 120 cm za 25 E/m2. Stale uvazujem. Dlazba je totiz drahsia, kamen este viac.
Odpovedať
ako zahradu mam jednu velku plochu drevenu,v stredene vyrez na rastliny a dokola stromy a kriky. Chodime len po dreve, schody su z dreva, len od branicky po vstup je dlazba z prirodneho kamena, koly vykurovaniu. Drevo je po omietku. Bez travnika.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska uz konecne ukaz co mas doma (FOTKY SEM DAJ) preco nemate travnik? cudne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sarabi album mam len pre priatelov. nieco podobne ale vacsie
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak si ma pridaj medzi priatela, alebo naco o tom pises, ked to nechces ukazat? co sa hanbis za to, ci ?
Odpovedať
@sarabi a ty mas co v albume? otazka znela ci niekto ma na chodniku drevo a nazor na toto riesenie. neviem z coho usudzujes ze je to kratka trvacnost, v narodnych parkoch aj u nas ,aj v Chorvatsku, Svajciarsku,Rakusku su bezne chodniky z dreva, keby nemali trvacnost aspon 20rokov, nedavali by ich tam,ale narvali by tam betonove kocky.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja tu nemam album, ak by som mala a pisala o nom (o tom co je v nom), tak by som si ho nezamkla to bola pointa
Odpovedať
@leonardom S tym termojasenom si ma dostal, za 20€. Do certa! @peto99 Cerveny smrek sa vola po cesky ze Modřín - uz vies preco? Ja uz hej.. :-|
Odpovedať
ja nepisem co mam v albume, ale skusennosti s drevom ako materialom pouzitym na chodnikoch. nieje najmensi dovod nemat ho tam,kedze sa to bezne pouziva. Add album, kedze mi bolo vytknute, ze fotky niesu moje,ale stiahnute z netu a bola som oznacena vlastne za klamarku, zamkla som ho. @sarabi
Odpovedať
@matorado ano, modreju a zeleneju miesta, kde je bel. Jadrove drevo to robi takisto? to je to cervene. Treba starostlivo vyberat pred pokladkou. Ale riziko tmavnutia je na nekrytej terase u kazdeho dreva. Mozes ho nechat zosednut, aj tak vydrzi dlhe roky. Agat zelenie takisto. Posli foto. Ja davam drevo iba na krytu terasu, a plot a buda su takisto zastresene. Vyries co najskor prekrytie terasy.
Odpovedať
@matorado termojasen stoji od 60E/m2
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Nooo... Ja som asi nejako dobre natrafil. A bol tak-trochu aj do rodiny. Ale mne dal termojaseň za dvacku.
Odpovedať
@leonardom nerozumiem, preco ho nechavas zosednut? aj termodrevo sedne?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 - áno, šedne. A vyzerá vtedy omnoho príjemnejšie, najmä ak mám dom v šedých tónoch... Keď namokne ešte stále čiastočne ožíva hnedá, ale chlapík, keď som to uňho bral, mi ukázal vzorky, ako vyzerá cca do 1/2roka také opršané drevo. Pekné zošednuté (ak si ho, pravdaže neošetril). Ale to, čo spomínam povyše, sa týka najmä zošednutia smrekových dosiek, ktoré sme absolútne neošetrené nabili na terasu k starému domčeku, popri ktorom ide nadväzujúci sivý betónový podstienok. A keďže aj sokel na tom domčeku bude taký do svetlosiva, tak nič viac nepotrebujem, než aby aj terasa zo smreka chytila šedý nádych. Moja polovička najskôr nechcela o týchto šedých povrchoch ani počuť - keď nám predávajúci ukazoval tie vzorky, ale teraz aj ona zmenila názor a je pobláznená do dreva "in natur"... lebo ona pôvodne na tej smrekovej terase chcela vymývaný betón (!) - ako odchovanec Baumaxu...
Odpovedať
@kriloter Ahoj mne by sa tiež páčila myšlienka mať drevo. Ale išiel som raz okolo stavebín a len tak som tam nakukol a skoro som odpadol keď som videl toto. Vyzerá nádherne. Je to síce betón v imitácii dreva ale nerozoznala by si to.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt V pohode... Ale zober si súčasné trendy v klíme. Je čoraz besnejšie teplo v lete. Dnes je 17. september a vonku je 29°C. A lete aj 35. Ten nahriaty betón vie byť hrozne nepríjemný. Naakumuluje teplo a ešte aj o polnoci je veľmi teplý. Mal som betónovými dlažbami vydláždený dvor predchádzajúceho domu. Dnes mám drevo. Viem porovnať.
Odpovedať
ja som tiez z tej sedej bola na prasky, ale po roku som tej patine prisla na chut, havne ked je to bezudrzbove, prijemne na boso. beton ani za svet, nohy zodrate, vkuse je na nom nejaky piesok,nikdy sa to neda zmyt ani vyzametat. To radsej keramicku dlazbu. @leonardom
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska takze mas vlastne problem dokazat ze fotky su tvoje, tak? lebo ked zverejnim SVOJE fotky a niekto mi povie, ze klamem, tak do 5 minut mu DOKAZEM ze u moje a nezamykam album takze? si nejaka cudna, ked zverejnujes cudzie fotky v tomto vlakne, pricom VRAJ mas doma take nieco rovnake ale vacsie
Odpovedať
preco by som mala niekomu dokazovat ze su to moje fotky, to nieje moja povinnost. Mala som dost dovodov,albumy zamknut,je to moja sukromna vec. Zadavatel chcel vediet nazor, dala som mu ho. Tak isto ako ty. @sarabi
Odpovedať
Profilova fotka
@sarabi Čudná si Ty, bejby. Atlaska tu roky prispieva - je úplne normálna - triezvo uvažujúca baba. :-) KTO SI TY...? Registrovala si sa pred 5 dňami a čo príspevok, to trapošina. Ako si dovoľuješ "radiť", že drevo má krátku trvácnosť....? Na základe čoho...? Daj si pauzu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?