Dlažba bez soklov? Aký máte názor?

ahojte, aky mate nazor na dlazbu bez soklov?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
to myslis vazne? akoze nedat popri stene sokel?... predstav si ze umyvas tu dlazbu - mopom ci cmkolvek inym... a urcite sa ti pritrafi omyt aj stenu... a neviem si osobne predstavit ani tie detaily popri stene, ked sa dlazba zarezava... :-(
Odpovedať
na byte sme nemali sokel miesto neho k svetlej dlazbe svetlu listu, aka sa dava k laminatke, bola plastova, takmer biela to riesenie vymyslel manzel, a mne sa celkom pozdavalo
Odpovedať
ja som tiez videla tmavo sedu dlazbu a k tomu plastove listy - vyzeralo to uplne super, az som lutovala, ze nasa dlazba aj so soklami uz bola polozena ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my toto riesenie listy ako sokla mame k dlazbe teraz na dome :-) ale bez sokla, ci nahrady listy si ukoncenie dlazby pri stene neviem predstavit - nieco tam musi byt.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame bez sokla uz druhy byt, rodicia maju dlazbu v celom dome a tiez bez sokla, namiesto neho mame parketovu listu vo farbe dlazby... mrkni sem, trochu to tam vidno... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... Ja by som sokel uz urcite nechcela. Ale kazdy ma na to svoj nazor... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
gerdusha sa momentalne nezapaja, ale myslim, aspon ja som to tak pochopila, ze nechce davat ziadny sokel a ani nic ine... mozno sa mylim... inak o sokloch ku dlazbam (a prip. aj ich alternativam) je tu uz pokec v inej teme... tak asi to fakt myslela total bez nicoho na stene...
Odpovedať
ano, myslela som dlazbu uplne bez sokla...videla som zopar takych obrazkov v casopisoch...tak som sa chcela spytat, ci to tak niekto naozaj ma aj doma
Odpovedať
Gerdusha, aj sa ti to páčilo bez tých soklov? Ja nechcem žiadne sokle na schodišti, ale na dlažbe sa mi asi pýtajú. Ja to také nedokončené. Ale pravda je, že lepšie vyzerajú lišty.
Odpovedať
mne sa to celkom pacilo bez tych soklov...ale je fakt, ze vo mne asi viac prevlada strach, ze steny dlho nevydrzia bez cmuh od mopu... co sa tyka listy, neviem, ci sa mi podari zohnat nejake, ktore by pri tej dlazbe moc nekricali...budeme mat leskly gres...taky mramorovy vzor...jemne bezovy s jemnulilinkym ruzovkastym nadychom
Odpovedať
Profilova fotka
Pripájam sa ku Gerdushe. Aj mne sa páčia podlahy bez soklov. Neviem si to v našich končinách celkom predstaviť. Dlažba musí byť dokonale položená pri stene. V naj interiéroch sa to robí tak, že tá časť, kde má byť sokel je akoby zasunutá v stene .Podobne sa to robí na dome na fasáde. Neviem či ma chápete.
Odpovedať
designe, chapem...chapem, co myslis....
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez chapem... ale neciem si to predstavit pri tch klasickych nasich stavbach rod. domov, ci bytov... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tu je to odfotografované. To zasunutie tu nie je moc vidieť. Bola som tým úplne fascinovaná. Foto je z Balcelony - Múzeum moderného umenia od Richarda Meira.
Odpovedať
Profilova fotka
Na parketách mám rada ploché lišty, ktoré sú na podlahe .
Odpovedať
Profilova fotka
Snažila som nafotiť detail. Ináč odporúčam navštíviť....
Odpovedať
A co tak nedat sokel, ale namalovat/urobit pasik umyvatelnou farbou alebo (mozno ma ukamenujete :-D ) takym niecim, co sa davalo v skolach na chodby tak vo vyske 1,2 metra, aby deti steny neosuchali a neznicili (malo to taky relief). Samozrejme ale myslim vo vkusnom farebnom odtieni a bez toho strasneho reliefu.
Odpovedať
Profilova fotka
evikg: ked tu spominas tie otrasne steny - mali vtedy inak velky uspech lebo vsade este v tych objektoch su - aj na cinziakoch - v schodiskach... ma napadla jedna myslienka - celkovo malovka na steny, ak by niekto chcel mat farbu je v ponuke taka hladka, je to specialne nanasana substancia a v niekolkych procesoch prelestovana... videla som v Brne v jednom vzorovom dome taku - vo vstupnej hale - pridavam foto, ale oni tam dali aj sokel... ale stena je na dotyk krasne hladka a zaujimavo cmuhovana (osobne by som to nechcela , take mramorovanie nie je moja krvna skupina).
Odpovedať
cize vsetci tu maju dlazbu aj s nejakymi soklami, je tak?
Odpovedať
gerdusha, pokial si tie sokle aspon nenamalujes, tak ta stena bude pri spodku o chvilu zle vyzerat. My sme sokle nechceli mat v kupelni, ale nakoniec ich davame.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim, ze bez soklov to bude po roku strasne... my mame v novostavbe v bytovke schody s´linoleom a bez nejakeho zakoncenia na stene... ta stena po 2 rokoch vyzera fakt zle... aj ked doma je to ine,ale predsalen, ak budes umyvat mopom a nie handrou na kolenach ( co uz sa dnes nerobi) ,alebo nepouzijes tu scoobu, ci ako sa to vola. tak sa to bohuzial bude spinit .. :-(
Odpovedať
My sme mali kuchyňu aj verandu bez sokla, vyzerá to otrasne, hl. ten prechod medzi dlažbou a stenou a po dvoch rokoch.. bez komentára.. nikdy viac, teraz sme to konečne obložili, ale pri kozube máme klasickú lištu od plávajúcej podlahy, to tiež nie je zlé.
Odpovedať
ahojte, neviete kde by sa dali kupit biele listy? (take ako v amerike :-D mne sa to hrozne paci....) klasicke sokle sa mi tiez nepacili, tak sme ich nedali a neviem ci sa nam podari kupit soklove listy ktore by sa hodili k podlahe, tak poradte obchod kde maju bud to naozaj velky vyber klasickych alebo teda tie biele :-)
Odpovedať
my sme kupili dom s dlažbou bez soklov, nie je tam nič, žiadna lišta ... ale tak pekne ako na foto od designe to zdaleka nevyzerá :-D pravdupovediac pri našej početnej domacnosti sa narobi hlavne v kuchyni tolko špiny na stene, že tak či tak musím občas premaľovať, takže je to jedno, či by tam ten sokel bol alebo nie, nejaka extra špina navyše v soklovej oblasti do vyšky pár cm nie je :-N ... asi sa raz naštvem, celu stenu očistim, natriem nejakou vysokoodolnou drahou farbou a bude pokoj...
Odpovedať
my mame tiez dlazbu(vyzor parkety) a sokel sme davali ako na parkety...je to velmi pekne, ine by som ani nedavala. Aj k tomu lestenemu gresu ako chce gerdusha by to mozno hodilo, len nejaky bledy odtien...
Odpovedať
pridavam aj foto....
Odpovedať
@scorpionette - my mame biele od firmy Gauri. Maju aj uplne hranate.
Odpovedať
@evikg paradna stranka! a tolko dekorov, uz mam asi dake 3 vybrane co by sa teoreticky hodili a ked nie tak dame biele. bez tak chcem vsetky steny farebne (decentne, nie ako v cirkuse), tak by to mohlo pekne ukazat. a cenovo su na tom asi ako? cennik tam nevidim..
Odpovedať
@scorpionette - my sme kupovali 130 m typ Kant 60 a s DPH to bolo 280 E, co podla mna nie je vela.
Odpovedať
@evikg a to aj so vselijakymi tymi rohmi a tak?
Odpovedať
@scorpionette - my sme si vybrali taky specificky druh, ktory nemal tie plastove koncovky a rohy (ale my sme to ani nechceli davat).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?