Detaily chodníka

Zdravím, zaujmali by ma dve veci ohladom chodníkov. 1/ treba chodnik okolo domu vyspadovat smerom od domu? T.j. že by som dal vnútorný obrubník o 1 cm vyššie ako vonkajší. 2/ akú dať šírku medzi obrubnikmi? Skladba dlažby mi vychádza presne 80cm aj s vystupkami na dlažbe. Mám dať presne 80cm, alebo aspoň o pol cm viac?
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 chodnik okolo domu niekedy nazyvany "okapovy" dnes nie je nutnostou... skor sa dava makadam, okruhliaky... podla preferencii. chodnik by som daval dalej od domu... sirka 80-100 aj 110 podla potreby..
Odpovedať
@bungydom27 Je lepsie to vyspadovat, nech tam nestoji voda, plus nech ide prec od domu. Co sa tyka sirky, tak mozes dat presne, ale dokazes dat na mm presne kazdy obrubnik? Odbornici odporucaju nechat cca 1cm rezervu.
Odpovedať
Tiez by som nejak neratala s tym, ze to bude presne na mm ako si predstavuje. Pre istotu by som ratala s nejakou rezervou. Zospadovat ho treba, tak sme to robili aj mi a vlastne sme davali okolo okruhliaky, nech voda lepsie odteka a nedrzi sa tam, kde by sa nemusela
Odpovedať
Chcem sa spytat,planujem robit chodnik okolo celeho domu,budem ho betonovat.Treba zelezo spojit s domom a novym chodnikom?kolko cm hruby beton ma byt?nebude po rokoch ten chodnik dvihat alebo take nieco?Co je vhodne dat potom ako finalnu upravu na beton?dakujem za postrehy :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?