Dat obrubniky ci nedat...?

zdravim diskutujuci,mam dilemu ci dat alebo nedat obrubniky ako ohranicenie zamkovej dlazby.vraj su obrubniky uz zastarale a na sucasne novostavby sa uz nedavaju,kraj sa ukoncuje ulozenim poslednych kusov do betonoveho poteru.co vy nato?aku mate skusenost videli ste to uz niekde,bude to dobre po case z hladiska funkcnosti ?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
. ani zamkova dlazba uz nie je v mode........ :)
Odpovedať
do kelu ;-(
Odpovedať
a co je preboha v mode...?
Odpovedať
@michal231 v mode je to co sa paci vam, ci si date nieco co sa vam nepaci len preto ze je to v mode?
Odpovedať
a co ked budu za 2 roky zase v mode? ;-)
Odpovedať
ja by som uz ani chodniky nerobila..podla mna uz ani to nie je v mode :-D :-D Ale nie...k teme, ja by som obrubniky urcite dala..mne to pride krajsie - ukoncene.
Odpovedať
obrubniky tam nie su na paradu, maju svoju funkciu
Odpovedať
zdravim, obrubniky urcite ano, ale zarovno z dlazbou, nech nevytrcaju nad úrovnou chodnika...
Odpovedať
@michal231 Len by som rád vedel, ako sa v tomto prípade dajú udržať bočné sily vznikajúce napr. pri spevňovaní podkladových vrstiev, ako zabezpečíť vyspádovanie a rovinu dlažby, ako doložiť okraje dlažby krátkymi kusami. Neverím, že okrajové dlaždice prilepené na podkladovom páse budú dostatočne pevné a vydržia napr. otáčanie vozidla alebo schádzanie z chodníka. Skôr sa prikláňam k pevnejším obrubníkom, pretože tie záhradné sú často slabé.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 aj tie zahradne maju hrunbku 5cm a ked sa daju zarovno trcia 6-8cm nad betonom. To by si tam musel jazdit s 40t kamionom aby sa zlomili. A aj to pochybujem :)
Odpovedať
@majkoj to je sice pekne, ze pochybujes, ale staci daleko menej ako 40t kamion na to... u mna stacil bager na obrubnikovu spust.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan dolamal ti obrubniky ked jazdil len po dlazbe ? A aky bager to bol ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj dolamal ich, ked z chodnika zchadzal...
Odpovedať
@majkoj spoliehať sa na to, ža tade nič nepôjde, to je dosť lotéria.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan jaaaj, tam kde sa schadza, mam obrubniky cestne. Ale po boku mam zahradne (a samozrejme zarovno z dlazbou), tam fakt neplanujem jazdit, pretoze by som bud dodrbal auto alebo dom :). Na dedine to maju tak viaceri a naozaj nikde som nevidel odlomeny obrubnik. A oni to maju daleko dlhsie ako ja.
Odpovedať
nebude tam jazdit ziadne hovado co vazi 40t,akurat tak mala fabia a nieco podobne,ziadne nakladaky knam nechodia.ide len o esteticke hladisko cisto preco ich tam nedat.videl som aj osobne viac obrazkov bez obrubnikov a zda sa mi to tak krajsie.jedine co som ktomu pocul od stavbarov(samozrejme dedinskych)je ze by dali posledny kus do bet.poteru alebo spravili betn.poter nechali zatuhnut a prilepili klebrom.
Odpovedať
Profilova fotka
. vec vkusu.., ale ide to aj takto... .
Odpovedať
@michal231 Da sa to aj takto:
Odpovedať
v podstate ano alebo namiesto namiesto toho obrubnika urobit asi do hrubky dvoch tretin zamkovej dlazby obsyp suchym betonom a tak spevnit ten krajny rad.to sa mi zda trosku lacnejsia varianta :-) ale aj toto je super
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?