Čo so štrkom a pieskom, ktorý zostal po výstavbe?

Poradte prosím čo zo štrkom a pieskom, ktorý mi zostal pri dome po výstavbe. Máme asi 1m3 piesku a štrku na mieste, kde chceme zámkovú dlažbu-parkovacie miesto. Chceme teraz zavolať báger na vyrovnanie terénu. Tak neviem či mu dať vykopať jamu, do ktorej ten štrk a piesok navozí a zasype. A potom urobí na mieste kde bol štrk výkop pod zámkovú dlažbu. Alebo ako by ste to riešili ? Všade kde je hlina chceme trávnik a preto nevieme kam s ním :(
Odpovedať
Profilova fotka
@jjanica pod chodníky, pod nájazdové plochy, pod státie na auto, na drenáž pri dome...
Odpovedať
... a ak nič z toho čo píše topvideo nezabralo opýtaj sa najbližších susedov, či nechcú a uvidíš ako rýchlo sa ti to rozuteká :-)
Odpovedať
Zadarmo sa vzdy vsetko minulo, pre teba je to odpad, inym pomoze. Strk ti je pod zamkovu dlazbu horsi, jak nic. S pieskom este vies aspon vysparovat, ak je ostry, ale m3, to mas na 150 stvorcov ;-)
Odpovedať
Urob detom vonku pieskovisko,
Odpovedať
@jjanica mozes ho niekomu podarovat a mozno niekomu fakt pomoze aj strk aj piesok pokial ho ty vobec nechces
Odpovedať
Profilova fotka
@jjanica bud niekomu podaruj alebo fakt sprav detom pieskovisko a mas vybavene, aspon sa budu mat aj kde hrat. Ak teda mas deticky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
len to nikde nezakopavaj pre boha, ved to ako keby si to vyhodila daj si inzerat na bazos a za den dva si po to niekto pride
Odpovedať
urcite sa to niekomu zide, myslim ze kludne tu mozes napisat ze mas ze podarujes alebo predas a urcite sa najdu ludia ktori potrebuju. Bola by skoda to len niekam odviest alebo co
Odpovedať
@clean to by snad nespravila, to by bola velka skoda
Odpovedať
Dakujem všetkým za rady. Dala som do inzerátu tak snad niekto príde :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jjanica travniku sa najlepsie dari v pieskovej pode, takze zapracovat do pody kde bude travnik, len mu tym prospejes (vygooglis viac ked vies co hladat .. pieskovanie travnika), a strk .. ved ides robit zamkovu dlazbu, takze budes davat minimalne 30cm strku hruibsej frakcie, a potom aspon 5 cm jemnejsiu frakciu az na to pojde dlazba (ked to chces mat na parkovanie aut), takze otazka nieje ako sa toho zbavit, ale kolko este bude treba dokupit ..
Odpovedať
@portianko Nevyjadrila som sa úplne presne, je to štrkopiesok ktorý zostal z betónovania. Ale ten využijeme na betonovanie obrubnikov. A nevieš ako sa bude trávniku dariť v černozemi ? Mám dovezenú z role.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jjanica no, ja mam presne to co ty, cernozem z pola ... travnik prave rastie, este som nekosil, a rastie pekne .. vecsina ludi vravi ze nebude problem, ved je to v podstate burina, takze prezije, .. fajsmekri ale vravia ze trebalo dat vrstvu piesku a premiesat aspon hornu 5cm vrstvu .... uvidim ked zacnem pravidelne kosit .. docital som sa o tom az ked som uz mal posiate. osobne si myslim ze nebude problem, mozno po 5-7 rokoch ked bude moc "udupana" hlina nedaleko od nas takto teraz robili futbalovy travnik ... vrstva piesku, preorali, uvalcovali , zarovnali pomocou laserom navadzaneho pluhu .. no radost pozerat :) .. mne staci taky bezny travnik pre decka :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?