Čo hovoríte na zatrávňovacie tvárnice?

Ahojte, chceli by sme kupit plastove zatravnovacie tvarnice, take co prerastu travou a nie je ich vidno. Ake mate s nimi skusenosti? Viete mi poradit, kde sa daju zohnat za co najvyhodnejsiu cenu? alebo existuje nejaka lacna nahrada? - napr. georohoze, resp. nejake priemyselne rohoze? dakujem.
Odpovedať
1
2
5
nikto, hmm?
Odpovedať
A prečo to chceš, nie je to v reále nejaké krásne.
Odpovedať
Kvoli parkovaniu. Je to lepsie ako betonove plochy, nie? ale ved ked to prerastie travou, nie je to vidno, nie?
Odpovedať
taketo nieco mam na mysli, ale hladam lacnejsiu alternativu http://www.zetr.sk/produkty/diy/zatra...
Odpovedať
No veď práve, to prerastie trávou, len tak ako to vidíš na obrázku. Ani tráva, ani plocha - teraz myslím vzhľadom. Je to skrátka také straka-makaté. Mne osobne sa to nepáči.
Odpovedať
Profilova fotka
Ty, a to ti je zaujimave, tiez mozno budem o tomto uvazovat. Ako pokladka pre auto. Nie betonove pasy ale toto. Hmmmm. Fakt sa mi to zapacilo..... ;-)
Odpovedať
A ako to budete kosiť?Podľa mňa je to nepraktické,nie?
Odpovedať
no je to dosť nepraktické , podľa mňa :-p ... Sused na to dadáva až hrôza ( že mal taký nápad to si dať ) :-D Jéééjda bijú sa mi rybky .
Odpovedať
plastove zatravnovacie tvarnice sice nepoznam, ale nasi mala take betonove kocky, ktore tiez mali prerast travou. trava tam nikdy poriadna nevyrastla, zvlast ked tam parkovalo auto.
Odpovedať
takze asi ste vacsinou zastancovia betonovych ploch pod autom, ze? hmmm, no neviem, neviem, zatial nie som o tom presvedcena :-.
Odpovedať
....alebo to radsej vysypat strkom? =-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ja som za zatrávňovače, ideme to dať na dvor. najradšej by som mala na dvore trávnik ale kombinácia auto a svah trávniku nerobila dobre - žiaden na dvore nebol. čo nezničilo auto odplavila voda. začali sme uvažovať aj nad plastovými zatrávňovačmi ale ešte som také niečo nevidela v reály tak neviem ako by to vyzeralo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
je to super,mne sa to teda velmi paci a je to aj prakticke....ak niekde zozenies v dobrej cene tak daj prosim echo ... aj ja budem patrat ;-)
Odpovedať
no my mame betonove zatravnovacky. trava tam sice rastie, kosit sa da celkom v pohode ( aj klasickou kosackou s kosom, aj strunovou) a potom pozametat. Ale. Ked tam auto stoji dlhsie, tak pod nim a niekedy aj okolo je ta trava taka vysusena. takze auto treba na den, dva ci viac preparkovat inde aby dorastla. ja si pod pristresok budem robit zamkovu dlazbu - trava nevyschne a pod autom nemusi byt, plocha bude len pod auto a kusok okolo. A ak by nahodou slo velke auto ( nejaky nakladiak, ze si nieco date doviest), moze sa stat ze to moze popraskat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahoje ak by niekto chel info ohladom zatravnenia tak nech napise ... 8-)
Odpovedať
Ahojte ak by ste mali záujem, viem dať kontakt na pána od ktorého sme to kúpili - za skvelú cenu :-) fakt odporúčam, je to skvelá vec ...
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ plánujete na plochu umiestniť pred garáž zatrávňovacie plastové alebo betónové dlaždice, pásy, je to v poriadku. Nevytvárajte však zbytočne súvislé veľké plochy. Postačí, keď ich umiestnite na rozmer vozidla. Ušetríte finančne, prácou aj to bude lepšie vyzerať. Stredový pás vysaďte trávou alebo plazivými trvalkami alebo vysypte štrkom, kameňmi. Nemajte obavu, že trávy nevyrastie z otvorov. Dokonca aj rýchlo regeneruje, záleží však ako je umiestnený pozemok, koľko svetla dopadá na plochu a iné faktory (závlaha, výživa), ktoré sú dôležité pre rast trávnika.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@brnka ahoj, ako ste nakoniec poriesili plochu? ja zvazujem zatravnovacie tvarnice plastove alebo zatravnovacie rohoze plastove
Odpovedať
@juliettka18092010 jaaaj, no my este stale nijako, dufam, ze to poriesime uz teraz na jar a zatial sme stale dohodnuti na tie plastove zatravnovace....tak uvidime :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brnka :) kedby ste zohnali v dobrej cene, tak daj vediet. inak su to riadne palky na m2 :/
Odpovedať
Ahojte, ja som prístupovú cestu ku garáži riešil zatrávňovacou dlažbou od firmy Trasform. Nie je síce najlacnejšia, ale zase vyzerá byť pevnejšia, masívnejšia. Kúpil som identický rozmer, v akom sa predáva aj betónová dlažba 80 x 40 x 6 cm. Môžu po nej jazdiť aj nákladné autá v prípade potreby. Super manipulácia - ľahká, relatívne dobre deliteľná v prípade potreby-veľkou uhlovou brúskou, plastové dlažby na rozdiel od betónových neodsávajú vodu trávniku. V zime som už po nej v pohode jazdil do garáže aj keď na nej bola vrstva snehu- nemám auto 4x4. Tam, kde som na začiatku neurobil lôžko zo štrkového podsypu frakcie 0-4, tam mi miestami "sadla". Pravda však tiež je,že tesne predtým som mal totálne rozkopaný dvor a hlinu sa vám tak rýchlo dokonale zhutniť nepodarí. Ale nie je to nič hrozné, keďže opraviť by to dokázala aj žena, lebo manipulácia s tým je fakt ľahká, na rozdiel od betónových tvárnic. Robil som to 1x v živote, pod časovým tlakom pár dni pred Vianocami a nato, ako narýchlo som to urobil je to celkom o.k. Jazdila po tom už aj malá Avia valník a pohoda. Kúpil som ju od distribútora v PO, ale keďže som mu na konci roka vykúpil všetku, zvyšok mi ešte veľmi ochotne doviezli priamo zo Žiaru N/H pár dní pred Vianocami. Ten pán, ktorý mi to priviezol až domov ma upozornil, že je lepšie medzi jednotlivými tvárnicami nechávať aspoň 1 cm odstupy, keď som mal už vačšinu položenú, vraj aby mi to náhodou v lete niekde nenadvihlo. Snáď to bude o.k., nechce sa mi veriť, aby mal tak masívny plast mal takú veľkú tepelnú rozťažnosť – uvidíme. Mimochodom, teraz nedávno vo februári, keď napadlo tak veľa snehu, nebol problém ho snehovou frézou pekne upratať. Teraz ešte riešim nejakú plastovú zatrávňovaciu dlažbu, (ale zelenú, niečo podobné ako písala Brnka), aby som tým položil nejakých pár štvorcov na otáčanie sa autom po výjazde z garáže. Tie ceny sú však naozaj dosť vysoké u takmer všetkých výrobcov a predajcov nato, že sa to všetko robí z recyklovaného plastu. Roan1, môžeš napísať viac o tej dlažbe, ktorú si spomínal prosím, prípadne nejaký kontakt na toho pána, ktorý to vie zabezpečiť za super cenu. Dík. Prajem všetkým veľa zdaru pri nekonečnom príbehu prác „okolo rodinného domu“...:). Good luck.
Odpovedať
Ahoj. Nie som zastanca plastov, ale ak sa jedna o zatravnovanie, tak jednoznacne plastove tvarnice. Maju cez 90% priepusnost vody, vodu nenasavaju ako beton a tiez sa neohrievaju podu okolo ako beton. Betonove tvarnice su vhodne vtedy, ak sa Vam nechce robit dostatocne zhutnene podlozie a ste uzrozumeni s tym, ze tam travicka velmi neporastie. Dnes su k dispozicii rozne tvarnice - dokonca v zelenej farbe, ktore ak vhodne ulozite - znesu zataz stredne velkeho auta, bez toho, aby vznikali preliaciny a jamy. Zatravnovacia tvarnica ma sluzit predovsetkym na ochranu korenoveho systemu travnika a ako taka mu nesmie brat vodu, alebo ho prehrievat. Ak mi napisete, rad Vam odpoviem a ak budem vediet, tak aj poradim. Tak ako skoro u kazdeho stavebneho materialu plati, ze cena prace je vyssia ako cena tovaru. Ale ak mate iba par m2, tak si viete pracu urobit aj svojpomocne. Prijemny den.
Odpovedať
@shudy4 Ahoj Tak ja som použil plastové tvárnice na príjazd do garáže, ale nie ako ty iba pásy ale po celej ploche.použil som Eura MAXI zelený. Som s tým veľmi spokojný, keďže to nieje až tak vidno ako pri betónových tvárniciach, ktoré sa prehrievajú ako to spomínal aj "asujama". Mal som nejaký čas na tom odparkovanú Aviu cca 3.5t a všetko v pohode. Spôsob pokládky som zvolil následovný: Vybral som pôvodnú vrstvu zeminy ( skôr odpad po stavbe :-) ) cca 20 cm, keďže som mal zvyšný makadam tak som ho využil na spodnú vrstvu, poriadne zhutnil vybračnou doskou. Na makadam som dal jemnejší štrk opäť zhutnil, potom som plochu jemne hrabličkami zrovnal. Položil som na to netkanú textíliu ktorú som uchytil skobami. Pospájal tvárnice a na okrajoch orezal uhlovou brúskou a bolo. Zasypal som to jemnou preosiatou zeminou, polial vodou aby si to pekne sadlo, o pár dní keď ti uschlo ešte raz som dosýpal zeminu, zasial trávu a opäť polial. 8-) Ale ten pán čo som to od neho kupoval radil, že si to môžem položiť aj bez výmeny podložia, ale keďže som mal ten makadam ta som spravil tak, a som s tým spokojný, nemusím sa obávať že sa mi to prepadne. Posielam Ti kontakt do správy.
Odpovedať
Profilova fotka
jaj tieto tvarnice neznasam - ani plastove ani betonove - ti ludia vobec nemyslia na zeny na ihlickach!!! :-D :-D vzdy sa idem zabit na tom...
Odpovedať
@hanka_april :-) :-) viem si to predstaviť
Odpovedať
Profilova fotka
@brnka môj súkromný postreh, plastové zatrávňovačky jednoznačne, naši majú celé sedenie z toho, tam kde je krb maju štrkovú drvinu,tak kde chcú travnik majú zase trávnik. Žiadne údržba, žiadne vady, ľahko sa ukladajú,dokonca moja mamina si ich sama ukladala...všetky výhody a info čo uviedli asujama a roan1 môžem len potvrdiť. :-) my ich tiež budeme dávať na prístupovú cestu a aj na plochu kde bude vonkajší krb. Inak sú tie plastové tvárnice čiernej a aj zelenej farby a vôbec ,ale vôbec ich nevidno, tak ako betónové, proste sa zdá, že máš všade krásny trávnik.
Odpovedať
@roan1 Ahoj môžem Ťa poprosiť o kontakt na tie plastové zatravňovačky, Ďakujem
Odpovedať
@roan1 aj ja poprosim kontakt a cenu za zatravnovacky
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@roan1 máš ich už dlhšie? aspoň dve zimy? aj ja ich chcem , ale manžel sa moc netvári, tak mu ukážem tvoj názor , možno ho nalomím ;-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?