Čo dať na betónový podklad? Asfalt, či?

Pred 4 rokmi som dal urobit firme betonovy podklad pod prijazdovu cestu k rodinnemu domu vo dvore cca 120 m2 s obrubnikmi cca 5 cm vratane priestoru pod pristreskom na auto (vid fotky). Z mojho povodneho zameru polozit stiepany kamen z roznych pricin zislo. Cas bezal a poznate to riesite vela inych problemov no momentalne by so to uz rad ukoncil. Beton sa vplyvom casu a liptovskych poveternostnych podmienok zacal na vacsine plochy drobit. Zvazoval som rozne povrchy od zamkovej dlazby po kamenny koberec no takmer vsetko prepusta vodu do podkladu. No a kedze chlapi z nemenovanej firmy beton nevyspadovali na urcitych usekoch tak ako by sa pytalo musim vyriesit i toto aby som pred dverami a v pristresku nemal kaluz. Ktosi mi vnukol podnet vyasfaltovat to. Vyriesilo by to zrejme podmacanie betonu ako i vyspadovanie plochy. Ba aj udrzba by bola asi v pohode no k domu na dedine mi to akosi esteticky nesedi. Videl som vsak aj farebne asfalty ale aj klasicke s akymisi svetlymi kamienkami resp. bielym strkom na povrchu co by som mozno aj prijal no na trhu som to nenasiel a miestni asfalteri take nerobia (o ich pruznosti radsej hovorit nebudem). A studene asfaltove zmesi ktore som nasiel su len na opravy vytlkov a pod. Prosim Vas o radu ake su este moznosti pripadne ci mate skusenosti s uvedenym asfaltom. Za Vasu reakciu vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
. Na mieste, kde stojí kaluža treba vyvrtať do betónu otvor 10mm, Je to dobrý podklad a pri malom zaťažení sa tam dá použiť zámková dlažba 4cm. Nevadí, že nie je vyspádovaná, otvormi sa to dá odvodniť. Ale dlažba musí byť so zárukou nie lokálneho pôvodu.
Odpovedať
@mil70an Počítam, že tá diera do betónu fi 10 mm obslúži plochu tak 50 cm2. Tak si vypočítaj aké rešeto z toho by si musel prípadne urobiť.
Odpovedať
Dakujem za podnet no obavam sa ze navrhované otvory by sa vlhkosťou a mrazmi postupne zvacsovali co by pri prechode nakladnym vozidlom asi viedlo k prepadu resp. zlomu plochy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?