Chodníkové kocky

Dobre kamaráti, presvedčili ste ma. Pozeral som už nejaké tie chodníkové kocky, sem-tam sadajú nájsť aj pekné kusy, také, čo by som doma nevyrobil nijakraz. Problémom však stále zostáva cena. Dokopy budem mať asi 31 štvorcov, zoberiem radšej 32, aby bola rezerva... 10€ za štvorec sa mi zdá dosť a mal som veľký problém nájsť lacnejšie. Keby mi niekto vedel odporúčiť niečo rozumné, bol by som rád. Či už link, alebo aj keď len názov danej dlažby. Osobne by som preferoval kocky 40x40, resp. 30x30 a hrúbka je mi úplne jedno, keď to bude len pre ľudí. Hoc aj 3 cm. Určite viem, že nechcem tie tzv. mačacie hlavy a tiež si neviem predstaviť, že sa mordujem s kockami 10x10cm, však to dva mesiace kým by som naskladal. Ďakujem za každé odporúčanie, dnes ešte idem prejsť okolité obchody čo majú jaké ponuky, ale pochybujem, že niekde nájdem pod 10€ za štvorec. Takže ak o niečom viete, sem s tým ;)
Odpovedať
@arcticcode skus po googlit napriklad,semmerlock,ABW,Citystone,Beton Brož,Premac ,je toho bars kolko len treba si ktomu sadnut a hladat.
Odpovedať
@1gugu Však som googlil a hľadal od pol šiestej rána doteraz. Niekde ani ceny nemajú, len dajaké cenníky na stiahnutie a človek sa z toho nevyzná... skúsim pobehať obchody a priamo sa popýtať. Azda teraz v zime budú aj možno dajaké zľavy na chodniky
Odpovedať
@arcticcode väčšinou su tak ceny že treba stiahnut a tam si to potom podla nazvu danej dlazby najdes cenu za m2.
Odpovedať
Závisí akej farby dlažbu hľadáš. Ak obyčajná sivá, tak aj tá cena od OBI bol vcelku dosť a dá sa zohnať lacnejšie. Aj ceny v cenníkoch výrobcov ber do úvahy iba orientačne, keďže sa dávajú zľavy, aj 40%, ale my sme brali 90 metrov štvorcových.
Odpovedať
@arcticcode len k velkosti daval som dlazbu rozne kusy neviem 60x30 - 30x30- 20x30 aj s tym ze je to lahsie ako male kocky, nie je,je to horsie, ked somvavalmale obdlzniky 20x10ccm sto to bleskovo, jedne ti podava ty len hadze sa zem ide to bleskovo, ovela lahsie ako velke kravy. Kedze si utra social kup taketo daco https://www.lacnestavanie.sk/p-3434/z... na chodnik tistaci 4cm, pripadne pozri obi, alebo bazos len zvaz aj dopravu, par m ti zadarmo vozik nik nebude, tazke ostava asi len to obi alebo lokalne stavebniny
Odpovedať
z kade si ? ak si to vieš prepraviť z BB alebo si z okolia tak mozno by som ti vedel zohnat lacnejsie
Odpovedať
No ahaho. http://www.prefabeton.sk/p/325/dlazba... toto vyzerá celkom dobre a aj za peknú cenu celkom... :) čo vy na to?
Odpovedať
Za tú cenu - nie je o čom... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dlažba celkom pekná, za m2 8€ .. za holland/klasiko dlažbu (10x20x4 sivá) dáš 6,5€/m2. Neviem či na nájdeš aj podobné ceny aj budúci rok, všetko ide hore 10 - 15%, ako každý rok. napr. http://www.stadreko.sk/produkt/holland-4
Odpovedať
@arcticcode 8e za meter, to je nieco extra? za to mas aj klasiku 20 x 10. Chces hrubku 4cm - 3cm vies a ako tu budes klast? Aky das podklad, nebojis sa ze ti to pri vibrovadi praskne? Alebo nejdes vinlbrovat? Ak chces silou mocou 40x40 kup, vsak uvidis.
Odpovedať
Nechcem silou mocou 40. Hovorim ze najradsej 40, lebo sirka chodnika bude 1,20. Pri predstave, ze tam mam ukladat kocecky 100ks na stvorec, ta dovi dopo.
Odpovedať
@arcticcode hovorim ti ze to neni ziadne dovi dopo je to skor rychlesjie, dal som cez 20m2 za par hodin. Pokladna ide bleskovo ked mas povrch prirpaveny, s tym je najviac roboty. mensie sa ti aj lahsie usadia ako velke tenke, ked tam budes mat nerovnost bude ti to skor krivit, mat vole praskat... Ty sa skor boj o to kolko das prachov za mnakadam, poziciavanie vibracnej dosky, ukladanie obrubnikov do robviny atd, davanie kociel je uz to posledne a najlahsie a najrychelsjie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell Makadam mam vybaveny za protislužbu, ukladanie obrubníkov do roviny si poriešim sám (resp. do miernej šikminy, ako to povaha pozemku vyžaduje), vibračná doska z požičovne náradia za dvacku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?