Cesta s viacerými vlastníkmi

Profilova fotka
Dobry den.Este sme len na zaciatku a uz mame problem:(Starka nam predala pozemok na stavbu domu.Vedla pozemka ide cesta,po ktorej vsak jazdia max.traktory,pretoze je v zlom stave.Vzdy sme si mysleli,ze je to obecne,ale Geodet nam povedal,ze ma dalsich 31 vlastnikov.A teraz je ten problem.Potrebujeme tadial tahat pripojku na elektriku a vodu.Lenze,my z tej cesty nevlastnime nic,nemame tam ani podiel.ako postupovat?Hladala som aj vo fore,ale nic podobne na tuto temu som nenasla.
Odpovedať
Profilova fotka
@nietoo na obecnom úrade ste boli, ak nie tak čím skôr treba ísť.
Odpovedať
Profilova fotka
Boli,tam nam nevedeli k tomu nic povedat.Ze oni nevedia,co s tym:(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to nechapem.Ako moze mat cesta,ktoru si volakedy urobili ludia len tak,lebo tam mali role a cesta,ktora je vymleta od vody a autom sa tam ani pomaly neda prejst mat 31 vlastnikov?!
Odpovedať
Profilova fotka
@nietoo a stavať vám dovolia na takom pozemku, kde nieje cesta. A nedá sa ťahať voda, elektrika po susednych parcelach, možno sa skôr dohodnete s jednim majiteľom ako s 31 vlast., nepoznám situáciu, preto sa ťažko radi. My máme cestu- momentálne je to este orna pôda, kde sme 20 vlastníci, všetci sme vsak splnomocnili jedného človeka, ktorý nám vybaví vyňatie z PPF a následne stavebné povolenie na IS( voda, kanál, elekt.)
Odpovedať
Profilova fotka
Uvidime,mame v rodine pravnika,skusime to dako s nim vyriesit.Chcela som len,ci dakto nemal podobny problem.Ked ani Obecny urad nema tusenie,ze to nieje ich?
Odpovedať
Profilova fotka
@nietoo kocúrkovo, držím palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si tu zacinam pripadat ako v Kocurkove.
Odpovedať
Moj znamy mal rovnaky problem, ale vlastnikov bolo 11. Tiez si tou cestou skracovali druzstevnici cestu na polia. On si cez kataster pozistoval vsetkych vlastnikov a vyse roka mu trvalo,aby ich obehal a ukecal,aby mu tie svoje male kusky "cesty"darovali,alebo odpredali.A mnohi to nemali ani prededene,lebo sa o tych par metrov nestarali, takze sa obnovovali ded.konania a aktualizovali zapisy do katastra. Bolo to o drzku,ale ine vychodisko nebolo. Ono, tych vlastnikov povodne nebolo vela, zvacsa 1-2. Ale ako pomreli,dedili deti a vnucata, takze sa parcely kuskovali a kvoli par metrom sa nechcelo zvacsa nikomu robit si starosti...tak sa vlastnici nabalovali po kazdom umrti jedneho z vlastnikov.
Odpovedať
Profilova fotka
No,nam bolo povedane,ze staci podielove vlastnictvo od jedneho z nich,alebo to od jedneho kupit a mozme tade tie pripojky viest.Lenze,bojim sa toho,kolko ti ludia zapytaju.A to pocitam,ze ked mu to oznamime,ze tam je vlastnikom,ani o tom nebude vediet.:(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?