Cesta pri dome

Ahojte máme dom pri potoku cez ktorý je most ako jediná prístupová cesta do domu a hneď vedľa potoka je hlavna cesta - dedina, problém je v tom, že na strane potoka od cesty je nespevnený breh nakoĺko veĺká voda po búrke vzala betónové kocky, ktoré mali držať zeminu takže teraz je to nespevnené no a presne tam zvykne parkovať kamión plne naložený drevom 😠 chcem sa spýtať že koĺko metrov od plotu môžem dať na obecný pozemok napr. skaly alebo kvietky alebo nemôžem? Je na to nejaký zákon alebo nariadenie? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@renka011 Obecný pozemok nie je Tvoj pozemok a preto na ňom bez súhlasu obce nemôžeš robiť žiadne úpravy. Ak by to nebol obecný pozemok, ale susedov pozemok, tak by si mu tam tiež bez opýtania poukladala kamene? :-)
Odpovedať
@jamk1 suseda mám v pohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na obecny pozemok nemozes davat nic. To by vyzeralo keby si tu kazdy robil co chce...
Odpovedať
Oficiálne 0. Nie si vlastníčka toho pozemku. Takže by si mala ísť za starostom alebo na stavebný odbor ak taký je na OcÚ a spýtať sa, či môžeš na obecnom pozemku urobiť čo chceš. Realita je taká, že či si niekto pred plot zasadí rastlinky, vydláždi to zámkovou dlažbou, parkuje tam auto alebo tam dá šutre, aby mu tam nikto neparkoval, sa nejako extra nerieši. Určite nie na dedinách. Čo má s tým ten kamión?
Odpovedať
U nas je velka moda nasadit pred dom kvetiny,stromy a osadit kamene,hlavne co najbližšie k ceste aby nikto nemohol prejst po casti ktora patri k domu..jeden sused si dokonca osadil betonove obrubniky hned vedla cesty cize nie je mozne autom uhnut na jeho stranu a nikto s tym nic nerobi... a tak kazdy kto potrebuje vacsim autom prejst sa chodi otacat pred nas dom,nakolko sme pred stavbou navozili strk a tak vznikol priestor.. zalezi od miesta v ktorom je dom postavený..
Odpovedať
presne tak ako hovorí @lulinka194 treba si tam nasadit tuje a hotovo. na svoju stranu si môžeš dať čo chceš, no akonáhle zasiahneš na cudzí pozemok, ikeď len obecný, tak môžeš mať z toho problém, oktorý asi ťažko stojíš
Odpovedať
Profilova fotka
@lulinka194 o tomto by mal byt aj nejaky zakon, predsa clovek nemoze zabranit prejst susedovi ku jeho pozemku, teda pokial sa nejedna o to, ze prechadza cez sukromny pozemok, potom je to uz ina vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@renka011 presne ako ti tu už napísali, bez súhlasu obce na obecnom pozemku nemôžeš nič robiť! Ty to môžeš zatiaľ len s nimi riešiť a keď ti to schvália, tak potom sa pustiť do nejakej roboty
Odpovedať
Profilova fotka
@renka011 nic zatial nepodnikaj pokial ti to neodsuhlasila obec, aby si potom nemala zbytocne problemy. Alebo zajdi za susedom a nejak sa rozumne dohodnite.
Odpovedať
@tenzor mám obavy, že keď tam celý víkend stojí plne naložený drevom hneď pri nespevnenom brehu potoka že tá ťarcha oslabí ten svah- breh a príde väčšia voda a zoberie aj ten breh spolu s našim mostom 😟
Odpovedať
@renka011 je najvyssi cas ist na obec, nech to riesi. Najlepsie podat staznost pisomne, na nu musia v zakonnej lehote reagovat
Odpovedať
@renka011 ked mas obavy, utekaj na obecny urad nech to riesia, najlepsie urgentne. odovodni im to tam, ze mas strach, ak su tam rozumni ludia, budu sa to snazit vyriesit co najskor. skuste dohovorit aj tomu kamionistovi, ci to nemoze parkovat inde, ze je to nebezpecne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ostrozovic áno ďakujem to bude najlepšie riešenie
Odpovedať
@renka011 potom dajte vediet ako ste na tych uradoch pochodili a co vam na to povedali. :-) :-) kedze v tejto dobe nieco vybavovat je tazke, clovek by si najradsej vsetky vlasy vytrhal :D :D
Odpovedať
myslim, ze mozes dat kludne nejake kvietky na ten obecny pozemok, ked to mas hned pri dome. ludia ti tu radia dobre, ak mas problem s tym kamionom, tak zajdi za nim nech tam neparku, a aj na obecny urad nech to urgentne riesia. :-) :-)
Odpovedať
@svetlanik3 áno s tými úradmi je to katastrofa, a hlavne teraz náš starosta má plnú hlavu osláv výročia prvej zmienky o našej obci, takže ako pochodím, som sama zvedavá, dám vedieť, ďakujem.
Odpovedať
@renka011 potom daj samozrejme vediet, celkom ma to zaujima ze ako si pochodila. prajem vela stastia a pevne nervy :-) ;-)
Odpovedať
Ďakujem pekne a dám vedieť určite, sama som zvedavá 🙄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?