Cesta cez náš pozemok

Dobry den ,mal by som otazku, ci nemate niekto takuto skusenost .Mame vedla domu pozemok v intravilane .krizom cez tento nas pozemok isla kedysi taka lucna cesta, ktora delila 2 parcely ,tou cestou ludia chodili aj traktormi ku svojim vlastnym pozemkom . Po scelovani pozemkov, ktore sa robili pred 5 rokmi tu cestu zrusili a spravili inde , cize k tym pozemkom sa da normalne dostat z inej strany .Nas sused tuto lucnu cestu vyuzival na to ked si chcel za dom previezt nejaky naklad na traktore alebo nakladnym autom . Teraz tam ziadna cesta ale nieje ,on ma pristup z predu od asfaltovej cesty k svojmu domu tak ako kazdy z nas .Chcem si oplotit zahradu a ked sused zistil ze tam uz ziadna cesta nieje, ale su to vlastne uz dve parcely ktore patria nam ,tak sa ohradil ze to tak nenecha ,ze sa ohradi na uradoch na to, aby sa ta cesta vratila . Su to uz nase parcely a cesta k tym ostatnym pozemkom vedie inou trasou .. myslite si ze koli tomu aby mal on pristup na svoj dvor zo zadu by tu cetstu chcel niekto obnovit ,vyvlastnit ,vziat nam ? dakujem
Odpovedať
Ak nemas ziadnu tarchu na LV a on ma zachovany pristup ku svojej nehnutelnosti, tak si to mozes kludne oplotit.
Odpovedať
so susedom celkom dobre vychadzam a rad by som bol keby sme aj na dalej tak dobre ..len ma to zaskocilo ked mi to povedal .. LV ziadna tarcha a pristup k domu ma z predu .
Odpovedať
Neries ho, vykne si,u nas to bolo podobne a zvykli si chodit po oficialnej ceste.Dnes to nikomu ani na um nepride ze kedysi bola ina cesta.
Odpovedať
@pedrisito Však je to vaše máte LV,sa ho spýtaj,že vy budete teraz chodiť cez jeho súkromný majetok či mu to nebude vadiť?Teraz vám nič nemôžu vziať.
Odpovedať
Sused nema ziadnu sancu,ani keby sa obratil na sud! Spavaj kludne. Je to vas majetok, nik vam ho nemoze predsa zobrat!!!!
Odpovedať
@pedrisito nemoze spravit nic, len tie dobre vztahy uz skoncia, kedze sme na slovensku :-|
Odpovedať
dakujem vam .. v podstate rad pustim ak budem moct . su starsi a je to pre nich pomoc .. no nerad by som nejaku cestu pripustal ak je to nase a da sa to oplotit .. ak nutne potrebuju mozu preist .. mozno v buducnosti ak by niekto z nas nieco robil na tej parcele nieco ,staval ,sadil, by to bol asi problem, len pre to :-)
Odpovedať
... podas prst, stiahnu celu ruku, nerob to, pristup maju umozneny na inom mieste, tak si to oplot, poznam take vztahy, nemusi to tak byt vzdy, ale ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito z tvojeho popisu vyznieva reakcia suseda arogantne. Ak si to chces oplotit, urob to, ak mu chces vyjst v ustrety tak urob niekde branu (otazka je na koho naklady), s tym, ze ked bude potrebovat pustis ho. Z toho co si napisal, ta podla mna nema kto ako vyvlastnit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?