Betonovy recyklat pod zamkovu dlazbu

Chystam podklad pod zamkovu dlazbu kde bude stavat osobne auto. Rozmyslam, ze na spodok dam namiesto makadamu drveny beton vo vrstve cca 25cm, na to by vybetonovani obrubnikov este islo dalsich 15cm makadamu 0-32mm frakcie. Ma to nejake muchy?
Odpovedať
Urobili ste to tak? Ja som to rozmýšľal dať pod príjazdovú cestu, kvôli cene, ale asi dám štrk, lebo ten recyklát má neznáme zloženie tehla/škridla/betón, a ak tam bude nejaká slabá tehla, po pár zimách sa môže rozpadať a cesta sadať. Ak by som si bol istý, že recyklát je z kvalitného betónu, nebál by som sa.
Odpovedať
@vilo38547 nie, tiez som mal podobne obavy a nakoniec som dal cisto len drveny kamen 0-32.
Odpovedať
ja mam pemzu z USSteelu, aj betonovy recyklat, aj betonovo-tehlovy recyklat, aj recyklovane kamenie (vytriedene z hliny) a nikde nic nesada, nieje nikde ziadny problem. A to som navysoval poriadne a chodia mi tu riadne auta.
Odpovedať
@marekjahoda Akú skladbu by si odporučil? Viď.: https://www.modrastrecha.sk/forum/dla...
Odpovedať
niesom expert takze len laicky sa vyjadrujem - ako tu jeden mudrc poznamenal - ze nemas verit laikom, mas sa poradit s tym intergalaktickym expertom @slavoslav lebo on ma postavil gazilion stavieb a on je tu predsa riaditel stavania na zemi a v prilahlom vesmire. Ak maju betonovy recyklat, bude to pod zamkovu lepsie ako betonovo-tehlovy. Zalezi samozrejme aj od toho, co od toho cakas - aku zataz, kolko budes nasypat atd. Ak tam planujes dat 50cm hrubku recyklatu a vychadza ti makadam alebo hocico ine ovela drahsie, tak by som sa toho nebal - tych 50cm to roznesie. Inaksie, ta foto 2 a 3, zisti ci to maju zahlineny ten recyklat alebo to je piesok resp. pomlete daco... Ak je zahlineny, ja by som to nedaval. Radsej by som dal hrubsiu spodnu vrstvu a na to urcite 4/8 - aj za cenu vysokej ceny ako vyrovnavaciu vrstvu. Moja skladba bola ak sa dobre pamatam - pemza 16/32 asi 30cm, potom betonovy recyklat 0/16 tusim a na to 4/8 asi 5cm. Chodia mi po tom 30t auta. Inak ten recyklat na tej prvej foto vyzera celkom fajn ale to bude nejaka frakcia 0/64. Podla technickych listov by sa to malo potom delit - 0/64 napr. 25cm, potom 0/16 25cm - aby sa to zaklinovalo. Hutnit samozrejme po vrstvach. Tu u nas to zjavne lepsie melu a maju to odstupnovane a nemaju tam take velke kusy. Ale ak je cena dobra, nevidim v tom problem. @romciiik
Odpovedať
@marekjahoda Vďaka. Tá drobná frakcia bude asi hlina. Na dotyk mi to tak prišlo. Skúsim teda zohnať ten mix recyklát 0/64, vibrovať a nechám ho aj tak min. rok odstáť - zjazdiť.
Odpovedať
@romciiik ked po tom chces priamo jazdit autami, daj pozor na to, ze z recyklatu mozu trcat roxory a podobne prekvapenia...
Odpovedať
Spravne hovori gashtaan. Urcite by som po tom nejazdil s osobnym autom - navyse aj ta tehla moze byt ostra ze poskodi gumu. Dal by som na to minimalne nieco cistejsie na vrch alebo rovno 4/8 a dlazbu. Nerozumiem, naco po tom jazdit a nechavat to odstat (to nieje slivovica). Skratka hutnit po vrstvach velkou doskou pripadne valcom a hned ukladat. Cista praca a nebudes mat rok rozdrbany dvor. Ak mas moc makku zem pod tym tak daj geotextiliu alebo sietku (pozri si profil kosto dake cislo 😄 ).
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda ste rýchlejší, zaujíma ma pemza, majú cenník? Je to vynikajúci materiál do KČOV ale na Slovensku je málo dostupná.
Odpovedať
@marekjahoda roxor vidis a ked ten recyklat prejde 500kg zehlickou tak si neviem predstavit co take ostre tam moze trcat. Akoze prezrel by som to pre istotu zbezne ci tam daco netrci ale ta zehlicka urobi taku rovinu, ze nic ostre neostane trcat... Odstat moze znamenat aj nasetrit na dlazbu 😄 (poznam)
Odpovedať
@jan45 neviem ktora z tychto to je: https://www.usske.sk/sk/produkty/vedl... https://www.usske.sk/sk/produkty/vedl... ale to druhe naboptnava cize do ciest sa to nehodi, ja beriem toto prve. Ceny su prijemne, oni vzdy mali neuveritelne ceny kedze pre nich to je vedlajsi produkt a su radi ze sa toho zbavia - cize okolo 1,5 - 3EUR za 1t. Myslim ze 4/8 maju najdrahsiu. Na tej stranke uplne na spodku je kontakt na tu pani (ten lavy kontakt), velmi mila a ochotna. Ale je to obrovska spolocnost cize vsetko im trva strasne dlho. Dakedy sa tam dalo ist, nalozit auto a zaplatit kartou, teraz na to treba zmluvu atd. ale nemaju (vraj) problem zaregistrovat nikoho. Inak, myslim ze by daco podobne mala mat aj Podbrezova a OFZ - len neviem ci to oni takto predavaju.
Odpovedať
@igor256 Jo, žiaľ presne o to šlo - našetriť na dlažbu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?