Ako zamerat murarsku snuru do roviny?

Ahojte, potreboval by som osadit cca 10 metrov betonovych zahradnych obrubnikov. Mam poruke kusy roxorov, murarsku snuru a dvojmetrovu vodovahu. Po napnuti spagatu by som ho chcel zamerat do vodovahy, ako sa pri tom postupuje? Murarov som videl, ze koniec vodovahy opreli o roxor a podlozili nou spagat, pri 10m spagate mi to ale pride dost nepresne. Napada ma zamerat tymto sposobom do pribliznej roviny a po polozeni prveho obrubniku prikladat dalsie podla vodovahy. Ak by niekto vedel o nejakom clanku, diskusii ako zameriavat, vytycovat spagatmi a vodovahou, tak si to rad precitam 8-)
Odpovedať
http://urobsisam.zoznam.sk/navody/dvo...
Odpovedať
@denbraven no vodovahou spagat das tazko do vody. Slajvaha, pripadne laserovy zameriavac. Jedna latka na jeden koniec obrubnika, druha na druhy koniec a strelit laserom, pripadne zamerat slajvahou.
Odpovedať
alebo mozes skusit zavesnu vodovahu http://www.naradicko.sk/vodovahy+1337...
Odpovedať
@denbraven spagat sa ti bude vzdy prehybat, spagatom si zameraj len priamost a obrubniky davaj podla vodovahy, dal som cez 100m a nemal som problem.
Odpovedať
@denbraven Tým špagátom môžeš vytýčiť smer a vodováhu naozaj len približne a na to sa nespoliehaj. Tak ako píšeš prvý obrubník do výšky a váhy a ďalšie popri špagáte každý zamerať. Ono tie obrubníky sú presné a v uhle, takže keď to dáš na doraz bez medzery, tak sa to samo usadí do váhy. Ináč, pri betónovaní sa váha dodrží aj tak, že zabiješ roxor do výšky a postupne každé dva metre nabiješ do váhy ďalší roxor (to je dobré vedieť).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?