Ako zamedzit nanos blata na makadam

Mam mensi problem prednedavnom som vysipal makadam16-32 na povodny srtk ktory uz bol cely od blata. a netrvalo tomu mesiac a mam ho zase taky ako predtym . Do domu prechadzam po spevnenej ceste ale je tak isto zanessena od blata a vedla cesty je v kopci cast role . A neviem ako o mam vyriesit aby sa to blato nenanasalo na strk. Lebo nechcem vidiet ked budem casom robit dlazbu a pocase aka bude. Ked je sucho cesta je v pohode ale ako poprsi 2-3 dni je to hroza zem je zmiesana ilom.
Odpovedať
Ja som pred domom dal geotextiliu a na nu makadam, ale robil som to skôr pre to, aby sa mi ten makadam nezabáral do blata a teda časom som riešil to čo ty. Ale ak máš blato naokolo, teda mimo toho makadamu, tak asi čistotu makadamu nedocieliš nijako.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi si nepomozes ked prijazdova cesta je iba spevnena. Ale ked das dlazbu,tu myjes,zmeties...
Odpovedať
ak to neurobite poriadne, tak to bude neverending story, preto: bager, vybagrovat oproti buducej rovine aspon 40cm, dat geotextiliu minimalne 300gr., na to hruby makadam 32-63 20cm, frakciu 16-32 10cm, a nechate si rezervu par cm na dlazbu. Ak tade nebudu jazdit nakladne auta, tak to bude stacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@loksiklubos pozri si http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... ako sa to riešilo u nás...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?