Ako urobiť chodník okolo domu?

Chcem od vas radu ako spravit chodnik okolo domu.Mam bungalov a neviem ako porobit chodniky okolo celeho domu.Rozmyslam nad betonovymi a neviem kolko dat do zeme aby my ich cez zimu nezdvihlo alebo nepopraskalo.Alebo dat len kamienky ale nevim postup.Za kazdu radu vam dakujem.
Odpovedať
1
2
nikto my neviete poradit a povedat postup ako by som mala dobre a pekne spravit chodniky okolo celeho domu .diky.
Odpovedať
No, aby sa chodník cez zimu nepohol, musí mať základ v nezámrznej hĺbke. :-) Po chodníkoch sa má dať pohodlne chodiť, ale len aby nebola hlina až k stene...?
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 https://www.google.sk/url?sa=t&source...
Odpovedať
@logo22 no diky ale to je hrozne moc citania pre mna ja by som chcela iba postup ako to mame spravit ak uz niektojednodicho robil chodnik okolo domu zaklad treba my aspon na 60 az80cm vykopat zaliat betonom a samozrejme aj dam zelezo a na vrch by som mozno lepila dlazbu a po bokoch dat obrubniky alebo ak niekto vie jednoduchsi a lacnejsi postup tak sem s nim aby som sa vedela rozhodnut a dobre si to spravit.cauko.
Odpovedať
@dedo758 ja som na sokel nalepila styrodur a teras uz od neho mozem davat beton a este ako hlboko je nezamrznuca hlbka lebo prave toho sa bojim ak bude taka zima ako toho roku aby my to nedvihlo lebo to by bolo zle,a hlinu nebudem davat ku stene tam mam ten styrodur tam dam ten beton a dam aj obrubniky ale neviem ci sa to este aj robi ked kazdy len dava kamienky okolo domu.diky.
Odpovedať
Ešte raz - má to byť trvalo dennodenne pochôdzne?
Odpovedať
@dedo758 ano ma to byt trvalo a kazdy den budem po nich chodit a budem ich vyuzivat a sa o ne starat.
Odpovedať
@petka456 prosím ťa, aké nezamrzajuce hĺbky. Tam nehrá úlohu nejaký pohyb. Stačí podložie a 10 cm hrubé delené vystužené betónove dosky zaliate na mieste.
Odpovedať
@viktor811 lebo ja viem ze nezamrzajuca hlbka je okolo 60az80cmale do takej hlbky sa my veru nechce kopat a toho betonu by tam islo to by som radsej dala kamienky
Odpovedať
@petka456 kamienky môžeš nechať popri stene povedzme 20 cm a popri zabetónovať chodník.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 tak si dobrá.... návody o výrobcu sa ti nechce čítať ale tu nemáš problém čítať príspevky ostatných....... :-S Tak si to pozry od 3 strany......máš tam aj obrázky
Odpovedať
@viktor811 tak my staci vykipat pod beton tydh 10cm ako pises dam zelezo a zalejem betonom ale asi dam aspon 20cm dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@logo22 ,me sa to lepsie cita ked my to napises tak jednoducho a po lopate dik,
Odpovedať
@petka456 nejaké podložie treba urobiť z drte, najmä ak k základu bola zavezena zemina.
Odpovedať
@petka456 jezisi. Ved normalne uzabuj podkladovy strk 0-4 a na to zamkovu. Zapieskovat.. Pripadne hod na ten uzabovany strk kari siet a nalej beton.... Ved to nieje raketova veda... A nekric - vypni si Caps Lock...
Odpovedať
kamenná drť a zapieskovať a máš to :)
Odpovedať
@dendi0 dobre je mať betón, alebo dlažbu vzhľadom na pohodlné odhrnanie snehu.
Odpovedať
@petka456 urcite by som nebetonoval!! jedine do suchej betonovej zmesi ulozit obrubniky, naviezt hrubsiu kameninovu drt, uzabovat, na to jemny strk urovnat a na to polozit zamkovu dlazbu, potom zapieskovat...alebo len strkove, no v zime ta pri odhrabavani snehu .ebne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Betonovat - nebetonovat, to je tazka otazka a podla mna ti kazdy odpovie inak, alebo tak, ako ma sam popri dome spravene chodniky Osobne by som bud zabetonoval kamenne bloky a mal chodnik taky, alebo by som polozil zamkovu dlazbu. To su podla mna dva osvedcene sposoby, v celku ni emoc narocne na samotnu vystavbu a samozrejme aj udrzbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa zamkova nepaci, a aj tak tam bude casom prerastat trava.. radsej zabetonovat a na vrch kamenny koberec. Je to peknejsie ako zamkova.
Odpovedať
@peter_ A ked mam dat betonovy chodnik kolko mam dat betonu a do akej hlbky mam kopat aby som to mohla betonovat a ten kamienkovy koberec chcem si dat na terasu lebo tu idem betonovat.diky.
Odpovedať
@petka456 Všetko urob tak ako pod zamkovu dlažbu, len namiesto dlažby sieťovinu a betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 http://www.akostavat.com/chodnik-z-be... prave robim kamenny koberec na balkonoch a terase. A pravdepodobne ho budem davat aj na chodniky ...
Odpovedať
@peter_ dakujem ti moc si nam pomohol a budem robit podla toho navodu len skoda ze video neni k dispozicii.
Odpovedať
Profilova fotka
Kamenny koberec si robis sam @peter_ ? Alebo si to dal na starost nejakej firme? Viem, ze kamoska to chcela riesit na terasu, len nevedeli, ci nie je risk sa do toho pustit na vlastnu past bez akychkolvek predoslych skusenosti. Sice teoriu z internetu maju nastudovanu, ale prax nic. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silviajak1 ano koberec robim sam. Dnes som chcel uz kamienky davat ale mi prsi do kseftu.... Aspon oddychnem... Chcel som to dat firme Art4you robit ale oni su az niekde od kosic a ja od cadce takze pan z tej firmy mi vravel ze by sa mi to predrazilo. Ale je velmi ochotny a cokolvek som sa pytal hned mi poradil. Aj material spm u nich objednaval... Myslim ze sa to da spravit svojpomocne, len treba dodrzat presny postup.
Odpovedať
Profilova fotka
Bud rad, ze coto poprsi, lebo ked vidim tie predpovede tak sa mi az chlpy jezia @peter_, ako v takom teple budem vediet fungovat. :-D Hej tomu rozumiem, to zbytocne je daleko a celkovo vyssie naklady a zbytocne. Len neviem si predstavit, ze by sa do toho pustili samy a nieco by nevyslo, to by bolo hromzenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviajak1 Spravil som prvy balkon a za hodinu taky lejak ze hroza. To bolo hromzenia.... Tak som to pozakryval a nastastie sa tomu nic nestalo. Ostatne som radsej ani nerobil. Tento tyzden mam volno tak som dorobil ostatne. Teplo neteplo ale mat to hotove a vyzera to super. Idem nahodit foto do albumu... Viem si predstavit cele chodniky okolo domu to musi byt parada...
Odpovedať
Profilova fotka
10cm strkove lozko, poriadne udusat, potom sa moze pokladat dlazba od hrubky 4cm - to na chodnik staci. takze aj pod beton treba urobit strkove lozko, a potom do betonu dat karirohoz a hotovo. to strkove lozko zabezpeci odvod vody a nemalo by to v zime povyduvat. ak by sa tam malo jazdit osobnymautom, tak teba 30-40cm strkove lozko presne ako je na obrazkoch od 3 strany na linku, ktory poslal niekto vyssie
Odpovedať
Profilova fotka
a toho betonu samozrejme viac, nie iba 4cm, ako byva dlazba, 8cm minimalne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?