Ako ukladať zámkovú dlažbu?

Chcem od vas radu.Mam uz kupenu zamocku dlazbu a chcela by som od vas radu a vas nazor ako ju najlepsie ukladat teda kto ma s tym uz skusenost tak my napiste postup .Za odpoved a radu kazdemu tu z vas vopred dakujem.
Odpovedať
@petka456 Kuknite sa napriklad sem: https://www.youtube.com/watch?v=ivRNw... PS: Mate moj uprimny obdiv! Urcite potom pridajte par fotiek z realizacie.
Odpovedať
@stowasser diky za video ale ja som myslela ze niekto co uz ju robil niaky laksi postup aby my napisal.
Odpovedať
@petka456 a akí yný postup ocavas, roby sa to tak ako na vydeu. Tak isto to mas v instrukciach od vyrobcu dlazbi ktoru sy kupyla.
Odpovedať
@petka456 Ku každej zámkovej dlažbe je niekoľko variant položenie. choďte na stránku vyrobcu a stiahnite si kladacky plán.
Odpovedať
@petka456 Ľahší postup nie je. Leda že by si to chcela položiť na spôsob "cigánska robota". Pod každú dlažbu treba najprv dať makadam (frakcia 0-63), ten udupať, najlepšie vibračnou doskou. Požičanie vibračnej dosky stojí cca 30-50 € na deň. Potom treba suchým betónom osadiť obrubníky. Suchý betón ti prinesú z betonárky, m3 stojí cca 40-50 €, plus doprava 20 € a viac, záleží od vzdialenosti. Potom vnútro medzi obrubníkmi vysypať znovu makadamom, frakcia 32-63 mm, udupať, nasypať úložnú vrstvu makadamu, frakcia 8-15 mm, tú neudupať, iba zarovnať a ukladať dlažbu podľa pokynu výrobcov. Dlažba po položení sa ešte doporučuje tiež udupať vibračnou doskou s gumenou podložkou (aby si nepoškodila dlažbu), aby sa zarovnali jednotlivé časti. Škáry sa nakoniec zasypú kamennou drťou frakcie 1-3 mm. Ak je to dlažba, po ktorej sa bude jazdiť alebo parkovať aj autom, tak jedna z podkladových vrstiev by mala byť aj betónová. Ja som dával 10 cm suchého zvibrovaného betónu pod úložnú vrstvu.
Odpovedať
@chrobak7 Dik.Mas to paradne.A to si robis sam alebo ti to robi niaky odbornik ktoremu za to platis.A kolko ti to trvalo myslim dni kym si si to ulozil teda ak si to robis svojpomocne.Lebo neviem ci sa mame pustit samy alebo to dat niekomu co sa tomu vyzna.
Odpovedať
@petka456 Tú plochu pred garážou mi robila firma. Je tam to prevýšenie pri vchode do garáže, to som si netrúfol spraviť sám. A tiež to bola veľká plocha, to by mi trvalo dlho. Ale tú plochu pod prístreškom vrátane toho chodníka vzadu (na fotke dole) som si robil sám - od odkopania zeminy (1 deň), vyrovnanie výplňovým makadamom a jeho zvibrovanie, osadenie obrubníkov (1 deň). Potom to 2 týždne stálo, následne mi doviezli suchý betón, ten som roztiahol po celej ploche a zvibroval (1 deň) a nasledujúci deň som nasypal jemný makadam ako úložnú vrstvu, položil dlažbu a zvibroval (1 deň). Pokládka je relatívne rýchla, ak máš dobre pripravený podklad. .
Odpovedať
@chrobak7 Dikes A keby som to chcela dat firme tak napisal by si my kolko tak beru za m2.Ahoj.
Odpovedať
@petka456 Tí, čo to robili mne, tak pýtali : - za podkladový materiál a prácu s tým - 15 €/m2 - ukladanie dlažby - 13 €/m2 - obrubníky podkladový materiál - 4 €/bm - obrubníky - osadenie - 5 €/bm Celkovo tá plocha pred garážou (76 m2) stála 2400 € - v tom nie je cena dlažby, tú som si kúpil sám.
Odpovedať
@petka456 Ešte prikladám iný pohľad, na tom obrázku hore nevidno celú plochu. .
Odpovedať
@petka456 "najlaksi" postup je rozhadzat dlazbu po zemine a dorovnat hrablami... to vychadza skoro zadarmo.
Odpovedať
@gashtaan aj tak by sa dalo daj obrazok ked si tak to asi ty robil .Mozno sa to u vas v Blave tak robi ale u nas nie a ja to chcem mat pekne aby som mala z toho radost cau.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Peťka volá sa to zámková dlažba nie zámocka a to pre jej spôsob kladenia a iné veci nie pretože sa používa na zámku😂Ale teraz k veci.Zober varešku a var a nesnaž sa z obrázku naučiť odbornú prácu.Alebo čo ti na to mám povedať?😁
Odpovedať
@gashtaan @jozomrkva111 ale chlapci klud, ano. Nikto uceny z neba nespadol... A by ste sa cudovali co babenky dokazu. Nielen gulasik pre dlazdica ;-) @petka456 ked uz ineho zbutia nebude, tak to das, ale povedzme si uprimne: Na co mame chlapov, ked budeme este aj toto riesit? Nie, ze by vareska bola jediny nastroj vhodny do zenskej rucky, ale dlazdit zrovna nemusime... :-S
Odpovedať
@petka456 Ahoj , skus sa opytat konkretnejsie co ta zaujima. Priprava podlozia je dolezita ale to je asi to najjednoduchsie, kazdy vyrobca uvadza skladbu podla zatazenia. Ja som zatial robil len chodnik a tam bolo dolezite dat dobre obrubniky a potom to uz bola pohodicka, pomahal som si latou ako tu na videu https://www.youtube.com/watch?v=rK3ow... , ale na velke plochy by to neslo.
Odpovedať
@jozomrkva111 Od teba radu necakam a neviem kde som napisala zamocku a info zhanam pre svoju rodinu aby sme si vedeli poradit.ked nevies tak my tu nekomentuj na sproste nazory som neni zvedava pekny vecer.
Odpovedať
@zita19 Diky.Ale aj vareska a gulasik bude a chlapi budu ukladat.
Odpovedať
@petka456 tak presun zopovednost za technologiu na chlapov ;-) Vsak nech si poradia. Nemusia mat vsetko nalinkovane
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell To naschvál, alebo ti ta Slovenčina nejak kruto ublížila, že ju tak tyras? :-D :-D
Odpovedať
@petka456 Kde si napisala zamocka?No všimol som si že Slovenčina nie je tvoja silná stránka 😂
Odpovedať
@chrobak7 Páči sa mi zámková dlažba, ktorú ste vybrali :-). Môžem sa opýtať na výrobcu prípadne jej presný názov? Za odpoveď vopred ďakujem :-).
Odpovedať
@arevka Je to dlažba City sivo - grafitová, výrobca Premac.
Odpovedať
@chrobak7 Ešte raz vďaka :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Waw 4x sa tu vsetci dourazali len preto ze sa pyta zena a dva krat tu niekto dal zmysluplne rady. Ludia naco si tu ventilujete frustracie zo svojho zivota?... Ja som vdacny, ze sa Peta pyta lebo presne to pomoze aj tym chlapom co nevyrastali s lopatou. Myslim, ze presne na to toto forum vzniklo ak sa nemylim. Kazdopadne dakujem mal som podobne otazky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?