Ako postaviť takéto schody k vchodu do rodinného domu?

Profilova fotka
Ahojte, chcel by som Vas poprosit o rady, vychytavky a typy ako k domceku spravit schody. Malou nevyhodou v mojom priopade je vyska zakladu z DTciek co pre mna predstavuje asi cca 5 schodov. Nechcel by som tam ale obycajne schody. Dávam foto schodov, ktore sa mi pacia a foto mojho domceka. Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Skrátka chceš to tak, aby sa nemohlo vyjsť s detským kočíkom, prípadne s invalidným vozíkom, pokiaľ bude mať niekto zdravotné problémy....(?) 8-( Načo si staval jednoúrovňový bungalov, keď tam chceš teraz zabiť schody - dokonca také, že aj zdravý človek, pokiaľ niečo ponesie, má problém, aby sa na nich nezrúbal...? Máš obrovskú šancu pohrať sa s terénom. Dať tam 3-4 gabióny, doviezť pár tatroviek zeme, pár tatroviek kameňov, pohrať sa trochu s terénom a vstup do domu riešiť bezbarérovo.
Odpovedať
Miesta kopu na krasne a POHODLNE schody spolu so zahradnou vysadbou a ty tam ides dat schody akurat vhodne na pady.
Odpovedať
@piti255 Vsak mas miesta kopu, vybetunuj si ake sa ti len pacia ale fakt by sa zislo dosypat hlinu, neviem ako ej okolo teren a preco je to tak vysoko ale aj sa da syp.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Ďakujem za reakcie. Ja som nepovedal, že chcem presne tie schody ktoré som sem vacapil. Mne sa páčili. Pred domom mám cca 5 metrov priestor. Výškovo to je preto tak poriešené, lebo mám mierny sklon pozemku. V zadu to mám o dosť nižšie. Ten gabión sa mi páči, no vo vašom prípade to je o dosť nižšie úrovňovo ako to mám ja. V mojom prípade to bude trošku komplikovanejšie, ale dá sa s tým vyhrať. Nieje to príliš vysoko v mojom prípade pre bezbariérové riešenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ja som napísal, že sa mi páčia. Ak môžeš hoď sem schody, ktoré by podľa teba pasovali pre môj prípad. Chcem sa nechať inšpirovať. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Mam tak vysoko kvôli terénu. V zadu to je o dosť nižšie. Pred domom mám 5 metrov priestor. Plánujem tam ale uložiť žumpu pod pravé okno. Čiže s tym násypom to nieje také jednoduché. Ak si to vysypem budem to mať úrovňovo oproti ceste vysoko. Niečo by som mohol zdvihnúť no max. odhadom na jednu radu DTečiek. Ak by som viac neviem či by nebol problém so žumpou, keďže tým pádom by bolo veľa hliny na poklope žumpy. Nemôžem zas zvyšovať terén pred domom do zbláznenia a potom na žumpe budem mať meter hliny. Ak by si mal nejaký obrázok schodov ktoré by pasovali pre môj prípad, kľudne pošli. Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame siroku podestu a potom uz nebude ziadny schod a prave z bezpecnosnych dovodov budeme mat radsej kaskadovo rieseny vstupny chodnik. V rodicovskon dome sme mali vyvyseny vstup na 13 schodov a maminka po uraze ma neskutocne problemy ich prekonavat 😕 Taktiez stale strazit deti, nosit tazke veci pri stahovani, davat pozor ked sa otacas a cuvas, schody nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Myslite ze vstup v metrovej vyske je mozne riesit bezbarierovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Noooooo.... Ty si si tú šancu dosť znehodnotil. Dnes je trendom v architektúre prepájanie interiéru s exteriérom. Preto by mala ísť k vstupu plocha viac-menej na úrovni interiérovej podlahy. Terasa pri dome sa tak stáva ďalšou obývačkou a naopak interiér si presklenými plochami vťahujeme dnu. Ty si nepochopiteľne ten vstup do domu riešil ako "medziposchodie". Prečo....? Prečo si staval bungalov, keď si tam potom zabil toľko schodov...? Taký vstup do domu, ako plánuješ, je jednoducho už prekonaný. Pogoooooooogli a nesnívaj o anachronizmoch. https://www.google.sk/search?hl=sk&si...
Odpovedať
Profilova fotka
Trendy si jedna vec a možnosti realizácie druhá. Pozemok mám v miernom svahu. za domom je lúka a les. Občas sa stane, že v mokrejšom období z lesa stečie voda a pri tom Vašom prepojení interiéru s exteriérom by som bol asi sem tam vytopený. Všetci naokolo či staré domy alebo nové majú spravené vyvýšenie. Treba proste pracovať s tým čo mám. To je asi odpoveď na to Vaše prečo? Myslím že nieje na mieste riešiť "prečo" Mám to proste tak. Ja potrebujem riešiť skôr ako....ďalej, možnosti realizácie, architektúra, hľadám skôr takéto rady nie prečo. Debatujme o riešeniach.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Trendy si jedna vec a možnosti realizácie druhá. Pozemok mám v miernom svahu. za domom je lúka a les. Občas sa stane, že v mokrejšom období z lesa stečie voda a pri tom Vašom prepojení interiéru s exteriérom by som bol asi sem tam vytopený. Všetci naokolo či staré domy alebo nové majú spravené vyvýšenie. Treba proste pracovať s tým čo mám. To je asi odpoveď na to Vaše prečo? Myslím že nieje na mieste riešiť "prečo" Mám to proste tak. Ja potrebujem riešiť skôr ako....ďalej, možnosti realizácie, architektúra, hľadám skôr takéto rady nie prečo. Debatujme o riešeniach.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Myslite ze by som tam mohol buchnut nieco take?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@piti255 Odpovedal som do IP. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ty mas vchod v strede domu,cize by som tie schody co sa ti pacia riesil symetricky-teda to 45 stupnove zalomenie aj z druhej strany. vznikne tam miesto pre neaky kvetinac pripadne inu dekoraciu . pozeram ze budes zateplovat minimalne 15 cm take ti strecha neprekryje nic z tych schodov,tak by som tam riesil neaky pristresok v pribliznom tvare tych schodov.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@peter_ presne tak som to chcel spravit ako hovoris. Na pristresok som nemyslel, ale je to dobry napad aby to bolo v pripade zleho pocasia kryte. Myslis ze pre moj pripad by pripadali do uvahy aj ine alternativy schodov, alebo to co som si vybral je co sa tyka vzhladu najlepsie? Vela toho sa mi nepodarilo najst na nete. Mozno mas lepsiu predstavu ako ja a vies poradit aj nieco ine....Dik
Odpovedať
Ahoj, ak môžem poradiť, tak výskušaj digisolution od premacu alebo choď priamo k nim na pobočku v piatky majú poradenské dni. Vymyslia, poradia, stačí poslať fotky priestoru a o zvyšok sa postarujú aj navrhnú rozpočet. Je to na tebe, ale odborníci stále lepšie ako hľadať po fórách, čo myslíš? :-) @piti255
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?