Ako opravit betonovy chodnik

Profilova fotka
Ahojte, pred 2 rokmi sme si dali na zahrade urobit betonovy chodnik (68m2). V dobrej viere, po znamosti nam to robil chalan samozrejme bez faktury (nikdy viac toto). Zial chodnik sa nam na niektorych miestach zacina drobit, kazdy tyzden pozametam mnozstvo drobneho strku :-( . Navyse to uz ani nevyzera dobre. Zvazovali sme kamenny koberec, ale po naceneni sa nam pretocili panenky, je to zahrada, takze nechcem, tam investovat majetok. Nemate nejaky napad ako to opravit? Da sa na to nalepit pripadne este betonova dlazba? Ked to preratm na m2 tak to vyjde o viac ako polovicu lacnejsie nez kamienkovy koberec... Alebo nejaky iny napad? Dakujem za kazdu radu...
Odpovedať
@adenka ked sa raz beton droli, vsetko co na neho prilepis nebude mat dlhu zivotnost... jedine na neho nieco polozit napriklad na terce.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan co nanho polozit?
Odpovedať
@adenka to musis ty vediet co sa ti paci.
Odpovedať
@adenka aku hrubku ma ten beton? nie je jednoduchsie ho dat prec a dat lacnu zamkovu dlazbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno zial ma dost velku hlbku :-( koli dorovnaniu na niektorych miestach aj 30cm . prec uz to nedame, to odstrasnenie by bolo hadam drahsie ako ten kamienkovy koberec... bolo to velmi velmi zle rozhodnutie, ale clovek sa asi obcas musi poucit na vlastnych chybach...
Odpovedať
Profilova fotka
Este som teraz nasla sposob - naliat dalsiu vrstvu betou a vytvorit "raznicami" efekt dlazby. Len je otazne ci by mi dalsia vrstva dostatocne opravila droliaci sa beton pod nou.
Odpovedať
@adenka betón sa drolí preto, lebo sa po ňom chodí, prípadne sa vyšúcha metlou. Ak sa na to naleje ďalšia vrstva kvalitného betónu, logicky sa droliť nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@adenka byť vami nalejem tam vrstvu betónu, dorovnám, upravím to čo sa rozdrobilo, malo by to držať, možno by som to zaliala a na to dal ešte aj dlažbu, aby to fakt držalo, ale to už je asi zbytočné :)
Odpovedať
Nerozmyslali ste nad prebrusenim?
Odpovedať
Profilova fotka
@jancipe nie, co to vsetko obnasa?
Odpovedať
Podľa mňa by to šlo prebrusit tanierovou bruskou, podobná karbobruske
Odpovedať
@adenka ja by som to prebrusil a zalial na novo, nijak inak by som do toho radsej nezasahoval. Aj gigisuli dobre pise, ale skor by som to ktomu fakt este brusil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adenka jednoznacne brusit a zaliat, nic ine ti na to nepomoze, pripadne este zbrusit na tensie a oblozit, a podakovat tomu co vam to sfusoval, hrozneee :/
Odpovedať
@adenka kokos dobre viediet. My sme riesili tiez tento problem, ale na novo beton nepomohol, po asi dvoch rokoch to zacalo praskat a boli sme tam kde pred tym, teraz sme prestavovali a uz na novo zariadujeme, ale budeme robit novu cestu, tak to teda tiez dame prebrusit a polozime dlazbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan303 manzel mi tvrdi ze novy beton na starom nebude drzat, tak ja neviem 😫
Odpovedať
Profilova fotka
@evanial ako ju tam budete lepit? Bude to drzat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?