Ako obložiť exteriérové schodisko?

Ahojte. Privítal by som vaše názory, ako máte alebo budete mať obložené schodiská dlažbou v exteriéri. Myslím tým schody do domu. Jedná sa mi o to...či dať dlažbu aj na čelá schodov alebo nie a či dať aj sokle po bokoch.To isté na hornej terase a balkóne.No a druhá vec je, či má niekto protišmykovú dlažbu 33x33 cm ktorá vyzerá ako vymývaný štrk akoby z kamienkov cca 1-1,5 cm veľkých.Ako sa vám to udržiava a upratuje. Vďaka za každý názor. :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, my sme teraz obkladali takou kamienkovou dlazbou (myslim teda ze ide o taku) vstup pred garazou a vyzera to velmi pekne, aj udrzba je zatial v pohode, uvidime ako v zime - album rekonstrukcia garaze
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@kaya60 ano je to pekné ale nie je to ono. ;-)
Odpovedať
@kaya60 ano je to pekné ale nie je to ono. ;-) ale ja budem mať dlažbu s väčšími kamienkami
Odpovedať
Profilova fotka
jozef: ak budete davat kachlicky aj zboku, tak veeelky pozor, kto ti ro bude obkladat, od zeme sa musi nechat vacsia spara, kachlicka nesmie byt az na zem.inak , ti to v zime moze potrhat, boky to budu dopadavat....( vlkhost, mraz, roztaznost vody - ladu a pod....... cize aj beton sa zdviha... ( kamaart ma s tymto problem na jednej plosinke pred svtupom do domu..... k tym kamienkom: mam taky pocit, ze take nieco bude veeeelmi smyklave ak bude namraza, srien..... viem o vela pripadoch, keby deklarovana prostismykova dlazba( exterierova, mrazuvzdorna) je v zime ako klzisko..... takze tazko povedat, ale vlhke, nedajboze namrznute kamienky byvaju dost smyklave, tak neviem aku upravu by tomu museli urobit... osobne asi pojdem vyslovene to nejake " drsnej" verzie gresu..... sice sa mozno neda tak krasne umyt ako hladky matny, ale zato sa aspon nesmyknem... obkladat asi budeme cele plochy, aj boky... platne len navrch si viem predstavit len na interierovom sćhodisku, s peknym kamenom.... napr. ako maju v Dizajn house.... to je pecka..ale nie navon asi.... to by bolo klzisko :) tolko moj nazor :)
Odpovedať
ja neviem to nie je ako štrk,je to imitácia hrubého štrku a je to fakt drsné a má to aj hlboký" dezén" je to ako hrubý šmirgeľ. Ja somto skúšal obliať olejom a ani tak sa to nešmýka.Len práve toho sa bojím že tom á tie priehlbinky,či sa mi tam nebude držať špina... Práve, že ja nechcem obkladať ani sokle ani nič...len neviem či to tak bude oki. najradšej by som dal iba dlažbu... a žiadne sokle ani čelá. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog ak neoblozis podstupnicu schodov - co tam das? ak holy beton, nebude to ono :-| ak nejaku upravu v omietke - bleda sa urcite bude casom okopavat a spinit. sokle popris schodisku - ak riesis exterierove schody - idu ti pravdepodobne popri sokli domu, ci nie? tak staci doriesit sokel domu - obkladom (z kamena, dlazby, al. toho zrniteho marmolitu napr.) neviem presne co myslis za material - imitacia strku a pod. ale vsetko sa v zime smyka ;-) aj ked v lete je fajn, ked je dl. s protismyk. upravou a ked prsi (a aj na jesen, ci jar) a nesmyka sa ked je tam mokro... ale v zime staci ked napada sneh, alebo naprsi a trocha primrzne a ladova plocha ako usita... my sme davali klasicku dlazbu (gres) mrazuvzdornu (bez protismyk. povrch. upravy) - aj na terasu aj na schody aj a podstupnicu, a sokel domu mame zo zrnoveho marmolitu...
Odpovedať
@cerler skúsim to v stredu odfotiť.Ale je to dlažba asi 13-15 mm hrubá normálne ako dlažba ale vyzerá akoby tie kamienky z toho vystupovali. Práve to neviem čo dať okolo...schody nebudú kryté max ak tam pustím nad to wisteriu.No ale balkón a terasa budú určite prekryté strieškou a pergola je tiež prekrytá.Takže sneh a ľad tam až tak nebude.Ale ano hlavne sa jedná o schody...tam sa neviem rozhodnúť.
Odpovedať
prave dnes sme betonovali vchod do domu a budeme davat palisady a zamkovu dlazbu
Odpovedať
Profilova fotka
jozef, osobne by som sa bala, ze ked nedas dlazbu z bokov- sokle.. bude ti to po roku- dvoch opadavata nedajboze vlhnut.. chapes... viem, ze vela ludom takto opada napr. balkon, omietka z neho.. tak neviem.. ano, mas pravdu, na udrznu tie kamienky asi nebudu bohvieco..asi viem co myslis....
Odpovedať
no tak ale čo je najlepšie dať...schody balkón terasa a vonkajšie sedenie.Aby to bolo rovnaké.Svokre sme dali nejakú dosť dobrú dlažbu-protišmykovú a šmýka sa aj keď je mokrá.Chúďa Dina-sestra mojej Kiry si dobre že nedoláme nohy... :-( Takže radte čo tam dať..teoreticky do hrúbky 2 cm môže byť čokoľvek.Dom bude teda začína vyzerať jednoducho-moderne...tak k tomu niečo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jozef, asi kazda dlazba sa bude smykat mokra.... jedine ked das taky gres, co vyzera ako stiepany kamen.. neviem to inak prirovnat.. je nerovny... ako bridlica,alebo co... tak podla mna ten sa nesmyka..
Odpovedať
Článok sa načítava...
však práve toto čo som opisoval bolo také, proste veľmi drsné a zároveň vypuklé akoby kamienky....no však v stredu ak sa podarí to odfotím...budeme týždeň a pol odrezaní od mesta...obchádzka cca 2O km...uuuf ale asi tam skočím aj tak :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog no ja som videla vacsinou take platne, ale tie mali vacsiu hrubku (3-4cm)... ked mozes daj ten obr. pripadne od akeho vyrobcu je... ci sa da ten material ked ma taku hr. dajako na tych hranach spracovat... ja - podla tvojho opisu - som myslela na nieco take ako je na obr., ze mas... ale tento material je hr. cca tie 4cm
Odpovedať
NO pôvodne sme chceli tieto...ale toto je vlastne preosiaty vymývaný riečny štrk.Ale čo chcem dať ja je normálne dlažba ako klasika na exteriér ale imitácia štrku.
Odpovedať
Takže tu som to našiel... http://www.keramikasoukup.sk/uploads/... Vyzerá ako tie 3-4 cm hrubé ale je to hrúbka len 8 mm a keramika nie prírodný štrk.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog no dlazba je ok... ak je to len ta hr. 8mm, tak je to klasike polozenie ako ostatnych dlazieb... problem asi len kvoli tym podstupniciam - ci to bude ono aj na pohlad tolko kamienkov... ale technicky je to mozne ;-) ak nedas podstupnicu z dlazby, tak urcite nejaku umyvatelnu omietku - vo farebnej skale ako su tie kamienky na dlazbe, a dlazbu ukoncit nejakou ukoncovacou schodovou listou... prip. s protismyk. drazkami. Tie sokle by som urcite riesila v ramci fasadneho sokle - teda nie z tejto dlazby.
Odpovedať
Profilova fotka
jozef , presne toto som vedel, ze to je, ked si to opisal:)
Odpovedať
Profilova fotka
jozef, ak das sokle len betonove a omietkove, nechcem ich vidiet po roku.... spinave budu....
Odpovedať
no to ste ma potešili :-D asi si ich obložím ozaj drevenými drážkovanými panelmi aj balkón aj terasu... a basta. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nasi maju toto, uz roky rokuce a je to super, v zime ked je namraza, smyka sa,ale to na vsetkom.. len na mokrom sa ale nesmyka:) lepsiu fotku som nenasla.... je to hladke.... je to inak podobny styl,ale na udrzbu super, lebo je to hladke, ako som povedala..a pri psovi si to uzije svoje :-D .. samozrejme, ma to uz 20rokov... :-D ale aj boky su take ako umely kamen... alebo co to je....teda sokle... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
este jednu som nasla, decka si nevsimajte, mensia je moja, vacsia sestrina..ale to bolo daaaaavno :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, obnovujem temu ;-) poznate nejake internetove stranky, kde ponukaju mrazuvzdornu protismykovu dlazbu, vhodnu na vonkajsie schody. Hladam hlavne nieco v tmavom - seda - antracitova...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
najlepsie sa mi zda púouzit kamenny koberec, ale nemam s nim skusenosti ososbne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Môže mi nikto prosìm poradiť ako sa robí stierka na vonkajšie schodisko? Myslim takú stierku, ktorá sa kedysi robievala na schody, mùriky plotov atď. Taká tá obyčajná, cementová. Za rady ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk Tou stierkou myslíte gletovaný povrch?
Odpovedať
@antonmesaros neviem presne ako sa to vola, ale je to finalna vrstva exterierovych schodov. Viete aky je postup, aby to vydrzalo dlhe roky?
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk musíte to bližšie popísať.Neviem čo myslíte finálnou vrstvou.
Odpovedať
@antonmesaros Jedna sa o exterierove betonove schody, ktore nie su uplne hladke. Chcel by som mat na nich hladku betonovu vrstvu.
Odpovedať
Profilova fotka
Očistiť vybrúsiť ,napenetrovať duvilaxovou vodou 1:20.Pomiešať cement s jemným pieskom 1:1frakcia 0-2mm ,na 10 kg cementu 2 -3 dcl duvilax + primerane vody.Naniesť na povrch vygletovať.Nesmie to rýchlo uschnúť stále kropiť.Alebo dva tri cm nadbetonovať posypať cementom a vygletovať. Nieje to jednoduché aj keď sa to tak môže zdať.Treba na to cvik a kus fortielu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?