Ako na taketo schody?

Ahojte stavebnici. Na prechadzke po okolitych dedinkach sme objavili taketo pekne schody. Nemyslim teraz farbu, ale prevedenie. Dosky hrube par cm v kombinacii s tvarnicami. Manzel ma hned zrusil (teraz pisem z jeho konta :-) ), ze nie je to dobre vymyslene, pretoze ta vrchna doska dorazena po dvere robi tepelny most, pretoze sa musel istotne vyrezat XPS okolo zakladu. Jednoduchsie povedane, medzi doskou a murivom pod dverami nie je ziadna izolacia. Chcem sa spytat na vas nazor, da sa to takto spravit a pritom zachovat vsetky technicke detaily, zabranit vzniku mostu atd.?
Odpovedať
Profilova fotka
Manzel sa myli... ked je pod dverami pridavny profil most nevznika ale na to treba mysliet od zaciatku. Alebo dlazba je prirazena k ramu a izolacia je pod dlazbou
Odpovedať
No, my tam ziadny pridavny profil nemame. Cca 1-1,5 cm vysoky prah akoby z hlinikoveho profilu, podtym uz len purpena a tehla
Odpovedať
Nieco podobne tomuto. Toto je len narychlo najdene na internete, ale vypada to veeelmi podobne. Pod prahom len kusok purpeny a tehla. ta tehla je samozrejme teraz olepena 12 cm XPS, takze keby sme chceli tu dosku dorazit k prahu, musime zrezat z toho XPS Neviem ci mi rozumiete, niekedy sa vyjadrujem ako tatar :)
Odpovedať
Profilova fotka
nemali by ste ani otvárať dvere, tam tiež vzniká tepelný , nie most ale prúd. Myslím, že sa tepelným mostom prikladá väčšia dôležitosť, ako majú účinok v skutočnosti.
Odpovedať
@pavol_12 Manžel mal byť mudry, keď sa osadzovali dvere.Mal tam dať purenit. Teraz už toho veľa nenamudruje.
Odpovedať
@pavol_12 Ako napísal @jan45, netreba byť z každého tepelného mosta vytrasený. nie všade sa dá dať 10 cm izolácie. JA mám tiež dlažbu až k prahu dverí a nemám pocit, že by za dverami mrzlo. Cez samotné dvere prejde viac energie, než cez ten malý "tepelný most", čo tvorí prah dverí. Pod dverami máme ytong. .
Odpovedať
@chrobak7 tvoja dlazba je 1cm hruba, tieto dosky su 4,5 cm. mimmochodom, co to nas za dlazbu? nie nahodou z merkury?
Odpovedať
@pavol_12 Áno, sú to obyčajné schodové diely z MM. Ale svoj účel plnohodnotne splnia.
Odpovedať
@pavol_12 Tie moje sú 2 cm hrubé. Ale na to treba myslieť dopredu a k tomu prispôsobiť potery v dome a výšku povrchov v exteriéri. U mňa povrch podlahy za dverami a povrch tejto dlažby sú v jednej rovine. Ak si na to nemyslela, treba prispôsobiť už len krytinu - teda dať takú hrubú, aká sa ti tam vojde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?