Aká široká má byť príjazdová cesta k pozemku?

Dobrý deň, starosta, v obci ktorejchceme stavať tvrdí, že cesta k pozemku musí mať minimálne 8 metrov, inak nám stavebné povolenie nedá- že je to kvôli hasičom atd.... Boli sme sa pýtať u hasičov, tí povedali, že im stačí priestor 3,5 metra. Momentálne je príjazdová cesta široká 6 metrov. Čo podľa mňa a ostatnýchm ktorí kúpili pozemky bohato stačí....preto sa pýtam, či existuje konkrétny zákon nato, aká široká tá cesta vlastne má byť???!!! Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
je to cesta len k vasemu pozemku z hlavnej cesty? staci 3,5m (ale je to neprakticke)
Odpovedať
no je to cesta k všetkým pozemkom. Vedie popred všetky pozemky na danej ulici. Je to 6 pozemkov a 4 chceme stavať - najprv stačila starostovi cesta 5 metrov...teraz už nie...tak sme ešte meter pustili....ale zase si to rozmyslel...hľadáme nejakú páku na neho...aby povolil aj tých 6 metrov....ako na neho...
Odpovedať
@stowasser ?
Odpovedať
v každej obci je to inak. Niektorému starostovi stačí aj 4m cesta, ale niektorému nie. Myslím, že musíte urobiť tak ako hovorí starosta,lebo to sú pravidlá ktoré určuje obec. Zákon to asi nie je, neviem nemôžem povedať. Ale keď sme my riešili cestu tak nám takto povedal.
Odpovedať
@emkanelka takže nič s tým neurobíme...
Odpovedať
K prístupovej komunikácii a chodníkom sa vyjadruje obvodný urad cestnej dopravy a dopravná polícia. Starosta si nemôže len tak povedať, akú širokú chce mať cestu...
Odpovedať
@petertn takže čo teraz? ísť na ten úrad a dopravnú políciu a pýtať si nejaké nariadenie...vyjadrenie..., ??
Odpovedať
Neviem akú dlhú tú cestu budete mať. Ja idem realizovať cca 240 m dlhú obojsmernú cestu, ktorej šírka bude 5,5 m a k tomu 1,75 m široký chodník. Samozrejme všetko muselo byť riešené formou územného rozhodnutia a stavebného povolenia, čiže tieto inštitúcie sa museli k tomu vyjadriť a schváliť to.
Odpovedať
Profilova fotka
Jožko drevorubač bol zvoleny za starostu a zial zastupuje aj stavebny urad, nic to ze tomu h.ovno rozumie ale dava povolenia. Milujem Slovensko :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?