Aká hrúbka betónu na chodník?

Vedeli by ste mi povedať, aký hrubý má byť betónový chodník z liateho betónu? Len pre chodcov. Pod auto už mám pripravený železobetónový základ, na to dám ešte ten liatý betón a bude to ok. 10cm bude dosť? Som z pod tatier, ak to má nejaký vplyv. Tak aby mi to nepraskalo a pod. Dilatačné medzery plánujem 4mm každých 5 metrov
Odpovedať
@arcticcode myslím že hrúbka chodníka 10 cm je v pohode. Dôležitejšie bude ako spravíš podklad. Dal by som pod to aspoň 30 cm nejaké kamenivo. Na spodok väčšiu frakciu a potom niečo tenšie a poriadne to niečim zvibroval a na to betón s kari sieťou.
Odpovedať
@adidasko1 @arcticcode
Odpovedať
@arcticcode pre teba sú podstatne len spodné dve vrstvy a dával by si betón. Ta kari sieť by tam podľa mňa nemala chýbať aby to v niektorom mieste časom nesadlo náhodou.
Odpovedať
Kari sieť akú? Či to je jedno? Mám dajake zvyšky 10x10 5mm tak možno by som toto využil... či? Betón si miešam doma s motykou (a plastifikátorom). Ono čaro je také, že ja robím chodník nad iným chodníkom. Teda pôvodný chodník bol z betonovych dlaždic a ja na to idem kydať betón, lebo sa mi to nechce vyberať. A pravdepodobne by to aj bolo zbytočné, keďže podklad pod pôvodným chodníkom je dobrý.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?