Veľmi úzke detské izby

onedlho sa chystame prerabat nas 2-izbovy byt, v ktorom potrebujeme vytvorit este jednu izbu. jednou z moznosti prerabky je, ze na mieste sucasnej obyvacke urobime detsku izbu s rozmermi 340 x 400 cm. planujeme vsak dve deti a ratam s tym, ze v istom veku budu chciet sukromie. inspirovana casopisom o byvani som vymyslela taky variant, ze v tomto case detsku izbu predelime prieckou na dve male izby. vzhladom na polohu okien by vsak vznikli izby s rozmermi 160 x 400 cm a 180 x 400 cm, co je strasne uzke. napriek tomu sa chcem spytat, ci ma niekto skusenost s takymito pidiizbami. da sa tam vobec realne fungovat? dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
podla mna hlúpost, nereálne, hrozné :-p
Odpovedať
@bbbarunka Podle mě je to špatné řešení. Vždyť ten menší pokoj by měl 6,4 m2. To snad ani není možné brát jako obytnou místnost. Asi bych tento maličký byt brala jako dočasné řešení (v tom případě bych moc nepředělávala a raději šetřila) a až budou dvě děti, byt prodat a jít do většího. :-)
Odpovedať
@aneri53 ved prave som to myslela ako nudzove riesenie v pripade zlej financnej situacie. zatial je to len v rovine velmi teoretickeho uvazovania, v hlave mam dalsie verzie:)
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbarunka suhlasim s @aneri53 - alebo inak, proste ked nebudete mat na vacsi byt, tak proste deti budu v jednej izbe - co sa im prosim ta stane??? ci ten materializmus je uz taky, ze kazde dieta musi mat vlastnu izbu????
Odpovedať
@kaktusik007 nejde o materializmus, ide o potrebu sukromia. ale to je uz ina tema:)
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbarunka a este k tej prerabke --- nie je moznost spravit vacsiu detsku izbu, ako 3,4 na 4 metre??? my sme robili z 2 izboveho v pdosttate 3 izbovy, deti dostali tu najvacsiu izbu, ma takmer 17m2 a hold smola, deti budu vyrastat v jednej izbe - kolko takych ludi chodi po svete....
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbarunka materializmus -- dieta moze mat potrebu sukromia, ale to dieta musi chapat, ze nie je mozne sa stahovat a potom, vhodnym delenim a nabytkom sa izba da rozdelit :) kamoska mala brata mladsieho o pat rokov... mali jednu izbu.... uprostred bola ciara kriedou, nik nesmel na stranu toho druheho.... ale fungovalo to :-D :-D :-D
Odpovedať
@kaktusik007 bohuzial, nie. byt ako taky nie je maly, ale jeho nevyhodou je umiestnenie okien iba na jednej strane - preto tie uzke izby.
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbarunka a cisto nahodou nemate podobny byt ako my?
Odpovedať
pozri, zatial ak som dobre pochopila tie deti ešte ani nemáte a už uvažujete ako im izby rozdeliť... podla mna to deti potrebujú aj tak až v puberte, dovtedy kludne možu byvať spolu, takže na to delenie máte minimálne 12 a viac rokov čas, a čo sa stane dovtedy nikdy nevieš... takže by som sa s týmto absolutne netrápila, rozmyšlaj ako to urobiť, aby sa vam v byte dobre žilo najbližších pár rokov a rieštiť to budeš ked to bude aktualne... my práve ideme deliť izbu, dievča ma 11 a chlapec 14 ... ale my to mame našťastie v podkroví, tak pridame jedno strešne okno a hotovo...
Odpovedať
@fra, @kaktusik007 @aneri dakujem za nazory, zidu sa pri dalsom rozmyslani nad novym podorysom:)
Odpovedať
Profilova fotka
v panelovej sústave NKS bola v štvorizbovom byte jedna s rozmerom1,7x3,5m, plne funkčná pre jednu osobu. V T06 boli komory asi 120x4,5m s loggiovými dverami a tiež ich používali ako spalne pre deti, Je to provizórium, ale zabezpečí súkromie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 Já teda nevím přesně, ale myslím, že v Česku je minimální plocha obytné místnosti s jedním lůžkem 8 m2.
Odpovedať
@bbbarunka my budeme mat jednu 1.85x3.75 ako hostovsku a podobnu ako spalnu a v pohode. @jan45 ma pravdu, v ba v novom meste aj ruzinove su tieto izby "bezne"
Odpovedať
@bbbarunka ale ved nikto nehovori, ze to musi byt stabilna stena, moze byt posuvna, akoby posuvne dvere na skrini a v pripade potreby na zamok. Tak si budu moct regulovat mieru sukromia :)
Odpovedať
@bbbarunka Ak rozdelis priestor 340 x 400 .. nedostanes presne 160 a 180...- iba keby si tam dala zaclonu. priecka minimum dalsich 10 cm dole. Myslim ze vacsina co tu je su husakove deti (ak to niekomu nie nehovori ;), nech googli ;). Bolo bezne a este stale je vyrastat v 3 - izbovych bytoch, kde su 2 surodenci v jednej izbe. Tak som vyrastal ja s bratom, manzelka s bratom, dokonca v izbe 12 m2 bol kamos s 2 sestrami (poschodova postel + vysuv zo spodku) a pomestili sa a prezili. NIekedy je mozno vzajomny kontakt lepsi, lepsia priprava na zivot ;). Pamatam si ako sme s bratom viedli diskusie do noci ;). Horsie to je ked je rozdiel medi detmi viac rokov.
Odpovedať
@bbbarunka my mame tiez detsku cca 300x450,odhadujem,je mala a uzka,no to si neviem predstavit ju este rozdelit,mam tam dvoch chalanov a ked budu vatsi tak planujem poschodovu postel,ćhcem totiz dva pisacie stoly,inak sa to ani neda,neviem si predstavit tam dve normalne postele,to by som zapratala celu izbu... inak uplne suhlasim s @mr79 :-D to je tiez moj nazor,medzi mojimi deckami je rozdiel rok...
Odpovedať
@mr79 v pripade, ze by sme do toho museli ist (co neznamena, ze pojdeme) by tam nebola, samozrejme, normalna stena, ale nieco v style japonskych stien. @jan45 dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
Je aj variant izbu nedeliť priečkou ale pre každé z detí vytvoriť akýsi kútik súkromia.
Odpovedať
@bbbarunka my mame 2,5 izbovy byt, kde jedna izba (povodne spajza) ma 1,7x3,5m. teraz je z toho detska izba a malej to staci. Je tam vsetko co potrebuje: skrina, postel a stol. A aj miesto na hranie :) Ked sa chce, vsetko sa da vyriesit. Ale v tvojom pripade, by som radsej nechala jednu vacsiu niestnost :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@btus Ahoj :-) , ako ste zariadili tu izbicku? My mame tiez takto isto poriesenu izbu pre dceru(6roc.),len stale neviem v izbe umiestnit nabytok ,zatial tam ma postel a komodu..teraz uz chcem dat aj nejaky pisaci stolik a rozmyslam nad nejakou skrinou+police na knihy (namiesto komody)..vsade hladam inspiracie ako najlepsie to umiestnit v takom mensom priestore aby aj opticky nevyzerala izbicka velmi preplnena,ale neviem nic najst.
Odpovedať
@barbi7 prikladam foto: (dcerka akurat spala :-) ) Nábytok robený na mieru (okrem postele, tu sme kupovali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@btus ahoj, mate v byte aj iny balkon, ako tuto logiu v detskej? stena susediaca s druhou izbou je nosna stena? rovnaky byt kupujeme...:-)
Odpovedať
@zuzlicek44 nie, my mame len logiu. Obyvačka je na sever, na juh vedľa tejto izbičky je spalňa. Kuchyňa je na sever. Kupujete takyto, či ten aj s balkonom. Tam je trochu mennšia kuchyňa. Stena medzi izbami je nosná, ale medzi týmito špajzami (teda z dvoch bytov) nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne taky isty kupujeme😀 je to cca 65m stvorcovych...perfektna velka obyvacka😇 chcela som sa opytat ako to mate s navstevami -fajciari. V pohode?
Odpovedať
Profilova fotka
@btus ešte ma prosim ta napadlo, ako tam kurite? v tej izbe?
Odpovedať
@zuzlicek44 my sme tam dorábali radiátor. Rúrky vedú zo spálne.
Odpovedať
@zuzlicek44 ja som kedysi fajcila - na balkone. Ale dnes k nam fajciari nechodia. AK ano, chodia na prizemie von - alebo ich zavrem na tom balkoniku, aby to neslo dnu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Deti zatial iba planujete... Je to fajn ze myslite do predu,ale skutocne nikdy nevies... Nemusia sa podarit :(, mozu sa zadarit 3 :), za par rokov moze byt fin situacia tak dobra ze postavite domcek, moze byt i neprijemne byvanie v tomto panelaku a prestahujete sa... Vazne mas cca 12rokov ked by mozno delenie izieb bolo aktualne... Moje dcery prezili v 10m2 az do dospelosti bez ujmy na psychike :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb presne si to aj ja myslim>/| to len traz je taky bum, ze velikanske domy byty a potom že ludia nevedia spolu zit:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?