Náhrada koberca do detskej izby pre alergika

Zariaďujeme izbu pre nášho synčeka, nevieme však ako doriešime podlahu. Synček je silný alergik a nesmie mať v izbe koberec, ale nechcem mu nechať v izbe len plávajúcu podlahu, pretože malý sa väčšinu dňa hrá na zemi. Rozmýšľali sme, že by sme mu do izby dali taký ten trávnaký koberec, alebo ako sa to volá...býva to aj v detských kútikoch v obchodných centrách. Čo si o tom myslíte??? Prípadne, máte nejaký iný návrh??? Ďakujeeem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj trávnatý koberec je len koberec. Plavajuca nieje najvhodnejšia, skús drevenú podlahu alebo vynil. Ponúka to Martin Čech - evim tu na MS z PRO. Skús sa pozrieť. Je to mäkké a zároveň nie chladné. Tiež mám takýto problém, a budem musieť nad tým pri zariaďovaní rozmýšľať.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som za drevo, na plavajucej podlahe su stale chumače prachu, kdežto na drevenej nie :) A okrem toho odporucam riešenie alergii biorezonanciou v Bioharmonii.sk a bude po probleme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Tomu nerozumiem - ako ze na laminate su chuchvalce a na masive nie ? To je ako mozne?
Odpovedať
@dzejny22 ahoj my mame na parketach poskladane penove puzzle, je to mäkke, nie je to take chladne ako samotne parkety, zo strany alergii som sa nad tym nezamyslal, ale nie su tam take chumace prahu ako na parketach, obcas to rozoberieme poumyvame parkety, osprchujeme puzzle a po uschnuti dame spät Mozno to bude pre teba pouzitelne, alebo len ako inspiracia pre lepsie napady. skus si nastudovat tzv. teple podlahy, pouzivaju sa hlavne v mat. skolach, jasliach a pod, ale je to riesenie celej skladby podlahy, nie len povrchovej upravy, teda aj usporiadanie tep. izolacii a pod. neviem v akej ste faze riesenia podlah.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 laminat elektrizuje , alebo co... je to tak.. mame to odskusane.. na dreve ti prach zostane na mieste, kde je... ako vrstva. ALe na laminate okrem toho cast tej vrstvy lieta a vytavara take chumace prachu... fakt... na dreve to nikdy tak nie je, to ti potvrdia ludia, co maju doma aj laminat, aj drevenu podlahu.... laminat je umelina, neviem, ci je to tou statickou energiou pri chodzi, alebo ako...ale je to tak spiderhst ano, penove puzzle su pre male dieta dobre riesenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Zaujimave... Preto to u nas obcas vyzera jak na pusti v Texase... :-)
Odpovedať
@dzejny22 na co ma maly alergiu? aj od toho zavisi vyber podlahy.
Odpovedať
@lucinka33 Ďakujem za tip, pozriem sa na to :-) @spiderhst @katrin21 puzzle sú fajn, ale je to len dočasné riešenie, keď trochu podrastie tak to budem musieť aj tak zmeniť.. :-| @atlaska má ich viac, ale s podlahou súvisí najviac alergia na prach, keďže tú ma dosť silnú :-(
Odpovedať
@dzejny22 tak ak nie roztoce, koberec pri alergii na prach je vhodny. Dovod - akakkolvek hladka podlaha PVC,drevo,lamino akonahle je na tom prach a to tam je o chvilu po umyti ak dieta sa hr,prebehne po izbicke, pohazdi autickom zviri nesktocne ten prach spod postele, zo zeme a hned vdychne, ale z koberca ho zviri ovela ovela menej. Hladku podlahu povysavas a potom vytres, koberec len povysavas, ak mas vysavas s hubicou,ktora najskor klepne po koberci a hned nasava ten prah z neho je to uplne super. Mne to takto jednoducho pred rokmi vysvetlila alergologicka a znelo mi to uplne logicky. Utvrdil nas v tom aj pri plnom slnku urobeny pokus .- izba s kobercom verzus obyvacka s laminatom. V tom slnku toho prachu z laminatu bolo neskutocne vela.
Odpovedať
@atlaska na roztoče je alergický tiež, ale na prach je viac :-| tvoje odôvodnenie má logiku, ale mi máme koberec dôrazne zakázaný :-(
Odpovedať
My sme dali synovi do izby korkovu plavajucu podlahu, bola sice 3x drahsia ako laminat co sme davali inam, ale je antistaticka, cize ked den po umyti podlahy po byte nahanam chumace, na korkovej podlahe som chumac nikdy nevidela, je citelne teplejsia ako laminat, da sa na nej fakt sediet a hrat sa, smyka sa na nej menej ako na laminate a aj ked auticka lietaju a padaju, este som na nej skrabance nenasla.
Odpovedať
skús toto, žerie to prach každý boží deň ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dzejny22 riesili sme podobny problem, co na podlahu, aby bola teplejsia, maksia, vhodna aj na prilezitostne valanie, cvicenie. parkety sme uz mali polozene, tam nebolo co riesit. teraz mame v izbicke toto:https://www.google.sk/search?q=tatami+podlaha&hl=sk&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GWF-UIyrHIbHsgbCloGgBA&ved=0CFAQsAQ&biw=1680&bih=890 vola sa to tatami, je to vlastne zinenka, predavaju rozne hrubky, su to stvorce 1x1m, kupis, kolko potrebujes, vyborne drzia pokope, su takmer neznicitelne. farebne to nie je bohvieco, ale na valanie nie je nic lepsie :-p udrzba vyborna, povysavas alebo poutieras na mokro. ak budu v buducnosti zavadzat alebo nebudu potrebne- zlozis, odlozis.
Odpovedať
@lienkabb77 @achelan @elli_elli ďakujem
Odpovedať
Pozerám, že ste tu riešili korkovú podlahu, akú ste nakoniec dali? Ste spokojní? Ja mám tiež dilemu, rozmýšľame nad podlahou do chodbičky, kuchyne a obývačky, uvažovala som tiež nad korkom, hlavne kvôli teplu (nemáme podlahovku) a antistatickým vlastnostiam. Ak by si mala nejakú skúsenosť, alebo niekto ......? Budem vďačná za každú dobrú radu :-) Vo vstupnej chodbičke mám dlažbu, ale neviem si ju predstaviť vo zvyšku prízemia ako to teraz býva moderné. Vyzerá to síce vcelku pekne a luxusne, ale brrrrrr už len pri pohľade na to mi je zima :) - neútulné a chladné. A to už nehovorím o mojich 2 malých nezbedníkoch, ktorých prinútiť chodiť v papučiach je nadľudské úsilie a samozrejme najviac roboty majú vždy na dlážke :) . A korok je teraz dostať v milión farebných verziách čo je fajn. Tak dík za info vopred :)
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 my mame korkovu podlahu (od korok jelinek) v detskych izbach a v obyvacke prepojenej s kuchynou. Inde mame laminat (hala, spalna, pracovna) a dlazbu (kupelne, wc, komora). Casto s manzelom hovorime, ze ak raz budu peniaze, laminat pojde prec a dame vsade korok. Je to uzasne prijemny material. Deti sa tam velmi radi valaju, na zemi je vyslovene prijemne. Navstevy su vzdy prekvapene a pytaju sa, z coho dlazka je. Na dotyk je strasne prijemna (vela ludi uz povedalo, ze ci je to koza ;-) ) Velmi dobre sa po nej chodi, je tepla, nedrzia sa na nej chuchvalce prachu na rozdiel od laminatu. Pocitovo, ked stupim neobuta polovicou chodidla na korok a polovicou na laminat (napr. medzi obyvackou a halou) je teplotny rozdiel az neuveritelny. Zatial sa dlazka udrziava velmi dobre a nie je poskodena, nemame ani stopy od nabytku...mame ju cca rok. Ja na korok nedam dopustit. Inak kurenie mame podlahove, ale teplotny rozdiel je citit aj mimo vykurovacej sezony.
Odpovedať
@simsalabim Veľmi pekne ďakujem za cenné skúsenosti. Doteraz som sa čoraz viac utvrdzovala v názore, že dám dolu korok, ale po Tvojom komentári som už takmer úplne presvedčená na korkovú dlážku. Ak by si vedela poradiť presný druh aký máte, resp.kontakt na firmu, kde ste to kupovali, bola by som Ti vďačná :) Keďže viem, že teraz sú korky v rôznych farbách, nielen klasické, asi by som volila nejakú krémovú, ak by to bolo možné, aby podlaha ladila vcelku aj s dlažbou v našej vstupnej minichodbičke.
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 my sme kupovali podlahu od Korok Jelinek, konkretne typ, ktory mame, sa vola Baltico.
Odpovedať
@simsalabim díky, hneď som si to išla pozrieť, lenže Baltico som tam našla minimálne v 2 farebných verziách - jedna tmavohnedá a jedna približne krémovo-béžová. Vy máte akú, resp. nejaké foto by nebolo? Ešte som nemala možnosť stretnúť sa s týmto typom podlahy v reále, tak skúmam ako sa dá :) Ja by som chcela určite radšej niečo do bleda - šedá alebo krémová alebo také niečo, ak by to išlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@korra22 prepac, neskoro som si vsimla, ze si pisala...my mame v kuchyni a obyvacke Baltico brown a v detskych sme dali Baltico Oliv - ten je svetlejsi, farebne asi taky ako obyc. dub.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Prave riesim podobnu dilemu, ako autorka prispevku. Neviem sa rozhodnut, ci korok, ci drevo. Viac sa priklanam ku korku. Pojde to do detskej izby, kde je momentalne laminat a aj na chodbu, kde je dlazba, nalepia podlahu priamo na dlazbu. Chcem sa spytat na skusenosti po takmer 3 rokoch, ako sa Vam osvedcil korok? @simsalabim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@bibi78 je super. Velmi prijemny, v lete aj v zime. Volila by som ho opat. Kazdy sa s udivom pyta, co to mame za dlazku, aka je prijemna....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?