Masiv alebo mdf

Chcem dat detom urobit do detskych izieb takyto typ posteli a kedze ich chcem v bielej farbe, tak riesim, ci dat z masivu (borovica, smrek) alebo z mdf dosiek. Ide mi o trvacnost, rada by som, aby nabytok nejaku dobu vydrzal a nebol zdraviu skodlivy. Povodne som bola rozhodnuta pre ten masiv, ale obavam sa toho, ze to decka lahko znicia, kedze je to makke drevo, takze sa zacinam priklanat k tej mdf doske, tam vsak neviem, ci tiez nie je pouzity formaldehyd, hoci na nete su informacie, ze na rozdiel od DTD a LTD by to malo byt bez toho. Co by ste odporucili vy, hlavne stolari?
Odpovedať
@moratibru Jednoznačne MDF. Na rozdiel od dreva nepracuje pri zmene vlhkosti a máš pravdu, že borovica s smrek je mäkké drevo, takže to neodporúčam.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka1511 Popravde nezdá sa mi to nejak zásadne zložité, ani že to zožerie veľa dreva (samozrejme najlepšie, keď sa vyjadrí nejaký stolár). Preto si myslím, že cena masívu nebude zásadne drahšia. Ja by som volil másív jaseňa (nie je tak drahý ako dub, ale tvrdosťou je podobný).
Odpovedať
Profilova fotka
Mdf je vselicim napustena, pri rezani su ciastocky prachu z mdf dokonca rakovinotvorne ! Usadzaju sa na plucach a robia neplechu... No deti tu mdf rezat nebudu takze ti to moze byt jedno... V anglicku bezne vyrabame nabytok z mdf no prevazne skrine. Postel veru nie. Osobne by som ju radsej vyrobil z masivu. Je to len par lat...
Odpovedať
@madein1974 you made my day....... MDF vselicim napustena... vsak nemusi kupit v polsku na kolene vyrabanu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eduardgein you made mine too... I am buying and using in uk... You get warning with the supplied materials...
Odpovedať
@stevosk Mam pocit, ze ten jasen bude nad rozpocet, cenovo je o dost drahsi od borovice a smreku. No a kedze potrebujeme 3 take v podstate dvojpostele, tak ta cena za jednu je uz pre nas dolezita.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo sa bojíš že to deti zničia? Veď to maximálne obijú a keďže to bude masív (hoc aj s mäkkého dreva), tak to stačí za pár rokov prebrúsiť a znova niečím napustiť/natrieť. Na MDF sa vykašli, je to kopa bordelu zlepeného dokopy a pekne olaminovaného. My sa snažíme mať doma väčšinu dreveného nábytku z masívu a nie je to ani moc drahé, ak si to viete doma sami zmontovať, stačí nakúpiť materiál.
Odpovedať
Deti mali postele z borovice a ani po 10-15 rokoch nie sú nijak poškodené. Určite by som sa toho nebál. Teraz sú už staršie a dostali postele z MDF kvoli povrchovej úprave (vysoký lesk). Pri výber postelí som teda uprednostnil zladenie designu celej detskej izby.
Odpovedať
@madein1974 tak zacni kupovat ako ja mdf dosky od firmy spanolux. Maju bez pridania formaldehydu.
Odpovedať
Ja mam cez 20 rokov postel z makkeho dreva a stale funguje. Ved ked ju natries napr podlahovym pu lakom( vhodny aj na detske hracky) tak ten je tvrdy a az tak sa postel nebude nicit. Ale na dreve nevadia ryhy ako na inom materiali A inak nemaju taku postel v ikea? Tusim ze ano. Mozno tiez riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrábame niečo podobné ako hľadáš.Ako príklad BOR jednolôžko v bielom prevedení včítane roštu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@vyroba foto ;-) dakujem...
Odpovedať
@sosnanabytok Na mna je toto moc rustikalne, vidiecke, ale dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Môže byť takáto nerustikálna?
Odpovedať
@sosnanabytok Toto vyzera lepsie, akurat to nema vytahovaciu spodnu postel a ulozne priestory. Taketo bezne postele nie su problem zohnat, tie s vytahovacim lozkom su uz menej bezne a aj dizajn mi nie vzdy vyhovuje, kedze u nas sa stale preferuje klasicky ci rustikalny nabytok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ide o rozkladaciu pohovku 90/140x200. Pod pohovku mozno pouzit zasuvku ako odkladaci priestor.
Odpovedať
@sosnanabytok Ja potrebujem klasicku postel pre dieta, bez roznych zabran, len by bola zvysena a pod nou by bolo lozko pre prilezitostne spanie kamaratov a aj ulozny priestor na nejaky vankus a perinu. Bielu a moderny dizajn.
Odpovedať
A co buk? Ved masiv nie su len tie ihlicnate shity :-D
Odpovedať
@moratibru ja som videla presne taku bielu postel ako na tvojej fotke dakte na nete v eshope. Tato bola drevena. Tako konstrukcia moze byt len z dreva, pokial to chces z mdf tak ten spodok by som dala na kolieskach a pevnejšiu konštrukciu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?