Dlha uzka detska izba

Ahojte, viete poradit ako rozmiestnit nabytok v dlhej detskej izbe? Ma vyse 4 metre na dlzku a 1.8m na sirku. Dvere su v strede na dlhej stene a okno na kratkej. Vdaka
Odpovedať
Deti predpokladam 2 Pod okno pisaci stol , teda taku dosku, ze kazdy bude mat svoju cast, tj, na kazde vychadz 90cm No a postela na dlzku. Kedze nevychadzaju za sebou dve postele (lebo castnuz zobral stolik a pocitam postel 2m, nech to nemusite menit ako budu rast) , tak jednu na jednu stenu a druhu oproti a vzdy dat k nej skrinu, stolik.
Odpovedať
@zuzka60 nesranduj že 2 deti. :-D A dvojmetrovú posteľ na stenu kde sú dvere nedáš, lebo píše že v strede sú dvere. ;-) 7,2m2 je málo aj na jednu osobu. Ak sa tam bude spať, tak minimálna šírka miestnosti by mala byť 2 metre. Ak je výška tej miestnosti 2,5 m takto nesplňa minimálny objem vzduchu na spanie pre 1 osobu. A to ešte koľko m3 zoberie nábytok v tej izbe. Okno na krátkej strane, takže ani svetelné podmienky nebudú ideálne v celej dĺžke miestnosti. Nespĺňa to normu na veľkosť obytnej miestnosti, za obytnú miestnosť sa považuje priestor o ploche minimálne 8m2. @mims Neviem či je to v dome alebo byte, ale nenájdete sa väčšia miestnosť?
Odpovedať
@stastnyjim RAz na obhliadke jedného bytu som videl také izby. Z pôvodnej izby 3,5x4 m spravili rozdelením 2 malé, dlhé slíže, že pre deti. Nechápem, ako to môže niekto takto spraviť. To radšej mali nechať tú izbu celú pre 2 deti, aj keby to boli pubertiaci. Pripadalo mi to ako väzenská cela.
Odpovedať
@stastnyjim my sme ako deti mali izbu 2 x 4, 2 a vyzili sme
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 no tak ta vasa izba uz normu splnala
Odpovedať
@zuzka60 vidíš to spĺňalo normu na obytnú miestnosť a dokonca aj šírku ak tam spala 1 osoba. Vaša mala 8,4m2 a tento šatník, alebo chodba alebo čo to má byť, má len 7,2m2. Tie návrh si nedomyslela, pokiaľ viem tak matrace na 200cm sa robia v minimálnej šírke 80 cm. Takže takto by to nejak vypadalo. @thodosy ja som tiež prešiel veľa rôznych panelákových bytov v Bratislave, ale nepämatám si že v nejakom bola taká malá obytná miestnosť. Toto tiež bola asi podarená rekonštrukcia, podobná tej akú si videl.
Odpovedať
@zuzka60 a ešte väzenská cela pre 1 dieťa, alebo pre 2 deti s poschodovou posteľou.
Odpovedať
@stastnyjim no vidis, ze aj navrh vies dat. Este sa naucit nemat zbytocne poznamky...
Odpovedať
@mims a nechces tu izbu opticky skratit tym, ze do casti bez okna umiestnis skrine/satnik? Manzel vo svojom staromladeneckom byte mal spalnu takto uzku a dlhu ako sliz. Velku satnikovu skrinu umiestnil do zadu, kde bol aj tak kut bez okna a pekne opticky to izbu skratilo, skrina tam zapadla a vyplnila hluche zbytocne miesto.
Odpovedať
Ak sú dve deti, tak by som im dlhú izbu rozdelila nábytkom (skriňami) aby mal každý svoje súkromie. Skrine chrbtami k sebe, po bokoch písacie stolíky a nízke komody. Každého izba bude útulnejšia, opticky sa premení na štvorec, skrine stlmia zvuky. Okno by bolo spoločné a pod ním dva písacie stolíky oddelené napr. nízkou poličkou s kvetmi. Zbytok izby osvetliť vhodne umiestnenými lampami napr. nad postelami, alebo v každej polovici v strede kde sa hrajú.
Odpovedať
Ahoj ja by som pre dve deti urcite dal poschoduvu postel na protilahlu stranu od okna. Neviem sice ako mohla takto vzniknúť takato izba skor by som po edam ze po prerabke ale účelom bola asi pracovna.. Stiesneny priestor atď môžu neskôr negatívne ovplyvniť psychický vývoj dieťaťa. Skus zavolať psychologicke ako môže takýto maly priestor ovplyvnit vyvoj dieťaťa.
Odpovedať
@zuzka60 zbytočné je to čo si navrhla ti viď obrázok, vchod do izby cez postele, k písaciemu stolu cez postele, ku skriny cez postele, skrine sa nebudú dať otvoriť lebo zavadzajú postele. A úplne zbytočné je upozorňovať niekoho na zbytočnosť, keď sama navrhuješ zbytočnosti. Ale odpúšťam ti. @jvg a kde dáš 2-metrové postele? :-D Nikde, lebo to zapraceš skriňami a komodami a písaci stolíkmi. Môžeš dať na stenu aj Mickey Mouse(ov), stále to bude väzenská cela, kde nezostane ani 2m2 na hranie. Dievčatá nechajte to radšej na tých čo majú disponujú aj chromozómom Y, na svojich mužoch, manželoch. Nec
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mims Ahoj. Ta místnost nesplňuje plochou normu. Nicméně, s tím se nedá nic dělat. Když připustím, že to bude dočasné, nouzové řešení pro dvě malé děti, tak se nedá předpokládat, že by děti vydýchaly vzduch. Že by děti utrpěly psychickou újmu, si nemyslím. Co se týká nábytku, tak mimořádná situace vyžaduje mimořádné řešení. Já bych si nechal na míru udělat poschoďovou postel 180 cm dlouhou a umístil ji ke stěně naproti okna. Pod oknem ta pracovní deska je naprosto výborná. Skříně, knihovničku a pod. se potom umístí na stěnu naproti dveří, případně i vedle dveří. Rozdělení na dvě poloviny z toho udělá dvě vězeňské kobky, z nichž ta bez okna bude na úrovni hladomorny. :-o Nedá se ale očekávat, že dvě děti budou v té místnosti dobrovolně trávit celé dny. :-D
Odpovedať
@praoteccech V tomto prípade "Choď do svojej izby a premýšľaj čo si spravil." bude znamenať najvyšší trest. :-D A v tomto prípade to bude psychická ujma.
Odpovedať
Profilova fotka
...tiez poznam ludi, ktori urobili synovi izbu v miestnosti 2x1,5 m s dvomi podkrovnymi oknami, oblozenymi drevom,a este do nej prechadza cez sestrinu izbu, len aby mali nevyuzitu hostovsku izbu, nuz ale komu niet rady tomu niet pomoci :-|
Odpovedať
My sme mali v byte izbu pre dve dievcata s rozmermi 2,2x4,2m a bolo to zufalo malo. A to sa nam na tu kratsiu stenu zmestila poschodova postel. Skrinu tam nemali, len kazda jednu komodu a pod oknom stol. Strasne malo miesta to bolo. Nehovoriac o tom, ze boli baby vecne v sebe :-| Ak je to pre jedno dieta, tak ok, ale pre dve zufalstvo. AK tam ma byvat jedno male dieta, dala by som postel na mieru na kratsiu stenu.
Odpovedať
toto ma zaujalo - na tu stenu oproti oknu? http://www.modrastrecha.sk/blog/jazmi...
Odpovedať
@stastnyjim hádam nechceš povedať že ty tým IQ disponuješ. Ak nevieš k veci reagovať, tak sa neozývaj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahoj ako si to pls nakoniec vyriešila? My máme pre drobca predelenu obývačku o rozmeroch 3,5x2,3 metra, dvere na uzsej strane, okno napravo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?