Detská izba pre dve deti 5x3,3m

Ahojte...prelúskala som to tu celé, ale nenašla som odpoveď...potrebovala by som poradiť s návrhom izby pre dve deti. Veľkosť je 5 x 3,3m, na jednej užšej stene je okno po celej šírke, oproti sú dvere, so zárubňou široké 117 cm. Máme vysoké stropy (290cm) takže jedna posteľ bude určite vo výške... Ďakujem veľmi pekne za všetky rady !!!
Odpovedať
Stiahni si do mobilu appku houzz. Tam si zadaj co chces. Small children room. Alebo Children room big window. Krasne napady. Niekolko milionov fotiek. Je to aj na webe :) Prijemne inspirovanie :)
Odpovedať
@evica01 nefunguje mi to, resp. do môjho winphonu sa to stiahnuť nedá :-| normálne (nie mobilovo) o nejakom kresliacom programe nevieš?
Odpovedať
Vyhladaj tu v diskusiách kresliace programy. Už tu o tom písali. Pozri houzz aj na webe. Budeš spokojná. :-)
Odpovedať
http://www.houzz.com/ pozri :)
Odpovedať
@sue ahoj už ste sa dáko rozhodli? máme podobnú izbu..
Odpovedať
@pralinkaaa nakreslila som si sama :-D chceš poslať?
Odpovedať
@sue ahoj ak môžeš jasne, rada pozriem, :-.)
Odpovedať
@sue ahoj prosím pošleš pre inšpiráciu? máme podobnú izbičku? :)
Odpovedať
@sue hod to sem do fora aj ja by som rád pozrel
Odpovedať
...tak len taká rýchla skica... :) ak by ste sa chceli na niečo opýtať, tak kľudne... na tom prvom obrázku vľavo dolu je pôdorys izby...hádam to tak bude dobré... cenové kalkulácie mali šialené rozdiely od rôznych stolárov - od 800 € po 2100 €... takže... (za stôl a tú posteľovú zostavu...)
Odpovedať
Profilova fotka
@evica01 pozerám ten houzz a som sklamaná :-N Neber si to prosím osobne, píšem len preto, že som možno niečo nepochopila - ale čo je tam také mimoriadne? Som myslela, že tam bude nejaký plánovač, čo pomôže zariadiť - ale našla som tam len zariadené izby a katalóg nábytku. Ušlo mi niečo?
Odpovedať
@macocha ano, myslela som, ze potrebujes inspiraciu kvoli priestoru. Zadala si si do vyhladavaca to, co hladas? Naco ti je planovac. Postel aj nabytok vies ake maju rozmery. Len ich treba prakticky usporiadat ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evica01 Ďakujem. :-) Máš pravdu v tom, že inšpirácií je tam dosť, ale zjavne ich pojem malej izby a môj sú odlišné. Minimálne v tom, že tie ich malé izby sú vo veľkom dome - tak tam nepotrebujú vtrepať okrem postele a stolíka aj maximum úložných priestorov a vôbec neriešia, kde sa budú deti hrať. Na hranie majú zjavne iné priestory. V malom byte malá izba je niečo úplne iné.
Odpovedať
@macocha presne tento istý dojem som mala aj ja - ako keby počítali vždy s tým, že napr.šatník bude nejaká zvlášť miestnosť... potom sú tie izby krásne hravé a vzdušné, čo sa v našich prípadoch vôbec nedá :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@sue presne tak. A keď ešte pridám niečo tak netradičné, že namiesto detskej a rodičovskej (teda mojej) izby máme len spálňu pre všetkých troch a v obývačke má byť zároveň aj pracovňa - no, taký návrh nebude :-p :-D A bude to aj zapratané skriňami a aj tak vždy niečo bude navyše... hold, o dome so záhradkou môžem len snívať. :-N Môžem sa Ťa opýtať, ako si riešila radiátor? Predpokladám, že je pod oknom, či nie? Tam máš ten rohový stolík? Ja dumám, či je rozumné priraziť k radiátoru stôl. Výhoda: nebudú si deti o neho trieskať hlavu. (Tresnú sa už o stôl :-p ) Nevýhoda: bude dosť prúdiť teplo do izby? Nebude tam robiť problém termostatickej regulácii?
Odpovedať
@macocha áno, radiátor je pod oknom, kde je ten rohový stolík, ale zakrýva radiátor len v 30 cm, čo sa mi nezdá také život ohrozujúce...a nebude tam ani zadná doska, takže sa nebude brániť prúdeniu vzduchu... inak som to naskladať už fakt nevedela :-p ...ak sa môžem opýtať, ty riešiš izbu pre seba + dve decká?
Odpovedať
Profilova fotka
@sue Hej, pre seba a dve deti... zlé je, že ešte neviem, či budú 2 baby alebo 1 dievča a 1 chlapec. A dík za odpoveď. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takúto vysokú postel som si navrhla, je to na výšku izby 270 cm a je nezávislá od tej spodnej, drží na dlhých skrutkách v stene, aj bez toho stĺpu. Ten by prípadne nemusel ísť až na zem, ak by bol kvalitne ukotvený v strope. Šikmé schodíky ocení, ktorý spí hore, dobre sa po nich ide. Je aj nejaká norma, nad spodným lôžkom by malo byť tuším 110 cm miesto, nad horným 90. Keď je vysoká izba, tak sa dá, hlavne na oboch nech sa dá na oboch posteliach pohodlne sedieť. Videla som predávať aj všelijaké poschodové, čo boli asi pre trpaslíkov.
Odpovedať
@macocha na Tvojom mieste by som volila jednu detskú izbu pre deti a jednu obývačko-spálňu pre Teba (ideálne ak sú obidve nepriechodné). Pretože budeš potrebovať súkromie... rada z vlastnej skúsenosti ;-) a Ty sa skôr vyhraj s tým, že svoje lôžko zakomponovať nejak vyklápacie zo steny alebo vysúvacie spod gauča alebo tak... a deckám nechaj celú izbu... @marges aj takto sme uvažovali, len my to máme naprd v tom, že stena je dutá tehla, ktorá nemá takú nosnosť a strop aj podlaha sú také, že sa do nich nedá vŕtať :-| ale veľmi sa mi to páči :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?